hategame logo
Студиото зад Marvel’s Avengers вярва в играта
пуснато на 09 октомври 2020 от pseto
avengers 11
Студиото Crystal Dynamics е уверено в качествата на последната си игра – Marvel’s Avengers. Това ни споделя Скот Амос, шефът на компанията.

Той отговаря на материал в Kotaku, съобщаващ, че в Steam дневните потребители на заглавието са паднали до едва 1000-2000 души. Адски скромно число за игра на голямо студио, използващо освен това и супергерои на Marvel.

„Правим поправки, подобрения и добавяме новости възможно най-бързо, за да превърнем Marvel’s Avengers в играта, която искаме да бъде“, казва Амос. Той добавя, че в непосредственото бъдеще можем да очакваме два нови героя. Заедно с това в играта предстои да бъдат включени още подземия, мисии и предизвикателства, които да разнообразят ендгейма.

Но дали наистина играчите ще се завърнат? Това всъщност изглежда малко вероятно.

Обикновено отливът от някое заглавие има лавинообразен ефект, а изглежда Avengers бива изоставян още по-бързо и от Anthem. Заедно с това големите игри тепърва предстои да излизат, най-вече Cyberpunk 2077. Трудно е да повярваме, че геймърите ще мислят за Avengers, когато излезе заглавието на CD Projekt Red – а също и новото конзолно поколение, което идва след месец.

Самият Marvel’s Avengers има и по-сериозни проблеми, не само със съдържанието. Бойната система е по-скоро скучна и омръзва бързо, което е най-лошото в една луут игра. Ако самият грайнд не е забавен, то удоволствието изчезва бързо. Повече за Avengers можете да прочетете в ревюто тук.

Коментари
sonofdeath avatar
sonofdeath
10 октомври 2020
Както бях казал най тъпата игра евър .... Изтеглих я за 10 мин тия 30гб и я играл около половин час на хард. Толкова бързо не бях трил игра 30 мин след като я играх си замина в кошчето. Играта просто трябва да бъде направена из основи. Всеки един аспект от играта е покъртително зле. Комбат системата и адски тъпото и скучно AI трябва да бъдат преправени. Отделно UI както и мисиите като карти, обжективи и противници трябва да бъде преправено. Парти системата им е тотал щета. Мачмейкинга е под всякаква критика. Ако комбата се сравнява с Батман Аркан то е грешка. В Батман Аркан комбата си беше добър. То Марвел имам чувството, че е правена от тъпаци и играта им е за три годишни.
Отделно е голям минус, че няма free open world пълен с евенти подобно на Anthem. Летенето с железния човек дори не е летене, а е ховър мод 3 метра над земята ... ужас. Другото което изобщо не ми хареса е наличието на много обекти които са баграунд снимки от колкото 3Д обекти които може да идеш и да интерактваш с тях. Все едно минаваш по коридор след коридор и всичко от страни е просто снимка или някакво видео на риплей.
pseto avatar
pseto
10 октомври 2020
Отхапали са прекалено голям залък Crystal Dynamics. Проблемът е, че с този дизайн няма как да стане. Batman Arkham и Marvel's Spider-Man работят, защото имат един герой. Тоест бойната система може да е дълбока, защото не се опитва да направи десет неща накуп. Тук имаш шест героя, не можеш да направиш 6 Batman Arkham-а за всеки. Заради това имаш една и съща основа плюс малки разлики при всеки, за да го направи "уникален". Летенето е същата работа, вкарали са го, за да е яко, ама не е; едни герои летят, други не летят, което е супер досадно и някак объркващо, като изследваш околната среда. В Anthem летенето си е налично при всички герои и това е. (Между другото има и реално летене, не само ховър, само че при него тъпото е, че се активира със задържане на L3 нагоре, тоест спринта в почти всяка игра; човек подсъзнателно в някое меле задържа така левия тригер и Тор/Железния човек почват да летят дебилно на 50 сантиметра над земята в битка, супер бързо и напред като пирони, което започва да става досадно в един момент).

Според мен в един момент Crystal Dynamics са осъзнали, че играта няма как да се получи и са направили "каквото стане". Но за мен шансът тя да се съживи е близо до нулата.

BundyBari avatar
BundyBari
10 октомври 2020
Нямах очаквания, че това ще е добра игра, радвам се, че не я взех веднага, може би за 40 лв. след пачове и още съдържание, ще я пробвам само заради Marvel
pseto avatar
pseto
10 октомври 2020
Ако ще изиграеш само сингъл кампанията така лековато, играта може да ти се стори окей. Особено ако си фен на Marvel. Сюжетът е окей, макар че на мен доста от героите са ми много плоски и безлични, но пък Камала ми хареса, което е плюс, защото тя е главната. За 40 кинта няма да те е яд, мисля. А тя скоро ще ги стигне като цена играта.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
11 октомври 2020
И аз така мисля да направя, но чак след като излязат повечето допълнителни герои.
vldir avatar
vldir
11 октомври 2020
Да бяха направили нова Tomb raider
pseto avatar
pseto
11 октомври 2020
За мен се изчерпаха тези игри... ама нещо приключенско, да. Вижда се, че това им е кефът на Crystal Dynamics, а тоя платформинг е адски странен в тази игра. Не непременно лош, ама не се вписва хич.
Rostik79 avatar
Rostik79
12 октомври 2020
Нищо чудно след някой друг месец или година да пуснат free-to-play, да подсилят кооп-елемента и да я напълнят с транзакции. Каквото трябваше да е заглавието поначало.
igra4 avatar
igra4
12 октомври 2020
Няма да се учудя студиото, да вярва в дядо Коледа.
pseto avatar
pseto
13 октомври 2020
Напълно възможно. Трябва им да вярват в чудеса сега, за да не фейлне Avengers.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл