hategame logo
XCOM 2 с нов стендалоун експанжън
пуснато на 14 април 2020 от pseto
xcom chimera squad
Ето ви една приятна изненада – бе обявен нов стендалоун експанжън за XCOM 2. Неговото название е Chimera Squad, като ще се появи в продажба на 24 април.

За какво става дума ще се запитате? Действието се развива 5 години след XCOM 2, в който трябваше да се справим с правителството на земята, управлявано в сянка от извънземни. В XCOM: Chimera Squad съществата от други светове не са ни врагове – напротив. Хора и извънземни се опитват да съществуват заедно, като ги крепи крехък мир.

Играта се върти около Chimera Squad, който ще включва не само човеци, но и всякакви други същества. С този елитен отряд ще трябва да се справим с новите опасности в един напълно променен свят.

Що се отнася до новостите, те ще са няколко. Първо – по начинът, по който се водят битките. Досега в XCOM игрите първо действахме ние, а след това – враговете ни. Сега ще имаме алтернативния вариант в походовите игри. При който нашите хора и противниците ни се редуват според скоростта/инициативата им (или както бъде наречена статистиката в играта).

Друга интересна новост е Breach. Тя ни дава възможност да изберем как да подходим към мисията и откъде точно да нападнем противниците ни. Не само има няколко различни варианта – например да атакуваме откъм покрива, през предния вход и т.н. Хубавото тук е, че няма да имаме досадните „празни“ първи 2-3-4 хода, в които просто местим войниците ни и не се случва нищо. Сега направо влизаме в патакламата.

За още можете да видите клипчето долу.

Най-хубавото в заглавието е цената. XCOM: Chimera Squad струва само 10 евро в Steam в момента – промоция, активна до 1 май, от която си струва да се възползваме.

Коментари
lyubohar avatar
lyubohar
14 април 2020
omgomgomg. Поредният експанжън на XCOM2, който като чета спокойно може да мине за нова игра. Ако мога да цитирам igra4a - божествени са Firaxis.
igra4 avatar
igra4
15 април 2020
Може 😀 Приятна игра ☺️
pseto avatar
pseto
16 април 2020
Доста приятна изненада, определено, а и цената е златна направо. Остава да видим играта доколко ще е добра. Ама нещо ми се цъка такава тактическа игра, ама по възможност по стабилна от Phoenix Point.
lyubohar avatar
lyubohar
16 април 2020
Май и преди ти бях споменавал да пробваш Мутантите - супер-стабилна и забавна. Иначе ме кефи как са вкарали noir стил в тоя XCOM и как са ти вкарали в тима от същите гадове, които толкова си тепал преди това И промените в геймплея звучат доста съществено - не се притесняват да експериментират, което е супер, предвид че жанрът има склонност да е еднообразен.
logout avatar
logout
16 април 2020
На мен ми прилича на игра за мобилен телефон. Но за 10 евро обещават 20 часа игра, което си е добре, при положение, че за някои 4-6 часови ААА заглавия искат по 60 евро ...
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл