hategame logo
Водещ сценарист напуска Valve
пуснато на 19 февруари 2017 от pseto
erik wolpaw
Наскоро Гейб Нюъл, шефът на Valve обяви, че компанията готви три нови игри, всички от които за виртуална реалност. По тях обаче няма да работи Ерик Уулфпау, едно от големите имена в студиото. Той е напуснал по-рано през годината.

Засега не знаем каква е причината за раздялата. Но дори и Уулпау да се включи с изявление, то вероятно ще звучи по съвсем познати начин – че благодари на Valve и е дошло времето му да премине към различни предизвикателства.

Иначе сценаристът познаваме от Half-Life 2: Episode One и Episode Two, Portal/Portal 2, а също и двете Left 4 Dead игри. В последните години за Уулфпау няма много работа – Valve напоследък се интересува повече от услугата си Steam, отколкото от гейм разработка.

Доколкото нямаме потвърждение за следващото негово поприще, то слухове твърдят, че то е свързано с Psychonauts 2. Възможно е Уулпау да се присъедини към екипа сценаристи на платформъра, който очакваме в продажба догодина. Това не би било изненадващо - първата игра, която списва сценаристът е именно оригиналният Psychonauts.

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
19 февруари 2017
Изтрит коментар
pseto avatar
pseto
19 февруари 2017
То той и Гейб Нюъл само дето не го е казал в прав текст, че няма да има Half-Life 3... няма и смисъл. Кел файда да се направи някаква посредственост, само ще се хвърли сянка върху серията. Някои неща трябва да се пенсионират на върха.
Former Gaming Glory avatar
Former Gaming Glory
20 февруари 2017
Когато те е страх от собственото ти творение, дотолкова че го слагаш на лед

Споко, аз вярвам че трета част ще има. Сюжета според мене е едно от първите неща които са готови, а и да не е съмнявам се че ще откажат да помогнат, срещу молба от VALVe и правилното количество в пейчека.

pseto avatar
pseto
20 февруари 2017
Парите са последното нещо, което касае Valve - хем имат предостатъчно, хем и е ясно, че Half-Life 3 и най-голямото лайно да е ще си избие бюджета в пъти. Въпросът е дали имат да покажат нещо ново откъм геймплей... едно време Half-Life беше запомнящ се шутър. Този шанс толкова се преекспонира, че е екстремално трудно да измислиш нещо невиждано днес.
lyubohar avatar
lyubohar
21 февруари 2017
То реално в HL2 какво толкова революционно имаше като геймплей спрямо първата? Последният Дуум, по който всички се прехласвате, какво му е революционното в геймплея? Ако запази атмосферата и има добра история - няма нужда от революции.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
21 февруари 2017
Абе, точно това ми е мисълта и на мен. Никой не очаква нещо невиждано от новите игри. Определени заглавия са си спечелили име и фен база точно заради това което са. Новият Дуум защо се хареса? Защото беше блозък до корените на поредицата. Последният Thief защо се провали - защото подчиниха геймплея на всички ограничения, които следват конзолите и контролера и с това максимално отдаличиха играта от корените и.

Хората не искат нещо революционно от любимите си заглавия, искат по-добро от същото, от това, което ги е спечелило в дадена игра.

Charcharo avatar
Charcharo
21 февруари 2017
Защо трябва да има нещо революционно?

Не, трябва ти само да е добро. Революционните игри са хем надценени хем неразбрани в днешно време...

pseto avatar
pseto
21 февруари 2017
Очакванията са толкова високи, че ще е нужно нещо наистина сериозно, за да бъдат изпълнени. В противен случай ще има разочарование в някаква голяма или малка степен. При положение, че Valve не са се затърчали да правят игри не мисля, че ще рискуват да хвърлят петно върху серията.

Да не говорим, че в момента изобщо е спорно какъв екип за разработка на игри имат Valve, дали изобщо може да се хване духът на Half-Life. Ето, готвят виртуална реалност, ала-бала, но тази серия ще си остане вероятно винаги в миналото. Поне така ми се струва.


Иначе определено не е нужно една игра да е революционна, за да е добра. Идеята ми беше друга - Valve очакват да им дойде революционната идея, за да възродят Half-Life. Поне това е казвал Нюъл много пъти и мога да му вярвам спокойно. Не мисля, че ще се задоволят с нещо "абе, бива" за HL3.

Former Gaming Glory avatar
Former Gaming Glory
21 февруари 2017
Нещата който Half Life е дал на гейминга, в днешно време вече са даденост.

Лек пример давам с идиотите от CoD:Ghosts, които възхваляваха как рибите се дърпат от пътя ти, в същото време - 1998, играя Half Life и когато светна с фенерчето хлебарките се разбягваха в тъмните ъгли на стаята. Повтарям: шибаните хлебарки.
И не само, ако човек застане и се загледа ще види доста неща в Black Mesa комплекса (където HL се развива), от които логически има смисъл.
От начина и поведението на някой врагове, до факта че можеш да разсееш онезо гадни сепий на два крака, ако им дадеш месо в нивото с кладницата.
Днес подобни неща са скриптирани в заключени сцени.
Всъщност мога да драсна едно обяснение в читателската рубрика, за да спазя обещанието съм към Явор.

NikoJ avatar
NikoJ
23 февруари 2017
Искам халф лай 100 да има ... бал съм го цялата визиа за тоз sci-fi шедьовър е страхотна .. пост апокалиптични локации... град 17 яко деспот и антиутопия... паралелни вселени и тям подобни абе супер хем мистика хем научна фанстика хем визия и превъзходен арт подход.... ся кфо .. крайсис лайнани сапунки и батманкси шитни !
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл