hategame logo
Red Dead Redemption 2 - крайно прехвалена, крайно флегматична игра
пуснато на 01 ноември 2018 от pseto
red dead redemption 2 cover
Подходих към Red Dead Redemption 2 с възможно най-ниските възможни очаквания, но дори и те бяха пратени по дяволите. А пък оценките от 10/10 ме карат да бъда с една идея по-остър за тази безумна прехваленост.
grafika 3
Red Dead Redemption 2 е красив, има хубави гледки, атмосферата в градовете е супер. Но не бих казал, че красотите на заглавието са невиждани в гейминга. Напротив.
zvuk 3
Саундтракът реално е добър. Макар че в немалка част от времето е приспивно-флегматичен, но при положение, че това е търсеният ефект в Red Dead Redemption 2... предполагам това означава зелено. Озвучаването на героите като цяло бива, ако изключим главния Артър Морган, който звучи откровено карикатурно зле.
gameplay 1
Болшинството от геймплеят на Red Dead Redemption 2 се състои в това да яздите кон и да гледате пейзажи. Имам предвид вие не избирате да яздите кон и да гледате пейзажи - играта буквално ви задължава да правите това с десетки часове. Дали това е истински геймплей? За мен не.
ocenka 1
Тотално разочарование. Вероятно най-прехвалената игра, която ми е попадала изобщо.

red dead redemption 2 20

Дали Red Dead Redemption 2 е най-прехвалената игра, която някога съм докосвал в живота си? Мисля, че отговорът е твърдо да. Почти винаги мога да видя защо западните медии изпадат в дийптроут режим и почнат да лапат до гърло хуя на някоя компания, считана от „добрите“ – например Rockstar. Но бога ми, както и да го гледам не мога да схвана как нещо като Red Dead Redemption 2 може да има толкова оценки от 10/10.

Измежду ужасяващото управление, фрапантните шутинг механики, безмозъчното AI, мега отвратителното темпо, което е същото като да гледате четири пъти по-дълга версия на Добрия, лошия и злия на забавен каданс... единственото ми обяснение за десетките на Red Dead Redemption 2 са безочливо, фрапантно купени ревюта и нищо повече. Ревюта, които звучат по шибано еднакъв идиотски, скандален начин тип „ама то играта е направена, за да й се насладите, да я докосвате бавно, като жена, да я целувате леко и нежно, не, не е за онези лоши Call of Duty фенове или хора, които нямат 100 свободни търкалящи се часа в ежедневието им, които да им позволят да гледат гъза и топките на тичащия кон в 90% от времето“.

И още по-лошо, някакви фанатични фенове повтарят същите мантри. „Трябва да се насладите на играта бавно“.

Абсурд. И ирония. Игра с отворен свят (което предполага шибана свобода да правим каквото искаме, включително и да подбираме темпото, с което да играем), която трябва да се играе по „определен начин“. Много ми напомня на Apple, които се опитаха да замажат огромен проблем в техническия дизайн на iPhone 4 с „държите го грешно“. Същото се опитва с пълна сила при Red Dead Redemption 2.

red dead redemption 2 24

Искате нещо да се случва не с темпото, с което охлюви се ебат? Играете Red Dead Redemption 2 грешно. Трябва да се потопите във флегматичността. Да си представите как единият охлюв бавно, бавно, слузесто се качва върху другия охлюв...

...всъщност при охлювите имаше някакви други врътки, доколкото помня от билологията в основното училище, ама все тая. Нека карам малко по-стегнато напред. (Макар че в духа на Red Dead Redemption 2 трябваше да направя възможно най-бавния увод от 100 000 думи, понеже... това щеше да подхожда на тази флегматична игра, на която отнема няколко часа да ни изкара от туториала.)

Тъй. Историята.

В Red Dead Redemption 2 поемаме контрола над Артър Морган. Той е своеобразен първи лейтенант в бандата на Дъч Ван Дер Линде – онзи, лошият от оригиналния Red Dead Redemption. Всъщност и основният персонаж от заглавието – Джон Марстън, има водеща второстепенна роля тук.

red dead redemption 2 20

Годината в играта е 1899-а, като времената на Дивия запад вече са отминали в САЩ. В резултат бандите извън закона не съществуват толкова романтично – свободни и способни да се скрият лесно из пустошта. Напротив. Щатите вече са сериозно индустриализирани, ловците на глави – безброй, наградите за бандитите – солидни. В резултат на което след провален обир бандата на Дъч е на ръба на разпада.

В началото на Red Dead Redemption 2 успяваме да се скрием в снежна планина, обхваната от буря – което ни покрива от всички ловци на глави по петите ни. И тук реално започва играта.

Кампанията на Red Dead Redemption 2 общо взето следва тропите на харизматичния лидер, който търси някаква своя си утопия, убеждавайки своите хора, че скоро ще дойде „големият удар“, докато същевременно първият му лейтенант започва да се съмнява в методите му и да прозира през фасадата му. Като цяло обичайни неща.

red dead redemption 2 23

Red Dead Redemption 2 се развива по възможно най-предсказуемия, банален начин, като всяко едно клише, за което можете да се сетите в уестърн е вкарано в играта. Под една форма или друга, предимно в основната кампания.

Аз лично нямам проблем с предсказуемостта. Или баналността. Писал съм много пъти в сайта. Много по-важни за мен са персонажите и диалозите. Понеже куп основни сюжети, с които сме откърмени са стари горе-долу колкото цивилизацията. Те са на хиляди години. Но персонажите и диалозите са онова, което дава душа и на най-клишираните идеи.

Е, не бих казал, че Red Dead Redemption 2 блести в този аспект.

От една страна играта има страхотен набор от силни поддържащи персонажи! Нека го кажа в прав текст. Джон Марстън е топ, ако мога да цитирам Валери Божинов, направо ме е яд, че и тази игра не е с неговото главно участие. Други герои от бандата на Дъч също си ги бива. И ми бяха приятни мисиите с тяхно участие.

red dead redemption 2 22

Същевременно самият Дъч е тотално никакъв. За него се говори постоянно – колко харизматичен е, как е спойката, душата на бандата му, как успява да убеди всички да продължат да се движат с него, дори и до смъртта им...

...същевременно Дъч ни е показан по съвсем различен начин. При преките ни диалози с него. Или откровено ни заповядва какво да правим като авторитарен гъз, докато същевременно Артър мрънка като обидена съпруга, или идва при нас като домоуправител и ни казва, че не сме дали достатъчно пари за касата на входа... опс, бандата. Да, буквално! Едната сцена, в която Дъч дойде, някакъв такъв леко насран, и почна да дудне на Артър, че не бил давал достатъчно пари, при положение, че преди няколко мисии изсипах стотици долари, за да могат всички лентяи да пият и ядат на мой гръб... някак ми дойде смешно. Големия, харизматичен, безскрупулен Дъч Ван Дер Линде... идва като някой клошар да ми подшушне - „Имаш ли десет стотинки“.

Онова, което представя Red Dead Redemption 2 е един Дъч, който е задник-психопат-лицемер, от което следва, че хората, които се мъкнат подир него – пълни катили, които не могат да видят ясно всичко това. И говорят за него като някакъв бог... но както и да е.

red dead redemption 2 15

По-лошото е, че и Артър не е особено читав персонаж. Него бих определил като... тотално най-безличният каубой и възможно най-обичайният главен персонаж в гейминга. Мълчалив мъжкар с леко дрезгав глас и карикатурен южняшки акцент, който звучи така, сякаш устата му е пълна със сливи. Героят не спира да припомня колко лош и зъл е, докато същевременно действа като най-нравствения човек в някои мисии от кампанията... когато играта иска това от нас, естествено. В други пък като шизофреник Артър става безскрупулен бияч и масов убиец.

Бих казал, че един Assassin’s Creed Odyssey се справя безкрайно по-добре в това да ни представи консистентен главен герой. Чисто козметично в повечето диалози имаме опцията или да сме задници, или да сме малко по-културни задници. С което шизофренията е намалена. Red Dead Redemption 2 не ни позволява това. В болшинството от случаите Артър действа по един ясно определен начин, който може да си противоречи здраво между отделните мисии.

Първо виждаме някакъв човек, мъчен от тъмното си минало, в когото има добрина. После безскрупулен убиец, който бие и изтезава съвсем невинни хора без никаква причина в стил Тревър от GTA V и без да му мигне окото. И после пак малко от първото. И малко от второто. Нека повторя, че тук говорим за моменти, в които нямаме избор. Те са част от сценария.

red dead redemption 2 2

Да, окей, в страничните мисии имаме избор. Дали да пуснем някого или да го убием. С което получаваме малък контрол над героя. Но само понякога...

Като цяло бих взел Джон Марстън от раз, без замисляне в тази игра. Дори и второстепенен той беше много по-добрият герой. Все пак като малко утешение сцените с Марстън и Морган бяха от най-запомнящите се и силни в Red Dead Redemption 2 за мен.

Говорейки за сюжета искам да ударя още един позитив на играта – немалко от страничните мисии и автоматично генерираните куестове са добри. Има множество различни сценарии, всичко, естествено, е прилежно озвучено. Да, от една страна виждаме формулите – един път трябва да спасим жена, която е затисната от умрелия си кон, в друг случай ловец, чийто крак е хванат в капан в гората. Но все пак е приятно да видим, че не иде реч баш за копи и пейст.

Все пак – Red Dead Redemption 2 е игра с колосално количество диалог. От което страда неговото качество. Да, нейде там из края на 90-те имаше ролеви игри с акцент на историята, които имаха много качествен диалог. Но това е минало. В един уестърн и то дело на Rockstar не съм очаквал много. И да, клишетата са безброй. Дотолкова, че в някои моменти започнах да схващам формулите на сценаристите и да предвиждам какво ще кажат провлачено като следваща реплика персонажите.

red dead redemption 2 19

Общо взето – бих окачествил историята и сюжета като средна ръка и нищо повече. Тук-таме има интересни сцени. Кой знае, ако темпото на Red Dead Redemption 2 не беше тотален осран кенеф може би щях да имам малко по-положително мнение за играта. Може би и щеше да се промуши и до ънхейтабъл.

Но историята не бе достатъчна да издържа Red Dead Redemption 2. И нека кажа, че не помня откога игра не ми е тежала толкова като задължение, колкото тази. Знаех, че я играя, защото трябва да я играя, че да напиша ревю. Крайно скучният мач на Кубрат Пулев с Хюи Фюри беше спиращо дъха зрелище в сравнение с поредните 20 минути, които трябва да прекарам, гледайки гъза на коня си, търчайки от една локация до друга, само за да има пет минути действие. И после пак същото.

Според Rockstar – понеже предполагам, че те говорят през купените статии на водещите медии – Red Dead Redemption 2 „трябва да се играе бавно, за да се потопим изцяло в света“. И нека да ви кажа, че ако имате други идеи... можете да го духате! Защото говорим за екстремално флегматична игра и абсолютно нищо на света не може да я забърза.

Вие какво си представите, когато чуете „игра с отворен свят“? Игра, която куп медии наричат „най-добрата игра с отворен свят за настоящото конзолно поколение, а може би и изобщо“? Поне аз очаквам, че имам някаква минимална свобода. Например в това дали да ида с коня си до някоя локация или посредством fast travel.

red dead redemption 2 18

Тук идва един от огромните курове не, ами колове в гъза – бързо пътуване в Red Dead Redemption 2 практически няма! Има само някаква долнопробна, опикана илюзия за подобно. И ако прочетете някъде, че някой ви лъже, че има fast travel – просто не му вярвайте!

Онова, което е налично в играта е когато сме в основния лагер да идем до някоя точка на картата. Обикновено големи градове и селища (тоест не баш всяка). Ако сме извън лагера си няма никакъв начин да се върнем до него (или до някоя друга точка на картата). Също така дори и да сме в главния лагер ако е започнала мисия пак опцията за бързо пътуване е заключена. С други думи говорим за нещо, което евентуално ни служи в редки ситуации. Примерно има мисия, която ни е откарала на гъза на географията и трябва да се върнем в базовия лагер, за да стартираме нова мисия в него? Яздиш, братко, fast travel – никакъв!

Качваш се на шибания кон и яздиш – пак, пак, пак и пак. И пак. Постоянно. Часове и часове и часове и часове.

Не съм сигурен дали има и една мисия в цялата кампания, която не включва поне 5-10 минути яздене на кон. Формулата е следната – „Бла-бла-бла“ говорите с някого, след това – „Айде ще говорим като се качим на конете“ – качвате се на конете и се мъкнете с половин темпо, докато някой друг ви мрънка нещо.

red dead redemption 2 8

Алтернативата е „Бла-бла-бла“, „Трябва да стигнеш някъде“ – хващаш коня и стигаш до това някъде (както казах бързо пътуване не може да се ползва при вече започната мисия).

Едва ли има нужда да казвам пък колко е разочароващо, когато яздите 10 минути до някоя локация, само за да се окаже, че вашият „куест“ се състои от това да биете 3 тупалки на някой пияница или нещо такова... и оттам нататък трябва ОТНОВО да яздите 10 минути, за да се върнете до основния лагер.

Дори и да е станало нещо интересно преди това, дори да е имало някаква по-бърза мисия от кампанията, малко пуцалка, малко екшън, обир на влак, преследвания с коне, нещо, което да ми вдигне пулса малко над 30 удара в минута (понеже с всяка минута геймплей Red Dead Redemption 2 го забавя с колосална скорост) - то играта бързо се опитва да ви вкара пак в летаргията. На моменти откровено ме беше страх да почна някоя мисия, защото не знаех на коя путка майна ще ме отведе без право на обжалване.

red dead redemption 2 17

А случаите, в които яздите десетина минути, само за да изпълните едноминутна мисия са екстремално много в Red Dead Redemption 2. И чувството, че играта просто ви разкарва е много силно.

Да, както споменах по-рано при страничните мисии има достатъчно интересни такива, които да оправдаят леко разкарването ви поне в едната посока. Но поне да имаше бърз начин да се върна до шибания базов лагер. Поне там! Но не...

Вече срещнах из различни форуми и социални мрежи фанатици, които ми говорят – „Ама разкарването е много яко, аз fast travel не ползвам, така трябва да се играе играта, толкова е красива, бла-бла“... добре, тогава защо за хора като мен, които нито имат желанието, нито времето да яздят кон до мозъчна смърт я няма тази опция? Можеха да я кръстят „Опция за хора с много малки пишки, които са неспособни да усетят истинската, неповторима красота на Red Dead Redemption 2“. Кликвам я със скоростта на светлината. Но не. Такова нещо няма.

Такова нещо няма, а е видно, че в титанично количество случаи Red Dead Redemption 2 се интересува повече от това да ни покаже колко е красив, отколкото да ни предложи геймплей. Сигурно всяка мисия от основната кампания е пльосната по такъв начин на картата, че да ни покаже някакво отделно кътче от Red Dead Redemption 2. Това е единствената й цел.

red dead redemption 2 10

Окей, някои гледки си ги бива. Други не толкова. Но самото им набиване в лицето ми просто ме дразни. Подход, за който разкритикувах и Uncharted 4. Аз предпочитам да открия нещо сам. Като една сцена от Kingdom Come: Deliverance, която няма да забравя. В която просто се разхождах из някакво замъче и от едно малко прозорче се откриваше прекрасна гледка. Съвсем умишлено създадена от дизайнер или куп дизайнери. Но не се парадираше с нея. Вероятно 90% от хората няма да я видят. Или и повече. Ти случайно се натъкваш. И ти става едно такова яко. И стоиш известно време и гледаш. Понеже ти си я открил. Ти не си я открил наистина. Щото някой я е направил да бъде открита. Но все пак. Не ти е завряна в лицето.

Red Dead Redemption 2 е като някоя хиалуронова кифла. Която уж случайно се опитва да се набие в погледите на хората. Сто процента умишлено. Red Dead Redemption 2 силно настоява да ни покаже всичките си гледки.

Които, откровено казано, не са нещо невиждано в гейминга. Окей са и толкова. Един Uncharted 4 слага Red Dead Redemption 2 в малкия си джоб преспокойно. И не само той. Horizon: Zero Dawn бих определил като доста по-впечатляваща визуално игра, която също има страхотни гледки, но за разлика от Red Dead Redemption 2 ни позволява сами да ги открием.

red dead redemption 2 13

И понеже чета постоянно за „любовта към детайла“ на Rockstar – като си купите някой снайпер и го зумнете към някоя от онези очевидно по-грозните текстури в далечината, които са явно лепнати като тапети – виждате как се пикселизират зверски.

Както и да е. Нататък.

Отворен свят. Едно от западните ревюта твърдеше, че имаме такъв „без аналог“. Аз не виждам нищо специално. Нищо по-различно от която и да е игра на Ubisoft.

Ако има по-важна странична мисия, то на картата се появява колосален по размер индикатор, който казва – „ТУК ИМА СТРАНИЧНА МИСИЯ, ТУК ИМА СТРАНИЧНА МИСИЯ, ВИЖ ТУК“. Не говорим за никаква деликатност. Напротив. Някои странични мисии покриват мини картата по такъв начин, че не се вижда нищо друго на нея.

red dead redemption 2 7

Няма го чувството, че си открил нещо сам. Играта те напътства с всички сили. След като най-накрая поиграх Divinity: Original Sin II и се насладих на десетките начини, по които започват куестове, кои деликатни, кои не толкова... Red Dead Redemption 2 ми се струва остарял. Направо реликвен. С цялата си показност.

Окей, има повечко автоматично генерирани мисии. Примерно като онези, които споменах по-рано – в които някой е затиснат от нещо. Или се случва гребеж на пътя, в който можете да се намесите. Или като „добрите“, или като „лошите“. Тук-таме някой член от бандата ви среща по пътя и ви казва – „Ей, братче, Хуйчо го хванаха лошите, да ходим да го спасяваме“. Такива мисии се срещат и докато в тях е вложен някакъв труд, то те в общия случай не ни носят нищичко повече от малко положителна или отрицателна карма, когато ги минем.

Тоест не се отличават като влияние и значение за света от поредния Far Cry на Ubisoft.

Също така в много моменти минава супер дълго време, докато се случи нещо случайно. Заедно с това ако сте започнали мисия всичко в света се „изключва“ и вие просто изпълнявате мисията. Тъй като в Red Dead Redemption 2, като за едно GOTY на 2018 година, не можете да вземете няколко куеста едновременно и да изпълнявате който решите в даден момент. Няма опция да говорите с няколко души един след друг и после ако ви дадат мисии на горе-долу близки места из глобалната карта да ги минете една подир друга.

red dead redemption 2 11

Не. Това е прекалено модерен подход. Вие започвате мисия, която ви откарва на майната си, връщате се в базовия лагер, за да започнете нова мисия. Която ви откарва на почти същото място, на която и миналата. И вие пак ходите до почти същото място и пак се връщате до базовия лагер (понеже... няма fast travel).

Също така - започнете ли мисия почти всичко в "отворения" свят спира. Случайните пътници намаляват (а може би и тотално изчезват), със сигурност маловажните куестове се изпаряват. Започне ли мисията - вие трябва да правите само мисията! Което е толкова... античен подход, че нямам думи.

Реално Red Dead Redemption 2 има по-скоро илюзия за отворен свят, отколкото истински такъв. Понеже играта се опитва да ви ограничи преживяването в предварително зададени коловози с цената на всичко.

Прекрасните отворени светове за мен са онези, в които започваш да обикаляш и се случват толкова много неща, че минават часове, които не знаеш кога са отлетели. Това не ми се случи почти нито веднъж в Red Dead Redemption 2. Колкото е огромен светът, толкова е и празен. Ако тръгнеш да ходиш пеш из пустошта ще намериш... в общия случай единствено още пустош. Някой там елен за убиване и някой храст за бране. И това е.

red dead redemption 2 1

А, да, можем да ловуваме. За да продаваме кожите на разни животни или да ги ползваме за крафтинг и ъпгрейд на базовия лагер. Можем и да събираме билки от пустошта. С които да си готвим някакви отвари или да овкусяваме месото от избити животни. Можем да ловим и риба. Което е супер интересно. Почти толкова, колкото да излезем на балкона, да се вгледаме в небето и да си представим как животът ни отминава секунда по секунда.

Всички тези дейности... имат почти нулево отношение към геймплея! Крафтинг в общия случай не ни е нужен за каквото и да е. Ако просто събираме онова, което ни дават умрелите опоненти и взимаме провизии от базовия ни лагер имаме достатъчно неща да се излекуваме в битка (за което в общия случай са ни нужни consumable предметите). Играта не ни дава особена мотивация да правим каквито и да е странични неща, освен за самия принцип.

Изобщо не говоря за това, че има някакви моменти, които не знам дали са умишлени или не, които за мен тотално убиха лова. Значи хващам аз, избивам някакви сладки еленчета и други невинни животинки, гледам ги как се мъчат графично в предсмъртни мъки, което не знам защо беше вкарано, може би за да покаже как се чувстват разработчиците на Rockstar след 100-часова работна седмица, сбирам им кожите в коня ми и умирам по най-нелепия начин. И какво, мислите, се случва? Да, точно така – всичко това изчезва. Яко дим. Бам! Нито мога да продам кожите, нито нищо. Те просто са потънали в небитието.

Рано в кампанията можем да убием някакво 450-килограмово гризли... докато успея да му продам кожата ме убиха един път и дотам. Кожата изчезна. Тъпо, дразнещо и излишно. След тези ситуации се отказах от лова тотално. Защото разбрах, че той е поредното задължение в тази игра. Че трябва специално да отида да избивам животни и да се върна тихичко-тихичко някъде и да продам кожите, че умра ли случайно – те изчезват.

red dead redemption 2 14

Естествено винаги могат да те нападнат произволни бабаити и да кажат – „Ей, ти беше онзи педал, дето мразя, нали, убивам те“ и докато се пребориш с дървеното управление на Red Dead Redemption 2 да умреш. И го духаш.

Което ме води към следващото нещо – колкото отвратително болезнена се движи главният герой! Командите, които давате на Артър се регистрират някъде след половин секунда или повече. Дори и в най-голямото меле той се движи като костенурка с тежък артрит. Опитите ви да влезете под прикритие ту успяват, ту се качвате върху някой кашон и гордо се изправяте срещу куршумите на противниците. И нерядко умирате.

Адски забавно е и когато трябва да се обърнете. Тогава Артър се усеща като някой 10-тонен тир, който маневрира. Всъщност и тировете са по-подвижни. Някакви хора в интернет твърдят, че това било „реализъм“. Бате, какъв реализъм, без да претендирам за особена атлетичност мога да движа в пъти по-бързо от Артритчо. За реални спортисти изобщо не говоря. Или чакай малко, то той Артър е реалистичен от тази гледна точка, че е тежко облечен и изхабен от живота каубой, който се движи по-бавно...

red dead redemption 2 21

...всичко, което може да служи за оправдание. Естествено бих попитал тогава защо ако всичко е умишлено от страна на Rockstar, то поне в битка Артър не се движи по-бързо? Не е ли достатъчна мотивация, че те стрелят отвсякъде и ще умреш, за да се раздвижиш малко по-живичко? Поне с половин идея по-бързо? Поне да не се влачиш като баба на пешеходна пътека? Отговор на този въпрос от фенбойчетата едва ли ще има.

Не само управлението е дървено и мудно, но на всичкото отгоре абсолютно излишно трябва да натискате по десет бутона на джойстика, за да направите най-елементарните неща. Например да извадите пистолета си. Човек би казал, че в едно модерно GOTY главният герой може да види, че около него свистят куршуми и да извади поне патлаците? Не. Няма такова нещо. На Артритчо специално трябва да му кажете, че е почнало меле и изрично да му екипирате оръжие. Може би защото в края на 19 век не е имало достатъчно добри очила и слухови апарати, та нашият човек не разбира, че има престрелка.

Схемата за контрол е досадна, антична и неудобна практически за всяко едно нещо, за което можете да се сетите. За навигация в колелото ви с предмети. За управление на нещастния кон. При който трябва да помпате X на джойстика като дебили, за да се движи шибаната гад и евентуално да стигнете до поредната мисия за половин вечност, а не за цяла.

Също така в прекалено много случаи Red Dead Redemption 2 просто не ни казва какво трябва да правим. Примерно като за пореден път нещастният ни кон се пребие отвисоко и почне да се гърчи имаме засивен бутон „Revive”. Щеше да е хубаво да ни се каже, че ни трябва магическо лекарство, за да съживим гърчещото се животно, но трябва да прочетем в Google. Всъщност адски много неща трябва да се потърсят из нета. Например как да се отключи и жалкото подобийце на бързо пътуване, щото то е скрито зад друг ъпгрейд на базовия лагер и вие – ако не сте прочели предварително какво да правите – трябва да го отворите на сляпо, че да видите някакъв неясен намек, че след това ще получите fast travel.

red dead redemption 2 9

Всъщност като стана дума за пребиващ се кон се сетих за нещо друго. Титаничното количество елементи на симулатор, чиято идея дори не знам каква е в Red Dead Redemption 2. Например Артърчо (и кончето) освен статистики като кръв и издръжливост имат и т.нар. Core. Така ако не храним персонажа ни кръвта му в битка се регенерира по-бързо. Или ако не го къпем и бръснем. Същото и с кончето. Ако не го измием то се движи по-бавно.

Да, някои от големите нови екстри в Red Dead Redemption 2 са тафени от тамагочи от 90-те години на миналия век! Яко модерно GOTY, батко!

Естествено елементите на реализъм са вкарани, за да направят тази тъй или иначе бавна и екстремално мудна игра още по-бавна и още по-мудна. Например ако конят ни се хлъзне и падне от 1 метър и се пребива като боклук и почва да се гърчи. Ако нямаме лекарство за него трябва да ходим до града и да купим лек за съживяване на коня, щото нали Red Dead Redemption 2 е достатъчно симулатор, че конят да се пребие от еднометрово падане и да направи 10 невъзможни салта като в Goat Simulator, но същевременно отиваме в магазина и купуваме някаква магическа отвара и всичко се оправя с него.

Разбира се ако изпълнявате главна мисия и конят ви почне да се гърчи на предсмъртен одър и вие продължите да играете... то животното ви умира! Играта не ви го казва по никакъв начин, трябва да го откриете от опит. Но предполагам, че за страхотно GOTY като Red Dead Redemption 2 не е било технически възможно и след изпълнение на мисията тъпият кон да си остане на мястото, че да го спасим.

red dead redemption 2 3

(Всъщност вероятно е наистина технически невъзможно, тъй като както споменах светът "спира", когато изпълнявате мисия и "стартира", когато я изпълните и това го имам предвид съвсем буквално, не в преносен смисъл.)

А при положение, че в играта има и някакъв измислен тамагочи bonding с животното ни, то умирането на кон е пълна досада. За какво става дума ли? Когато вземем нов кон и ние не сме другарчета с него. Което означава, че той има само 1/4 от издръжливостта си (тоест може да търчи по-кратко време, докато помпаме X като катили с надежда да изгубим по-малко време от живота си в безмозъчно яздене). Така кон, който е бил по-дълго време с нас ни позволява по-дълго време да помпаме X безмозъчно. И когато играта ни го отнеме е досадно.

Всъщност странни моменти в Red Dead Redemption 2 има много. Които не са обяснени и трябва да срещнем с тях. Например всички оръжия са в коня ни. Но при адски много мисии играта разменя редя на оръжията, които са ни екипирани. Ей-така, без причина. И примерно си екипирам два конкретни пистолета в един момент, но започвайки мисия имам един екипиран пистолет (от друг тип). Без обяснение. Което не е болка за умиране, при все, че е все тая като цяло какво сте екипирали. Щом има нещо, което да казвам "па-па-па" или "бум-бум-бум", значи е окей да убивате противници с него. Но все пак... не можеше ли това велико GOTY, тази once-in-a-generation игра да помни оръжията, които сме решили да екипираме в няколко поредни мисии?

Споменавайки за престрелки – нека кажа, че те отново са ужасяващи. В общия случай онова, което се иска от вас е да quickscope-вате. Call of Duty фор лайф, маафака! С quickscope супер агресивният аутоейм автоматично насочва мерника в тялото или главата на противник. И вие па, па, па, просто помпате копчето без да му мислите и сваляте куп врази. Ако пък решите да намалите аутоейма виждате колко е дървена пуцалката и колко зле се справя играта с нея. Бих казал, че последният God of War има в пъти по-адекватно прицелване, въпреки че изобщо не е шутър!

red dead redemption 2 4

Да, Red Dead Redemption 2 беше изпълнен ако не се лъжа по идентичен начин, но за 8 години не можеше ли да се вкара някакво подобрение? Стрелбата е абсолютно обидно некадърна. Изпълнена е на нивото на A Way Out или някаква подобна игра без претенции, даже може би и в A Way Out имаше по-читава стрелба.

Естествено като във всеки базов ковър шутър е най-важно да сте зад прикритие. Каквото и да е. Кашонче, чифт осрани гащи. Стига да сте зад НЕЩО и сте окей, могат да ви стрелят дълго, докато умрете. Но ако сте на открито – БАМ един куршум и slow-mo смърт за Артрит.

Такова нещо като AI и интелигентно поведение на противниците липсва. Те просто търчат като безмозъчни телета от едно прикритие към друго и това е. Често застават така зад кашони, че да им се вижда главата... като в ковър шутърите отпреди десетилетие и нещо. Понякога ако тръгнете да тичате агресивно можете да минете зад гърбовете на противниците, които продължават да надничат като неумели воайори към предишната ви позиция. Смешна история. Антична.

Всъщност ако трябва да съм честен немалко пуцалки ми бяха забавни – бяха като изкарани от екшън с Терънс Хил и Бъд Спенсър. Което, предполагам, не говори нищо на таргет аудиторията на Red Dead Redemption 2, който преди да кача ревюто видях, че дори не е с рейтинг за възрастни, което обяснява още по-детинският му тон дори от GTA V. Явно следващата игра на Rockstar ще е конкурент на Minecraft. Но както и да е. За престрелките - идват безкрай безмозъчни идиоти, вие ги стреляте, те падат карикатурно през балкони, отляво, отдясно. С GOTY физика всичко. GOTY Бъд Спенсър и Терънс Хил физика.

red dead redemption 2 25

Все пак - когато играта не е забавна със своята дървеност е екстремално досадна със своята дървеност. Което е по-честата ситуация.

Също така като за уж симулатор и уж реалистична игра идеята на престрелките е мега нереалистична. То на всеки няколко мисии оставяме по сто трупа! Ако стигнем до статус на Most Wanted при извършване на престъпления в средата на тоталното нищо почват да прииждат стотици ловци на глави, които ако избиваме... биват заменяни от още стотици такива, докато не бъдем убити най-накрая. Абсолютно смешно е как реалистичният GOTY симулатор вади безброй противници в средата на пустошта от въздуха...

Но както казах когато е угодно Red Dead Redemption 2 е „реалистичен“, но когато не е угодно – „Е, това е само игра, щеше да е скучно, ако всичко беше напълно истинско“. Нали може конят да се спъне или някоя друга подобна простотия - и това ни "вкарва в атмосферата и е баси якото", ама ако питам как, даеба, в средата на шибаната пустиня, на шибаното нищо, дето няма ни град, ни каквото и да е през 1899 година се телепортират стотици противници около мен... отговор няма.

GOTY.

red dead redemption 2 6

Продължавайки нататък нека отделя няколко думи за ролевите елементи. Които са повърхностни и подобни на тези от GTA V. Имате десет нива на кръв, издръжливост и deadeye (който активира slow-mo). Първото се вдига с ръкопашни битки или... с риболов. Понеже да, риболовът е толкова скучен, че отнема толкова физически усилия, колкото Артър да се млати с тупаници с други жители на Америка от края на 19 век. Издръжливост вдигаме с тичане и плуване, а пък deadeye – с убиване на противници. Като цяло от тези най-важна е кръвта, въпреки че ако сме скрити зад кашон или някоя фиданка в битка общо взето сме окей.

Освен тази статистики е налично едно-единствено нещо, което напомня на RPG и това е възможност чрез сдобиване с талисмани (които се крафтват от кожи, зъби, нокти и прочее останки от убити от вас легендарни зверове). Те дават скромни бонуси на посочените горе статистики и с тях или без – все тая.

А, да, освен това можете да ъпгрейдвате и главния лагер на бандата ви. Вие разбирате, че сте с престъпници, когато осъзнаете, че предимно вие давате пари за хазната, а другите се скатават (и имат наглостта даже да ви мрънкат). Тъй де, ъпгрейдите на главния лагер като цяло са полезни, за да можете от него да си берете разни предмети за лекуване, които да ви помогнат, ако някоя битка стане по-тегава. Въпреки че (и за щастие!) има достатъчно автоматични сейвове в мисиите от кампанията. Поне там Rockstar не са се опитвали да убият изцяло темпото и да ме карат да преигравам. Което още повече щеше да съсипе Red Dead Redemption 2 за мен.

Общо взето играта ще запомня с нейния празен, псевдоотворен свят. Създаден с единствената цел просто да се разхождате из него. Дори и да не искате. Тъй като в основната кампания за да минете мисия задължително минавате през много, много, много яздене.

red dead redemption 2 5

Има съчки за събиране, има разни животни за убиване. Тук-таме се случва нещо случайно. Но в сравнение с Red Dead Redemption 2 дори и игрите на Ubisoft изглеждат с толкова живи отворени светове. Конкретно пък Assassin’s Creed Odyssey. Където и да идеш все става поне нещичко. В Red Dead Redemption 2 е заложено на мащаба, на титаничната пустош... но в нея освен някой елен, бизон или заек за изтребване или някакви съчки за събиране друго няма. Това е същото като да обикаляте в линейна игра за търсене на нещо скрито в гонене на 100% завършване. Просто Red Dead Redemption 2 е една огромна по размер линейна игра.

Която иска да я играете точно по един конкретен начин.

Да, градовете са нещото, в което Red Dead Redemption 2 блести. Атмосферата в тях е страхотна – от малките като Валънтайн в началото до големите като Сен Дени. Можете да се разкарвате из улиците, да си купувате по-хубави шапки, които да ви избият от главата при старта на юмручен бой, да влизате в баровете и стартирате кавги в тях. Като в един себеуважаващ се уестърн.

Градчетата са приятни и само за гледане, и за да участваме в тривиални мини игри като това да поцъкаме малко покер на вързано.

red dead redemption 2 4

Можем и да покрадем наляво-надясно, като ако никой не ни види – няма и кой да удари алармата. Ако ни е кеф можем да минем и изцяло от другата страна на закона директно с обири и убийства. Като отново е важно да няма свидетели.

Ако позволим някой да види какво се случва е най-добре да го настигнем и „респектираме“. Или директно убием. Понеже иначе органите на реда бързо ни надушват и обявяват награда за главата ни. В зависимост от тежестта на престъплението ни.

Разбира се абсурди се случват. Както казах по-рано когато сте в мисия светът застива и не се случва нищо произволно. Но в момента, в който изпълните мисия и всичко „тръгва“, в резултат на което след някое масово меле някой ви вижда сред море от трупове и директно тръгва да удря аларма. Което е глупаво, понеже не знам как някой е решил, че аз съм изтребил всички тези хора? Може просто да си минавам оттам...

(Да, аз съм изтребил всички тези хора.)

red dead redemption 2 4

Окей, Red Dead Redemption 2 има някакви сандбокс елементи, някакви възможности да се гаврите с хора или животни из градовете. В Grand Theft Auto V стил. Да влезете някъде и да правите мазало. Предполагам, че с такъв подход играта ще ви хареса. Просто да обикаляте без цел и да правите най-тоталните глупости, да гледате как конят ви се пребива и падат камъни по главата му, да гърмите противници в ташаците, да ги завързвате с ласо и хвърляте през планини или влачите с коня.

Вероятно има десетки такива кадри от Red Dead Redemption 2 из YouTube, от които играта да изглежда толкова жива, голяма, забавна, интересна.

Но това реално са същите неща, които правех в Grand Theft Auto III преди 17 години. Хващам снайпера, убивам някакви хора, хвърлям гранати, идват танкове, ала-бала. Така два, три пъти ми е интересно подобно мазало. И след това ми омръзва. И трябва да се върна към основната кампания. Основните мисии. Ако те не са на ниво... все тая.

YouTube ще произведе стотици часове от някакви забавни Red Dead Redemption 2 моменти. Но какво от това, при положение, че зад почти всеки от тях ще стоят десетки или стотици часове скука.

red dead redemption 2 14

Реално оптималната рецепта е да подходите към играта като това, което е – един пешеходен симулатор. Тук-таме има престрелки, чат-пат се биете и с юмруци (отново дървено като всичко друго в Red Dead Redemption 2), тук-таме можете да се погаврите с някого в GTA стил. Но реално играта блести в това да ви приспива всяка вечер след работа. Просто да хванете кончето и да ходите наляво-надясно, да гледате някое езерце, някоя планинка, как идва влакчето, как си заминава влакчето.

Да ходите да ловите риба, да напътствате овце към кошарата им. Да, това последното е съвсем реална мисия в Red Dead Redemption 2. Която ме убеди тотално, че това не е моята игра и няма как да бъде. Не мисля, че Red Dead Redemption 2 може да е игра за всеки по тази причина.

Вие нямате избор дали да играете бързо или бавно. Ако не мислите, че ще ви е интересно да яздите кон десетки часове, без да става нищо – каквото беше положението при мен – то тази игра просто няма да ви хареса. В случай, че се чудите – просто идете до YouTube. Или Twitch. Погледайте 2 часа произволен геймплей без прекъсване. Няколко мисии от кампанията поред например. Вижте дали това ви се нрави. Ако постоянно сърцето ви прескача и си казвате – „Ау, колко красиво“ – скачайте на Red Dead Redemption 2. Няма да ви разочарова. В продължение на десетки часове. Стотици. Яздене има колкото искате, гледки има колкото искате, риба има колкото искате, елени и бизони има колкото искате, а противници - още повече, понеже се появяват от въздуха в промишлени количества.

Но ако очаквате някакъв контрол – играта не е за вас. Повтарям отново - 2018 година игра с претенции да няма fast travel - не, мерси.

red dead redemption 2 12

И доколкото аз мога да поема част от вината за това, че не мога да понеса цялата тази флегматичност и че играта ме кара да заспя, то смятам, че трябва да има едно такова ревю сред всички десетки. Защото съм убеден, че ще има достатъчно хора, които ще се подлъжат, че Red Dead Redemption 2 е игра за тях покрай всички GOTY крясъци. Това не е игра за всеки. Не е нещо като Skyrim и The Witcher 3, които почти за всички са страхотни игри (макар и да си имат своите критици). Тук усещам как Rockstar с платените си ревюта поставят прекалено много хора в ситуацията на конформизма, притискайки ги с десетките и карайки ги да си мислят, че те нещо не разбират, играейки Red Dead Redemption 2. Че те грешат, ако смятат, че скуката е титанична.

Но Red Dead Redemption 2 е прекалено ограничен, за да бъде истинско GOTY. Когато една игра „трябва да се играе по определен начин“, тя е ограничена. Особено и когато не се иска толкова много – един fast travel например, за да се вдигне малко темпото и намали всевластната скука.

Но дори и с него останалите минуси си остават. Например огромната дървеност и отвратителен, неприятен контрол над Артър и коня му няма как да бъдат замазани с аргументи за "реализъм", въпреки че се правят такива нелепи опити. Трудно е от някое видео да разберете колко неприятно и досадно е да управлявате основния си персонаж.

red dead redemption 2 5

А, да, също така нещо друго - понеже валят аргументите, че "такъв бил и оригиналният Red Dead Redemption". Със сигурност оригиналният Red Dead Redemption беше по-стегнат в абсолютно всички свои аспекти. Действието се развиваше несравнимо, милиарди пъти по-бързо. Без излишно, умишлено разкарване с коне, траещо десетки часове. Светът беше по-малък, по-компактен и с повече живот. На всеки няколко минути ядене се случваше нещо. Не като в двойката. Имаше fast travel. Човек можеше да избира дали дали да си обикаля или да играе директно по кампанията. Също така Джон Марстън беше стотици пъти по-як герой от Артър Морган. Да, пуцалката с фрапантният autoaim си беше същата и в оригинала, каквото е в двойката. Дървеното управление - също, доколкото помня.

Но какво означава това? Означава, че в някои аспекти Red Dead Redemption 2 е същият като игра на 8 години и не е мръднал и грам. А в други е деградирал... но пък има много голяма карта, която можем да оглеждаме с кончетата. Това е най-важното в една игра. Нали?

Коментари
BundyBari avatar
BundyBari
01 ноември 2018
Много забавно ревю, поздравления, че си имаш мнение и не се водиш по масовия хайп. Споделям тезата, че една игра е добра, ако е налице фактора "още една мисия и си лягам... и така до 5-6 сутринта" Всичко останало - графика, производител, часове геймплей и т.н. са подробности. Нека има фенове играта, няма лошо, но да си я играят с кеф, без да натрапват мнението си, че е най-добрата излизала някога, това не може да се твърди за нито една игра. Аз също ще я пробвам, но след много време, защото след Skyrim сигурно ще ми се стори още по-скучна, заради нещата, които си описал.
Enetor avatar
Enetor
01 ноември 2018
Това не трябваше да е отговор ама карай. Сега е момента човек да си вземе пуканки след като Псето сложи играта в хейт категорията Разярените фенове скоро ще нападнат.
sauron93 avatar
sauron93
01 ноември 2018
Респект за псето че не се връзва на хайпа и има собственно мнение :-). Аз още смятам че играта ми харесва но не е правилно да съдя само от клипове,може би трябва да с купя пс4 и сам да си преценя. Това за мудните контроли и коня е вярно .

Аз бих изчакал да видя и мултито преди да насера играта ама щом така си решил :-)

BundyBari avatar
BundyBari
01 ноември 2018
След мултито може да има статия - "опровержение", както беше с Диабло 3 (първо в Ънхейтaбъл, после в Хейтревю)
pseto avatar
pseto
01 ноември 2018
Мултито мисля да го оставя за следващия бъдещ притежател на Red Dead Redemption 2.

Аз продължавам напред™.

The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
01 ноември 2018
Не съм играл играта,както казах във форума,но,Псе,оправи ми настроението днес.Няма такова ревю.

EDIT:Това трябва да е ROTY-Review of the year.Сериозно,не се бях смял така отдавна.

vldir avatar
vldir
01 ноември 2018
Сега някой ще реве.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
01 ноември 2018
Изтрит коментар
LethianDream avatar
LethianDream
01 ноември 2018
Псето избесня По-скоро заради прехвалените ревюта на играта по западните медии, вероятно играта не е лоша, но определено не е за всеки. Така бяха и мненията на хора, които започваха The Last Of Us- буквално им беше "бавна" след бесните екшъни навремето. Но тя имаше невероятна история.. Ще изиграя RDR2 рано или късно, сега почвам Kingdom Come: Deliverance, за който стана дума в ревюто, да видим дали ще ми хареса
nightwarrior avatar
nightwarrior
01 ноември 2018
Играта реално не мога да кажа, че е зле. На моменти ми е фън, обаче има и неща, които ужасно много не ми допадат. Има добри идеи, но опита да правят филм, пречи. Отделно си има и бъгове и гличове и т.н. Както бе написано из форума, доста от тези неща щяха да доведат до доста по-негативни ревюта, но щом е Рокстар, всичко е шест. Играта е отвратително овърхайпнатa. Това мен поне ме дразни. Пак казвам играта не я считам за лоша, просто не е манната небесна, каквато я изкарват доста хора.
pseto avatar
pseto
01 ноември 2018
Честно казано дори и без целия хайп не мисля, че бих дал по-различна оценка на тази игра в този й вид. Ако 90% от конските пътешествия чисто и просто ги нямаше, тогава евентуално щеше да стигне до ънхейтабъл. Но само евентуално. Окей, има някакъв статичен чар в атмосферата на градовете си Red Dead Redemption 2, но аз винаги очаквам да има геймплей. Дреме ми колко души са работели по 100 часа седмично, докато моделират перфектно реалистично осран кенеф от 1899 година.

@LethianDream - Kingdom Come: Deliverance също започва бавно и не се отваря толкова бързо, но след Red Dead Redemption 2 представите ми за време се изкривиха съвсем. Там отнема може би 4 часа, докато играта ти позволи да вкусиш някакво подобие на отворен свят...

Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
01 ноември 2018
Изтрит коментар
pseto avatar
pseto
01 ноември 2018
Шутинг механиките на Assassin's Creed Odyssey > шутинг механиките на Red Dead Redemption 2.

Управлението на Assassin's Creed Odyssey > управлението на Red Dead Redemption 2.

Assassin's Creed Odyssey GOTY.

igra4 avatar
igra4
02 ноември 2018
В мечтите ти GOTY, вече много се изложи и наляво и надясно ти се смеят. Псе падна на хората в очите доста, с неадекватната си статия и мнения напоследък.
nightwarrior avatar
nightwarrior
02 ноември 2018
Няма страшно, на теб ти се смеят от години и нищо ти няма.
Veluvian avatar
Veluvian
01 ноември 2018
Минало е времето за такива игри. Отвореният свят предполага RPG, за да може развитието на героя да мотивира опознаването на количеството свят. Witcher 3 беше за мен перфектен в това, а AC: Origins беше една много добра стъпка в този аспект. Всичко останало е изкуствен пълнеж на играта, който само изкуствено удължава общите часове на играене. Харесвам плавното изживяване на атмосферата в някой филм. Но това е филм. Отличен пример е последния Blade Runner, а който счита че филмът му е муден, да ходи да си гледа сериалчета. Игрите са нещо друго. Игрите са, за да се играят! Тук има действие, има предизвикателство, съревнование, в което трябва да вложим умения.
Рокстар нямат абсолютно никакво развитие в игрите си, след като наистина светът преживя със затаен дъх GTA в триизмерно пространство от преди близо 17 години сигурно и след това, нищо, тук там само идеи като Manhunt, последния Max Payne. Може би в мултиплеър, би било в пъти по забавно да се играе RDR2.

Притеснителното е, че в последните геймплейни кадри на Dead Stranding на Коджима, май видях точно същото, само че вървене вместо яздене - вървене, вървене от точка А до точка Б. В днешно време в масовата култура е така, много неща се продават добре заради едно предварително внушение. Дори не мисля, че става въпрос за купуване непременно на ревюта и мнения на западни медии /със сигурност ги има, но те са там знакови едни имена/. Мнозина, подвластни на внушението и самовнушението винаги са механично готови да започнат с Уау!, когато става въпрос за Рокстар и други утвърдени имена в гейминга. С право утвърдени разбира се, заради славното минало.
Другият вариант е просто да въведат един нов жанр - туристически TPS с отворен свят. Ходи си, обикаляй, като те мързи да тръгнеш по балкана и там някои еко-пътечки, ходи си, язди по отворените светове. Отвореният свят трябва да означава избор и генериране на решения, с които да излизаш от сложни ситуации, най - често в една игра това е да оцелееш или просто да дадеш тласък на сюжета. А не игра с претенции да е отворена, а да е всъщност Max Payne с яздене, прикрита сред огромна карта, в която избора се свежда до това да не минеж през точка A1 за да стигнеш до B, а да минеш през A2 или A3. Егати избора.

pseto avatar
pseto
01 ноември 2018
Да, напълно съгласен съм. Отвореният свят трябва да има по-ясно изразена функция от това да е просто красив и да ти губи времето с умишлено разкарване из него.

А за ревютата - те са не толкова "платени" - в смисъла на това да отиде някой мазен тип от Rockstar с куфарче и да го даде на някой главен редактор, доколкото са "платени" в смисъла на "ние ви даваме играта 1 месец по-рано и наливаме здрав бюджет в сайта ви". И някоя медия ако хейтне играта ще я запомнят и следващия път няма да има нито реклама, нито ранна тестова бройка. И така нещата стават съвсем деликатно. Щото прекалено много ревюта са прекалено еднакво написани и по едни и същи начин се омаловажават водещи недъзи.

Иначе си прав, да, в общия случай самовнушението върши достатъчно добра работа. Но когато то бъде засилено допълнително и множество положителни отзиви, тогава нещата си се бетонират и заспиват.

BossOfGermany avatar
BossOfGermany
01 ноември 2018
Групата е PlayTation Network - Bulgaria
https://imgur.com/a/Nvxod2n
Като че ли нещо не ти харесват много ревюто
pseto avatar
pseto
01 ноември 2018
Нормално, ако идеш в група за бира да кажеш, че бирата е тъпа ще е същото вероятно.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
01 ноември 2018
Изтрит коментар
sauron93 avatar
sauron93
01 ноември 2018
Типичните фанатици,ако не харесваш нещо което те харесват и те изкарват недъг,прост,не разбиращ. Хората винаги изпитват нужда да се фанатизират яко върху различни теми =религии,отбори,нации и всичко друго и всеки който не споделя същите вярвания е враг.

Същото се случва в момента, хора протестиращи против хелуин за да се спазвали бг празниците ама приятелю хелуин не изключва нашите празници. Освен това коледа също е не е бг празник а християнски такъв,но не сме били християни винаги,после сме станали.
Друг такъв случай със протеста против валерко симеонов. Не че искам да го защитавам ама на хората грам не им пука за инвалидите. Просто го правят видиш ли за да долажат на себе си че са добри хора но не са. Тези протестанти 1 лв дарение на инвалид не са давали ама сега фанатизират. Както и да е да не задълбочавам.

Аз съм зад псето и не защото съм съгласен със ревюто,просто защото човека има собственно мнение и го казва ,би било лесно да последва овцете и да каже колко е яко рдр—то,така никой няма да е против него но той е индивидуалист,евала на човека.

The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
01 ноември 2018
Видяхте ли единия отговор?Нещо от сорта на хората,които били дали 10 ки видиш ли били на по-разбирачи.Ама наистина ли има толкова заблуден народ?То щото Рокстар не могат да бутнат малко пачки за ревюта.Аз следя отдавна сайта,но се регистирах наскоро и в повечето случаи съм съгласен с Псето,с малки изключения.На прима виста се сещам за The Whitcher 2.Склонен съм на него да вярвам,а не на големите сайтове дето дават 8-ци,9-ки на недоразумения като Monster Hunter World.
Charcharo avatar
Charcharo
01 ноември 2018
Е затва не уважавам Toxi и igra4 и другите "разбирачи". Не знам дали PSeto е прав или не, човек е все пак и аз не съм все на едно мнение с него, но не може хем да обиждаш западните гейм списания, че са некомпетентни SJW и след това да използваш оценките им като аргумент.

Избери позиция, аргументирай се и това е. Аз не гледам какво казват кретеноидите на Запад, но и не ги използвам за аргумент. Толкова трудно ли е да си поне малко честен сега?

BossOfGermany avatar
BossOfGermany
01 ноември 2018
Свежа порция №2
https://i.imgur.com/SDssPek.png?1
Даже и 2-ма бивши професионални критици са се включили (единия разбрах че е писал за Gamer's Workshop, и че бил главен редактор на GamePlay през 2010)
Charcharo avatar
Charcharo
01 ноември 2018
>"Даже не е критик"
>"Името на сайта е проблем"
>Muh Metacritic.
>"Неговото си мнение =/= ревю"
>Logical fallacies на поразия.

Верно са професионални критици. Все едно западни регресивни геймъри чета.

nightwarrior avatar
nightwarrior
01 ноември 2018
Фенбойчетата обясняват, че да се изпадало в крайности, било прекалено... Тия какво друсат бе?

Ad hominem, след ad hominem, ама предполагам е по-лесно да нападаш човека, отколкото да му обориш мнението.

Знаех, че ревюто ще е в тая графа още като я пуснах в петък, очакваше се фенбойчетата да се разпенят, нищо изненадващо.

igra4 avatar
igra4
02 ноември 2018
С право са го наредили Псето, това не е ревю ами по дълъг пост, изпълнен с простотия. Псето е искал чрез скандалното си ревю да си набере още кликбайт за сайта от нови потребители, а не от редовните 10 човека.
Може би е успял, като гледам.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
01 ноември 2018
Мммммм ДА! Това е истинският HateGame, който харесах преди години и причината да се регистрирам тук. "Майната им на всички, аз си имам свое мнение!" е единственото, което съм очаквал от един гейм портал и Псето очевидно е останал верен на този мироглед.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
01 ноември 2018
Изтрит коментар
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
01 ноември 2018
Ооо, Токси, ко стаа, мой? Расте ли пишката?
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
01 ноември 2018
Ти пък приятелю, какъв зор имаш за пишката му? Да не би да имаш някакви намерения??????
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
01 ноември 2018
Я, и Босия е още тук, очаквам включване от Играча, за да се почувствам наистина като в доброто старо време. Ко стаа, пичове, громите ли ги тея заблудените в ХейтГейм?
Charcharo avatar
Charcharo
01 ноември 2018
Една от снимките се повтаря. Иначе те затва викам, че AI системите трябва да се пипат в игрите. По-важно е от графиката!
Svetly avatar
Svetly
01 ноември 2018
Браво, че си написал истинското си мнение за играта, аз лично останах разочарован от хайпнатия нов God of war, тъй като съм голям фен на предишните части /особено 1 и 2/ и тази нова механика горе-долу ми хареса, но не беше това, което исках и очаквах.
Svetly avatar
Svetly
01 ноември 2018
Имам RDR2 от първия ден, играх я само една вечер, но за краткото време мнението ми е - красива, но липсва някак интрига в геймплея и дразни постояннто яздене, в което се губи много време. Чудя се дали да не я пусна за продажаба в olx или да й дам още един шанс да ме зариби. За момента си цъкам pes 2019 и чакам с надежда скоро да излeзе Last of us 2.
vldir avatar
vldir
01 ноември 2018
Аз не мисля, че заслужава да е в хейт, а по средата. God of war е точно за едно преиграване и това е и се забравя.
nightwarrior avatar
nightwarrior
01 ноември 2018
Аз вероятно на някакъв етап ще пробвам ng+, но така е при линейните сингъл плейър игри. Това не я прави лоша, виж RDR2 не знам дали ще я доиграя, камо ли преиграване. Казах го под друга статия - за мен лично GoW е GOTY-то. Него го играех като омагьосан уикендите.
bojosan avatar
bojosan
01 ноември 2018
Гледам по горе линк към некакви много отвратителни коментари по адрес на Псето.Тук също почнаха да го обиждат жлъчно разни юзъри.
На мен лично 3/4 от игрите които Псето е отличил с положителни отценки не ми харесват и не бих играл никога.Но никога не си позволих да го обидя тоя човек.Напротив,много уважавам труда му и честно казано му се възхищавам на всичко което прави.Аз не бих могъл,признавам си, нямам неговата дарба,нямам неговите нерви и търпение,изказ и аналитични способности..
Но най много уважавам Псето поради факта че никога в качеството си на модератор или обикновен юзър не си позволи адресирано да обиди участник от форума.Честно казано такъв човек не съм срещал още,който така добре да се контролира.Имам по 5-6 аккаунта в разни форуми,където разни педали модератори се имат за Господ, злоупотребяват с правата си,вземат страна,позволяват си обидни квалификации, мерят с двоен аршин,изключително необективни са и враждебни към потребители чието мнение не съвпада с тяхното.
Не им цепя басма въобще.Поставям ги на мястото им по начин за който дълго си спомнят,следва мигновен бан и триене на мнение.Аз си го прехвърлям в другия крачол разбира се и живота продължава.
Сега обаче гледам че атмосверата във форума почва да се трови от няколко човека.
Не ги разбирам честно казано.
Например останах изумен когато Играча нападна Псето.
Играча е точен пич,не знам как си е изпуснал нервите.Аз лично се радвам че играта му допада и не бих го обидил никога лично за това.Обиждам Рокстар,че не са направили това което би ми харесало на мен,но не и адресирано член на форума.Явно Ростар са ахилесовата пета на Играча и той е много чувствителен в случая.Което според мен е грешка,но както и да е.
Аз например открито си признавам че Активижън са долни и подли педерастчета,ама много подли.Нищо че почти само техните игри играя.Играя ги не от обич към тия копелета а просто поради липса на пододяща алтернатива.Почнеме ли тук да се ебаваме един друг ще стане мазало и никой няма да спечели.
Не разбрахте ли,че при тия игри е така.Който си харесва даден жанр или поредица - останалите цяла армия да го убеждават в противното той си знае неговото и никога няма да си промени мнението.
Всеки има различен вкус,имам приятел борец 190 сантима мъж,чист и як като скала - значи той човека жена която е над 160 сантима висока и под 80 кг тежка не поглежда и с белото на очите си.
Та викам да не се ядеме един друг поне в тоя форум,поне в знак на уважение към човека който не обиди нито един от нас.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
01 ноември 2018
Божо, шапка ти свалям, човек!
BundyBari avatar
BundyBari
01 ноември 2018
В началото ми беше забавно, после видях коментарите във фейса, които минават границата на шегата и добрия тон. Спорите за глупости, който му харесва да не губи време в обиди, закани и глупости и да играе да я врътне, после платина, мулти и така, който не му харесва да търси друго, не е като да няма избор на пазара. Админа си е точен, казва си мнението, не ангажира никой с него а гледам във фейса му се дразнят, все едно е излял по БТВ да настройва масата срещу играта. Айде моля ви се, или ги е яд, че няма алтернативна адекватна гейм медия в БГ (мен също ми е мъчно за времената на PCMania, PCClub и тн), или ги е яд че са дали 120 лв. и сега се чудят на кой да я продадат. Освен това, играта е уестърн, нормално е да не е толкоз популярна в Европа и България, вие все едно сте чистокръвни американци с дядовци живели в Дивия Запад, че скачате така. Нормално, не на всеки тая тематика да допада, или механиката, още по-малко язденето. Сега плюете Псето, ама ако си каже майната му, хванете ме за кура, заебавам сайта, всички читатели и коментиращи, само ще загубим...
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
01 ноември 2018
"братле, наистина не можем да се разберем с теб явно Аргумента ти "ама той не вади пари от това нещо" няма абсолютно никаква връзка с тезата, която защитавам. Не, че нещо, аз писах с години за Workshop без да получавам и един лев за това. Това е разликата между "работа" и "професия". Работата е нещо което вършиш, за да изкараш пари - толкова. До там. Професията... професията е нещо доста по различно. Както казах - делят ни твъъърде много годинки, за да разбереш какво наистина ти казвам - тези неща на теория звучат кухо. Когато някой ден ги изпиташ на гърба си - ще видиш - друго е.
Що се отнася до "ама това са мнения на геймър, ама той разбира" - значи първо наистина би ми било адски интересно да видя кой ще е този гейм журналист, който първо и преди всичко не е геймър Това малко ми звучи като "ма той е пилот от формула 1, но няма книжка" Второ - "разбирал бил". Миии не, нищо не разбира защото не си е направил труда да разбере. Зад неаргументираните глупости, които плещи прозира именно тотално неразбиране на материята за която пише, липса на елементарни усилия за рисърч на темата, тотално непознаване както на гейм мейкинг процеса като цяло, така и на сложната машина наречена "игрална индустрия".
Иначе казано писанията му са това което хората от ПРОФЕСИЯТА наричат "писане на изуст". И за да се върна към поста си в началото на разговора - човека казваш не вадел пари от тия неща. Амии братле като човек чиято работа някога беше именно да претегля дали писанията на един или друг автор изобщо стават за публикация ти казвам съвсем отговорно - тоя тип няма и ШАНС да извади пари с писане, защото никой редактор с акъла си не би пуснал подобен пасквил и респективно никоя уважаваща медия не би го публикувала. Той явно сам ги схваща тея неща в редките си мигове на просветление, защото сам си е вдигнал сайтче и дращи там с каква цел не знам - вероятно за да си чеше егото, понятие нямам. Със сигурност обаче мога да ти кажа какво НЕ ПРАВИ - не е полезен на НИКОГО. Защото целенасочения, едностранчив и неподкрепен от валидни, обективни аргументи ХЕЙТ който бълва не помага нито на играчите (потребителите) да формират информирано мнение за покупка, нито на студията (производителите на игри) да подобрят продукта си, така че в резултат на КОНСТРУКТИВНА критика да получат полезен фийдбек, за да може игрите (продукта) им да стават по-добри. It's that simple "
-Драгомир Дончев, бивш журналист и редактор
Charcharo avatar
Charcharo
01 ноември 2018
"значи първо наистина би ми било адски интересно да видя кой ще е този гейм журналист, който първо и преди всичко не е геймър"

https://kotaku.com/

https://www.polygon.com/

Ето ти ги.

" Амии братле като човек чиято работа някога беше именно да претегля дали писанията на един или друг автор изобщо стават за публикация ти казвам съвсем отговорно - тоя тип няма и ШАНС да извади пари с писане, защото никой редактор с акъла си не би пуснал подобен пасквил и респективно никоя уважаваща медия не би го публикувала. "

Нали не беше за пари?

Офф а имах уважение за тоя. То ако така ще се степенуваме, на мен на статия дет пиша за час или два ми се плаща по 180 евро... са излиза да хода да уча Драгомир Дончев щом така ще е йерархията.

Българска селянщина. Копира от западните идиоти без да мисли. Кофти.

BossOfGermany avatar
BossOfGermany
01 ноември 2018
Факт
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
01 ноември 2018
На Псето му е през шмайзера какво мислят Рокстар, Бетезда, Юби, Токси, Играча, DragonSlayer, Иванчо и Марийка, и понеже дори играе игрите, за които пише, и понеже си има мнение, което очевидно поставя над добруването на сайта, и поенеже не се притеснява, че ще нарани нечии нежни чувства, поради тези причини му се получава. Просто му се получава, защото е автентично.

Аз не давам чеп за зеле за РДР2, дали ще я оплюе или ще я обяви за явление в гейминга от последните 20 години. Подобен род игри не представляват интерес за мен. Мога да прочета ревюто и да се позабавлявам на стила на писане,

Това, което представлява интерес за мен, е концепцията зад ревютата - дали Авторът е изразил това, което мисли и чувства или е изразил това, което чувства, че трябва да мисли - било то да не нарани нечии чувства, да не настъпи нечии интереси, да не врътне кранчето не някой приход или облага.

*Едит - малко редакция, че не адресирах правилните хора в началото.

Charcharo avatar
Charcharo
01 ноември 2018
@Dragon
Това не е от Боса а е коментар от Facebook.

Иначе и за мен това е важно. Да е честен човека. Са може да мисля, че греши но поне е играл играта. Те тия от Polygon или IGN... само от трейлърите са готови ревю да пускат. Паплач пълна са.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
01 ноември 2018
Ауу, що сте го сбили името на тоя убосник Драгомир Дончев в края на текста, даже без поне едно празно поле, да се види по-лесно? Ще трябва да си пооправя поста, значи, щот малко му се набрах на Боса.

pseto avatar
pseto
01 ноември 2018
Много внимание отделихте на тая Facebook дискусия. Макар че все пак е някак интересна и забавна. На младини щях да вляза с бутоните напред с максимална доза саркастични факти, но вече тази игра съм я играл десетки пъти и знам какъв ще е крайният резултат. Ще вися във Facebook да пиша мнения на разни пиксели с часове, няма да доспя утре, в един момент може и леко да се издразня, щото сега ми е изцяло забавно как ме псуват отвсякъде. Няма файда.

Най-много да поема политическата отговорност за статията, щото май един от нашите хора от сайта, който я сподели го псуват, вместо да псуват мен. Но туйто.


Ако някой искрено харесва нещо, ти няма как да му кажеш, че той не трябва да го харесва. Пласебото е съвсем ефективен начин за лечение на по-елементарни болежки, който се признава и от реалната медицина. Ако силно вярваш, че една игра е най-добрата в света, то тази игра наистина е най-добрата в света за тебе и никой няма да може да те убеди в противното. А аз не искам да убедя никого в противното. Не искам да убедя никого, че Red Dead Redemption 2 лош. Много хора са си взели Red Dead Redemption 2, играят го, казват, че е добър, не са съгласни с ревюто ми. Супер! Няма да им кажа - "Вие сте тъпаци, трябва да не харесвате играта". Играем игри, за да ни харесват. Да ни носят удоволствие.

Тези ревюта, закъснели, служат само за хората, които се колебаят. Да им дам някаква перспектива. Различна гледна точка. Което не означава, че някой няма да ми каже - "Абе, играта все пак е добра" след 2 месеца. Окей. Не ми е зле, че "не съм бил прав", когато става дума за форма на изкуство няма "прав" и "крив". Има лично мнение и нищо повече. Всяко ревю е лично мнение.


А иначе това да почнеш да псуваш куп пиксели, което реално е един човек в интернет, понеже тези група пиксели са написали нещо, което не съвпада с личната ти гледна точка - е почти дементно. Както и да го гледаме. Дори и тези група пиксели да четат мнението ти за тях. Хахха. Взе да ми става леко философско покрай всичко това.

Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
01 ноември 2018
Изтрит коментар
bojosan avatar
bojosan
01 ноември 2018
BossOfGermany значи според тебе,хората не харесали тоя скрит шедьовър,са тъпи и просто не им стига мозък да оценят колко всъщност гениална е играта ? Ти не разбра ли че ако ще и Алберт Айнщайн да напише положително ревю на играта няма да накара мен,Псето и половината свят да я обикнеме играта.Ако ще на пиедестал в Лувъра да поставят диска ,до самата Джоконда .
Това е само една игра хора,що се вживявате толкова.По точно продукт създаден да носи пари.Създаден нарочно по образ и подобие на друг един продукт,който е счупил всички рекорди по приходи от таргет група която всички знаеме коя е.
pseto avatar
pseto
01 ноември 2018
Той просто цитира коментарите на единия от Facebook дискусията, който говори така, сякаш съм някакъв негов архивраг по някаква причина. И заради това има кавички.

Горките Toxic и igra4 ги няма, но ето, че се явяват доста по-солидни тролове от тях по останалите фронтове. Хехехе.

vldir avatar
vldir
01 ноември 2018
Аз пуснах линка. Няколко поста мернах някои да питат как е играта и всеки казва била много яка, ама защо е яка...
pseto avatar
pseto
01 ноември 2018
Знам, щото ти продадох Syndicate-а преди време. Достатъчно ти е нестандартно името, че да го запомня. Та в крайна сметка се впуснах в тази дискусия, хах.
vldir avatar
vldir
01 ноември 2018
Така и не го изиграх тоя AC. Почвам го и зарязвам по някое време. После се връщах обратно и не си спомням началото. Много безлична игра.
old time gamer avatar
old time gamer
02 ноември 2018
И при мен така... С произхода на АС.. безличие
old time gamer avatar
old time gamer
01 ноември 2018
Jim Sterling един мега кртичик и тубер и забавен с много добри монолози е напълно същото мнение .. РОКСТАР в таз игра са обсебени от детайлите и пречи на геймплея ..... вика .. 1209381029 мин дере кожа .. то яко първите 2 пъти ама ... след 10тия час .. братооо писва
nightwarrior avatar
nightwarrior
02 ноември 2018
Найс, кефят ме бивши величия на геймжурнализма как се пънат да дават акъл.

Седнал да обяснява що е то форум, "супер забавен" тип. А Фейсбук страницата му е като рекламн на RDR2...

toti avatar
toti
02 ноември 2018
а махайте ги тия смешници от тази смешна група PS Bulgaria в фейса,членувам в нея и ще кажа 4е са големи олигофрени...значи ако имаш различно от тяхното мнение започват да те хранят,ето примера е с pseto,човека си каза мнението за тази пародия и ония шматки гледайте кво го нападнаха...мани мани много са зле в тази групи4ка и те горките едни заблудени тролчета...бас ловя,че повечето хич не са я играли...
old time gamer avatar
old time gamer
02 ноември 2018
ассассините одисей и ориджинс копи пейст скинове ... ассасин игра пълни лайна .. като някфа друга с друго име стаа ама скучна и едно и също ...и едно и също и едно и също ... като мафия 3 повтаряй една малка формъула х 20 пъти и накра я си превъртял играта .. не знам кфо толкова хвалите новите два идентични ассасисни които нямат ниш общо с фундамента на играта .. .РПГ-та мерпеджита избори жени мъже траснджендъри .. ко сменяш спомените .. променяш после бъдещето АЙСИКТИРИКС КЛИТОРИКС ...

РДР2 играх я на xbox one x на 4к и изглежда феноменално във всяко едно отношение .. но излгежда само ... не я изигррах но ДААА БААААААААСИ БАВНАТА ИГРА ... за пеце ще си я дръпна колкото да се кефя на техническите аспекти и страхотната графика и да отдам почит на разработчиците и програмистите но не мисля че играта ще ми допадне. Радвам се че псето си каза мнението както винаги. а това с оръжията и коня е ... пфффф АЛОО РОКАСТАРААА свърши ви меморито в рамта за едните оръжия ли вееее. КАто цяло играта ме кефи само заради това което са постигнали от към графика и volumetric clouds и иновативен динамичен климат ... ноооо геймплея неш ммноо скапан .. скапан ауто ейм и като го снапне, все едно Артрита има жироскоп от танк т90 ... да фъкккк А пък ассасините са толкова дървени че не е истина .. къде героя не ходи .. ТОЙ СЕ ПЪРЗАЛЯ като на лед .. и никой не забелязва .. фенбойчета и слепоци от всякъде .. именно заради това спрях да я играя просто болезнено дърверна ассасин лайна ...в рдр2 лова пълен шит дери убиии ама ако пвредиш кожата не става... КАКООООО фък дат шит ... помпай тоз бутон за некъф уж спринт на коня .. играта не ти каа ниш както казва псето въри търси из сайтове и туторияли ... как каза а jaw dropping technical achievement ... but the details gets in away of it ... and distracts from the gameplay ..много се радвам че и той не се подведе и не е копена платена ревючна ккофра като IGNnorant idiots абеее риалистиииик да е там да се клати кът нетрениран дебелак артирта .. лага на контрола е ... тидийъъъс ... играта стаа само за разходка у убав виртуален свет и ... мех ... геймплей ... ооо коня .. коня .. реши му косатас .. мийй го щот няма да тича ... ай сиктир веее кон симулатор полфината игръ .. цуцуцуцу

LethianDream avatar
LethianDream
02 ноември 2018
Днес много се смях, един приятел беше шернал клип от RDR2, озаглавен лаконично: Човекът бърза да хване влака!
В общи линии, Артър попада на засада- двама разбойници ограбват някакъв чиновник, нашият ги опуква лошите и точно почва да ги лутва, когато чиновникът почва да ТИЧА С 300 КМ/Ч към железопътна линия. При което идващият влак си го прегазва едни стабилни 100 метра.. след което чиновникът става, отърсва се и се качва на влака Както каза Псето, играта явно ще се вземе за забавление
igra4 avatar
igra4
02 ноември 2018
"дийптроат, хуя, ебане" в статия с претенциите за обективно ревю
nightwarrior avatar
nightwarrior
02 ноември 2018
Стил на писане какво общо има с обективност? Вярно българския ти е като чужд език.
igra4 avatar
igra4
02 ноември 2018
Псето даже не е врътнал RDR2, но статийкат изтипосана, не съм очаквал че Псето ще се прави на интересен за кликчета, има ли смисъл Псе има ли ? Всяко чудо за три дни.
Наистина заслужени критики, това не е ревю и никъде не биха го публикували.
Псе, защо за другите ти ревюта не те псуваха- било то дали си ги хейтнал или не, защо ?
Защото е имало някаква обективност сигурно. Хората като видят несправедливост реагираха. На други приятели геймъри им показах по-рано мнението ти и те те псуваха.
Псе ти сгреши и загуби респекта на хората, за да се подмажеш на една малка групичка тролове.

Има го и другия вариант, ако не ти харесват уестърни и подобна тематика защо правиш ревю. Колко пъти исках да напишеш ревю за Yakuza, Ratchet and clank и т.н. не написа, защото не играеш такива игри. Да я беше пропуснал.

Изтрий ревюто, все още има спасение за душата ти.

Pray for Pse.

nightwarrior avatar
nightwarrior
02 ноември 2018
Псуват, щото толкова им е умственият багаж, те не са виновни.
pseto avatar
pseto
02 ноември 2018
Псували са ме достатъчно пъти за ревютата ми, не бой се. Нито е за пръв път, нито ще е за последен, макар че винаги ми е било интересно това хулене на лична основа. Винаги ми е било едно такова детинско, напомня ми на мрачните времена в интернет форумите, когато още се пишеше на латиница и хората тепърва се опияняваха от анонимността, псуваха наред и заплашваха с бой нонстоп. Даже помня в интернет клубчетата как тук-таме някой такъв смелчага го набиваха, колкото да се научи, че България не е много голяма.
lyubohar avatar
lyubohar
02 ноември 2018
Доста е смешно остстрани колко време и енергия отделяте за подобна глупост. Сигурен съм, че CEO-то на Rockstar оценява високо лоялността ви от новата си яхта.
sauron93 avatar
sauron93
02 ноември 2018
Амс вие сте големи хипократи. Все обсъждате чуждите медии че били се продавали за пари а сега говорите обратното,чуждите били прави. Интересчии мазни. Никой не е длъжен насила да харесва рдр,цялата тази врява е защото играта е на идиотстар.
BundyBari avatar
BundyBari
02 ноември 2018
Точно заради подобни индивиди, капацитети и философи на маса, хората спират и да правят субтитри за филмите... седне някой да отдели от личното си време, без да е длъжен и объркал някоя реплика в превода, или се разминават с 1 секунда и се почва мрънкане, обиди и яко хейт, от англо-говорящи умници, които иначе не си мръдват пръста да допринесат с нещо на интернет обществото, а недай си Боже да дадат 12 лв. за кино, за да не подкрепят пиратството, но коментарите им навсякъде. А тука дават хора мнение за играта и понеже е негативно голяма драма - нали има и клипове с часове неподправен геймплей, все едно някой няма да си купи играта (и ще се "прецака") заради тезата в сайта. Да ви имам проблемите... хората няма к'во да ядат, те Рокстар тръгнали да защитават. Що не се обедините така срещу някое безумие в държавата, че като вдигат тока, бензина и лекарствата, не засичам из нета толкова гневни коментари. Казуса отдавна не е забавен, а стана пълна пародия, засрамете се
Veluvian avatar
Veluvian
02 ноември 2018
Фейсбук коментарите от тия скрийншотове очевидно принаделжат на хора, които не са хванали много идеята на Hategame и е нормално да са шокирани.
Преди няколко години, когато разочарованието от PCM беше пълно - попадам на hategame и започвам да чета ревюта. Стилът на писане въобще не предполагаше претенциозност, нито беше марка, зад която да стоят очаквания, последователи, реклами, спонсори и т.н. По - скоро това ми приличаше на независим блог /и все още е така/. Цялото представено инфо беше някак супер неангажиращо и в същото време и до ден днешен всичко което чета е от човек, който бълва тонове от аргументи, за да подкрепи мнението си, независимо дали се харесва или не. Все едно аз да взема на лична основа хейт ревюто на MGS: Phantom Pain. Никогаш. Липсва тази непременна обвързаност, да зависиш например от дистрибутори на игри и да напишеш някакво стегнато ревю така, че да зарибяваш хората да купуват, т.е. тук четеш повече за игрането и емоцията от това, а не маркетинговата страна на този продукт. За всеобщо щастие на всички, hategame едва ли ще е фактор, който да повлиява на големите пазари на игри, камо ли на RDR2, който най - вероятно ще се превърне в най - продаваното нещо излизало някога.

В 21 век, в зенита на информационни, психологически и прокси войни... има хора, които се карат за видеоигри!!!

darkblue avatar
darkblue
02 ноември 2018
Всеки си има мнение, в псето това ми харесва че си има негово, независимо от другите и същевременно уважава чуждото мнение. Не е като другите , ако не са на едно мнение и почват да плюят хората, да ги нареждат. Особено визирам токсик, дето се прави на мн голям патриот в форумите и сайтовете. Все се меси като троли и няма грам уважение към другите хора. Един път бях написал мнението си за него и му бях задал няколко въпроса ама така и не ми отговори Някой виждал ли го е на живо ? да ми го опише че да ми затвърди представата за него
vldir avatar
vldir
02 ноември 2018
Ама стана голяма говорилня
universe avatar
universe
02 ноември 2018
без коментар...наистина не мога да повярвам колко трябва да си умствено фалирал,че да псуваш някой заради мнението му и то към една проста игричка...заради една игричка,шепа тъпи пиксели,някои са готови да разстрелят човек...наистина главата ми не го побира...на тия от тази фейс група им предлагам да вземат да изтрият това подобие на група и да вземат да се самоубият...ще бъде най добре
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
02 ноември 2018
+1
toti avatar
toti
02 ноември 2018
е след тези емоции които ни остави тази "велика игра" от титаните рок стар...аз вече нямам търпение за 3-та част, вярвам че те отново ще надминат себе си както го направиха и тук и как иначе те са царете на тази индустрия...така че моля ви се рок стар не се бавете с следващата masterpiece,10/10 невиждана игра...
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
02 ноември 2018
RDR2 - 120 лева, хленченето на Токси и Играча - безценно!
sauron93 avatar
sauron93
02 ноември 2018
Това което стана само популяризира сайта така че сме доволни. :-)
pseto avatar
pseto
02 ноември 2018
То яко хора са се обидили от първия абзац на ревюто и са натиснали директно X-чето на прозрочето, ама какво да се прави. Добре, че Rockstar са направили тази игра PG-15, че сигурно ако някой беше казал "shit" или "fuck" в нея щеше да има ред сълзи и сополи.

Иначе сериозно - кухите посещения са все тая, не се отчитам на никого, че да ми дреме за тях. Като цяло only god can judge me.

darkblue avatar
darkblue
02 ноември 2018
@Pseto - only Toxic can judge you ! бухахахахахаах
vldir avatar
vldir
02 ноември 2018
Верно ли каубойците не псуват?
pseto avatar
pseto
02 ноември 2018
Доста е лек езикът, специално пък в сравнение с Grand Theft Auto V. Аз реално чак като дописах ревюто видях, че е PG-15 - от корицата. Ама обяснява доста неща.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
02 ноември 2018
Изтрит коментар
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
02 ноември 2018
Изтрит коментар
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
02 ноември 2018
Изтрит коментар
pseto avatar
pseto
02 ноември 2018
Ти лежиш в засада и само чакаш някоя опорна точка, за която да се хванеш ли. Ама явно още не си играл играта, та нямаш какво да кажеш за нея, та опираш до подобни неща.

Аз реално не мога да се сетя за някакви псувни в RDR2, диалогът е съвсем софт, за да се отвори играта към децата.

После от Rockstar - Minecraft GTA! Поне 1 милиард приходи за три дни и гарантирано GOTY.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
02 ноември 2018
Каубоите и те клекнаха пред политкоректността. Кво да се прави, бизнес!
rosniak avatar
rosniak
02 ноември 2018
Това, което ме спечели в сайта,е факта че Псето си казва мнението така, както вижда нещата в дадената игра. И, за сметка на някои индивиди аз си признавам че има ревюта на игри от любими поредици, които аз бих сложил в другата категория- от ънхейтабъл в хейт и от хейт в ънхейтабъл. Но- това е лично мое мнение, мнението на Псето е друго и така. "Хората имат две общи неща- лично мнение и задник. И двете смърдят." Живота си върви, ще излязат нови игри, които да оплюем или хвалим- няма нужда да изпадаме в крайности. Да е жив и здрав, Псето, пък и ние също !
igra4 avatar
igra4
02 ноември 2018
Псето не отбира от нищо факт, затвърждава го с коментарите. Псето си квичи Рокстар си правят GOTY игрите всеки път.
Давай Псе бързо, за тебе игрите трябва да са по пет часа че да има време за следващата, ти не може да отделиш 2 месеца за една игра, идва другата и другата и така. Време е за новия боклук на Юбишитаците или ЕА и т.н. нямаш време.
130 лв за 5 часа игра, RDR за 26-7 часа игра има няма съм минал 1/4 от играта, спокойно си я играя изследвам живия свят в който винаги нещо се случва и има какво да се прави.
nightwarrior avatar
nightwarrior
02 ноември 2018
Та ти считаш това NPC да спи през нощта и да работи през деня за иновация. Нормално да се възхищаваш, другите сме го виждали преди 10+ години. После ще обяснява кой не отбирал.

Стига си повтарял тва с едната четвърт. Оня ден беше пак на една четвърт, седни поиграй малко. Или по-добре кажи колко от тия 26-7 часа беше на кон.

Постоянно се случвало нещо... я погледни хубаво кой диск си сложил в плейстейшъна, че май играеш нещо друго.

toti avatar
toti
02 ноември 2018
епа екстра даже,ако искаш цъкай по 15-20 минути на ден, че да си имаш за цяла година,че като свърши какво ще правиш мани,мани...
LethianDream avatar
LethianDream
02 ноември 2018
Хахахахах, не мога, хора! Как сте се заджафкали като бесни псета за една игра И никой не гледа от гледната точка на коня..
https://www.nenovinite.com/ne/politika/kon-se-chuvstva-napulno-obichan-samo-ako-mu-davat-hrana-i-go-galyat-bez-da-go-yazdyat
nightwarrior avatar
nightwarrior
02 ноември 2018
Аз за кво мислиш се оплаквам от язденето, жал ми е за животинката
pseto avatar
pseto
02 ноември 2018
Само да имаше fast travel в играта да не мъча горката животинка.

П.С. И на мен ми се мерна това във фийда и пак си помислих първо за RDR2. Ето, играч и токсик са прави, вече само за RDR2 мисля и само за RDR2 живея.

Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
02 ноември 2018
Изтрит коментар
pseto avatar
pseto
02 ноември 2018
Токси, ти не само не играеш rdr2, но дори и ревюто не си чел. Слабо тролване, бих го нарекъл дори аматьорско.
Charcharo avatar
Charcharo
02 ноември 2018
>Eurogamer

Тъп си. Pseto го каза в статията

Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
02 ноември 2018
Изтрит коментар
pseto avatar
pseto
02 ноември 2018
Просто ти е слабо тролването, когато хал хабер си нямаш за какво си говорим.

Също така ми е интересно защо още не си пуснал "митичната" игра? Или най-вероятно никога няма да я играеш.

Слабо, слабо тролване. Едно време какви тролове имаше, подготвени по темата, а сега.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
02 ноември 2018
Бре, то бе е рев, то не е хленчене! Не че съм имал особено мнение за Токси и Играча, но вече не знам как ще им погледна никовете без да се ухиля.

Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
02 ноември 2018
Изтрит коментар
Charcharo avatar
Charcharo
02 ноември 2018
@Dragon
Забележи как Toxi не смее да ми гъкне вече години наред. Драконе явно не си го мачкал достатъчно !
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
02 ноември 2018
Ба, какво да го мачкам, бе, човек, виж го само на какво мяза - пълен аутсайдер, никой не го ебава за слива,икой не го взема насериозно.

Човек както може сам да се злепостави друг не може така.

nathandfan avatar
nathandfan
02 ноември 2018
Ревюто не знам дали е обективно или не защото не съм играл играта, а и едва ли ще го направя, но човек... на моменти се смях със сълзи и просто усещах по-силното ти щракане по-клавиатурата, спомняйки си колко досадни и нелепи моменти си имал в играта.
Честно казано се чувствах по същия начин в DLC-тата на Origins. Вървиш или яздиш 10 минути, за да стигнеш до някъде да ти кажат нещо, казват ти и после 10 минути пак вървиш, за да свършиш определената задача, която в повечето случаи или е крайно скучна, или се прави за 1 минута. Там обаче си беше мой избор това нещо защото FAST TRAVEL имах, просто не исках да го използвам.
Твърдо съм противник и аз на игри, които залагат на пейзажи и красоти, а не на геймплея.
nightwarrior avatar
nightwarrior
02 ноември 2018
Това е ок, смисъл ако е избор, нека. На един плейтру на Скайрим изобщо не пипнах фаст травела(използвах каруците и т.н. но не фаст травела), но това си го бях избрал аз. Това го виждам като нормално, ако искам, нека си се телепортирам из света, ако не, нека си играя. Впрочем и при асасина това ме издразни с буустърите - искали да дадат на играчите избор. Не бе, не давате, ако искахте да дадете, щеше да е тикче в менюто, а не 20 кинта за да левелъпваш по-бързо. Но отклоняваме се, много мразя когато ти казват как трябва да играеш игра, при линейни е приемливо донякъде, но при open world е абсурдно смешно.
pseto avatar
pseto
03 ноември 2018
Да, точно така. То примерно и в Marvel's Spider-Man аз ползвах за 25 часа fast travel-ът точно един-единствен път. Само за да го видя как работи. И това беше. Толкова ми беше кеф да хвърлям паяжини, че дори да трябваше да мина целият град го правех по този начин.

Но не съм тръгнал да разправям - "Всеки, който ползва fast travel е тъпак, хвърлянето на паяжини е супер яко направено, ти не разбираш играта, ако не го ползваш". Има си избор, ти играеш както решаваш...

bojosan avatar
bojosan
02 ноември 2018
Абе не знам що,ама сега като си спомня с ква тръпка играх навремето Return to the Castle Wоlfenstein,Half Life,Fear и т.н,за Сталка да не говорим въобще,превъртах ги на един дъх,сега още като се сетя за онова време ми става хубаво на душата,умиление изпитвам...После дойде хака първо на Кашона после на ПС3 ката.Славни времена,чакахме играта да излезе в руския сайт,това обикновенно ставаше вечер към 10 часа вечерта,после 4eva ако беше пуснал нов фирм префлашвахме драйва ,разкачваше се цялата конзола на парчета,после чакахме пача от abv да стелтнеме за да не ни баннат в Live,и то стане 2 часа през ноща,ама не лягам докато не стартирам играта.И като я стартирам вече и видя че всичко е наред лягам удоблетворен,все едно съм взел линия от най добрата кока.После на другия ден като я подкарам играта,мелехме ги като кайма,газ докато не видя надписите...като омагьосани.А сега хем камара пари давам и би трябвало точно поради тая причина да изцеждам максимално всичко,за да си защитя вложението,хем от не знам колко време вече нямам превъртяна игра.Последната година май само на Т.Райдер видях финалните надписи,и то с мъка и много оттегчения.Останалите игри излезли през текущата година играя от 2 до макс 6-7 часа и зарязвам, като никога не се връщам.
dr.Dre avatar
dr.Dre
02 ноември 2018
ем играл сам 1-та игра и сам я врътвал 3 пъти и то с голям кеф,наистина се изкефих на макс,но ето днес минах 2-та игра и мога да кажа,че не бях очарован много на моменти,даже ми ставаше адски скучно,но въпреки това я избутах за 5 дена...не знам сега дали е заради това,че тази игра си е като първата с малко повечко нещица или пак е заради надупената графика която вече виждаме в всяка нова игра и започва да писва не знам,но 1-та red dead за мен (и не само) е най добрата,просто атмосферата там беше жестока всичко беше голяма зарибявка,а и историята там повече ме грабна...може и защото за първи път играх такъв тип игра и сега като виждам същото,но с по яка графика и май вече не толкова впечатляващо... абе всичко може да е...
pseto avatar
pseto
03 ноември 2018
Да, и аз помня така нещата. Макар че играх отдавна Red Dead Redemption 2. Най-малкото темпото беше несравнимо по-бързо и играта не те бавеше умишлено, човек можеше да си напредва през историята бързо, ако иска това, можеше и да си обикаля и да изследва света. А и Джон Марстън >>>> Артър Морган.

Но нека имаме предвид, че вече има цяло поколение деца, което са отраснали с Grand Theft Auto V, това е първата им игра, фенове са й и не могат да приемат, че Red Dead Redemption 2 може да е лош. Когато оригиналът е излизал може и да са били или първолаци, или в детската градинаа. Тъй че е съвсем нормално да го възприемат по този начин. И аз възприемах стари и банални неща като супер яки, когато бях дете. Въртележката на живота.

По-скоро са ми интересни тези хора, които са поиграли повече игри, включително и оригиналният Red Dead Redemption, които се превъзнасят... макар че едва ли те са чак толкова много.

God avatar
God
02 ноември 2018
Псе, ти не си човек, как си изтраял и да изиграеш играта, и да напишеш пространно ревю за нея
igra4 avatar
igra4
02 ноември 2018
Псето написа че AC Одисеята била GOTY и по-хубава от RDR2.


AC е като PS3 игра сравнение с RDR2

nightwarrior avatar
nightwarrior
02 ноември 2018
Ти вярно не можеш да четеш, заеби... Тотал щета.
Charcharo avatar
Charcharo
02 ноември 2018
"AC е като PS3 игра сравнение с RDR2"

Възрастта на играта не е аргумент. Знам, че тролиш, но това не значи че дори и да беше искрен щеше да има смисъл. Дори и AC Odyssey да беше технологично като PS3 игра (не е, поне има работещ HDR) сравнение с RDR 2, това пак нямаше да значи, че не заслужава GOTY.


Двуличието ти е противно.

pseto avatar
pseto
03 ноември 2018
Не че не тролнах, колкото да ви видя как ще ревете, но реакциите за тази игра откровено ме шокират. Акционери в Rockstar ли сте или какво?

П.С. Но пък със сигурност Assassin's Creed Odyssey има несравнимо по-добро управление и несравнимо по-добри шутинг механики от RDR2.

igra4 avatar
igra4
02 ноември 2018
Леле Псе че те в PSN те смачкали, знам че си прочел мненията, сега остава да се покаеш и да си вземеш поуки.
bojosan avatar
bojosan
03 ноември 2018
Играч,гледам и в любимия ни hwbg некъв голем злетак охлюва ли е кой ли не го знам, с вид на ретроджендър, повърнал : то на тоя Псето въобще кой му цени мнението,хаха...Кой го е казал представи си,некой си г-н НИКОЙ от Никъде си,тотален неизвестник 🤣 който е като една малка прашинка под нокътя на Псето 😁 Така че не искайте с Токси оставката на Псето,че ще вземе да пусне кепенците на сайта ,и тогава ще трябва отново да се сблъскаме с наистина токсичната атмосвера на hwbg форума.Само дето преди това ще трябва да си смените никовете,нали знаеш колко ни обичат,на мен от 6 ми останаха 2,мога да ти дам единия,приятел си, да си не блъскаш главата да измисляш нов.Ама недейте злобно с Псето.Форума на Псето е като малко островче без радиация в отровните Чернобилски блата на Сталка.Ще има да го търсиме,помни ми думата.
Аз и горе писах - 3/4 от игрите които Псето им е писал шестици за мен са тотал щета ,ама го виждам че е човек и не му влизам с бутонките.Та разни hwbgохлюви,зам.главни редактори,вицепрезиденти и всички останали дет го плюват,да запретнат ръкави ,да седнат и да напишат един такъв ферман,какъвто е написало псето,да се аргументират подобаващо и убедително и да го оборят .
pseto avatar
pseto
03 ноември 2018
Мхм. Аз вече пиша новото ревю с оценка 10/10, то в сайта няма числови оценки, но специално заради тази велика игра ще ги въведа. Вече бях на църква и се покаях пред иконата на Дан Хаусър в нея за прегрешенията си.
bojosan avatar
bojosan
03 ноември 2018
Псе ти наистина взриви мрежата 😁,и сигурно вече си получил страхова невроза някаква 😉, като ходиш по улицата през главата ти минават разни мисли,че зад гърба ти некакви пубери те сочат скрито с пръст и си шушукат - те тоа пеерас разкова RDR2 да го ева..Нема се плашиш.Това е само във виртуалната реалност.Действителността е друга !
pseto avatar
pseto
03 ноември 2018
Ще пускат bounty hunter-ите явно.
igra4 avatar
igra4
03 ноември 2018
Божо, благодаря за милите думи, знаеш че и аз те уважавам, в hwbg влизам само като гост за почета някой коментар. Забелязъл ли си че вече активността в гейм раздела там спадна, сигурно е заради оная свиня която банна сумати хора
Иначе относно Псето вече ми мина, видя се кой е правия кой е грешния
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
03 ноември 2018
Е, какво ти е минало, то се повтаря на 28 дни.
nightwarrior avatar
nightwarrior
03 ноември 2018
"Вече бях на църква и се покаях пред иконата на Дан Хаусър в нея за прегрешенията си." - не мога
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
03 ноември 2018
Ае, Шеф, трябва да дадеш на Токси право на отговор. Що не му предложиш да напише ревю на RDR2 и да го поместиш на сайта?
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
03 ноември 2018
Те сигурно не са играли играта.Целта им е да тролят,както беше в PC Mania,както е било винаги.
pseto avatar
pseto
03 ноември 2018
Играча я цъка, беше пуснал няколко по-детайлни коментара в някаква друга статия по темата. Токси със стопроцентова сигурност не.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
03 ноември 2018
Изтрит коментар
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
03 ноември 2018
Чакай да видя дали въм те разбрал. Значи, не си играл играта, но е ГОТИ, а ревютата, които я хвалят, са ОК, а които не я величаят са фейк? Сиймс леджит анд соо Токсик! Факт!
igra4 avatar
igra4
03 ноември 2018
Когато фактите говорят и псетата трябва да замълчат
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
03 ноември 2018
Изтрит коментар
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
03 ноември 2018
Изтрит коментар
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
04 ноември 2018
Еби се! Единственото, което си докарал, са кльощавия си задник, един подлизурко и зловонната атмосфера, която върви навсякъде с вас. Мисля, че можем да се лишим от това. Ти как мислиш?
sauron93 avatar
sauron93
03 ноември 2018
Те тези гарванчета които обиждат в фейсбук и те не са играли играта,просто чули от чуждите медии че играта е велика и айдее юруш... овчари без мнение. И аз не съм я играл ама просто казах че ми харесва съдейки по клипове,може би ако я поиграя ще си променя мнението,не бързам да се фанатизирам като типичният тъпунгер. А и аз на фирми не правя минети като някои тук,ако играта не е добра няма значение че е от фирма правила велики заглавия преди.
pepito avatar
pepito
03 ноември 2018
Много точно ревю. Мислите дето ми минават тия дни докато се мъча с тая игра си ги написал, и оставете всичко друго настрана ама това докато правиш една мисия да не може друго... ВТФ бе рокстар?! В най-елемнтарните инди игрици с претенции за отворен свят може да се шматкаш насам натам и да правиш мисии/куестове/наречи го както искаш без да се налага преди това да си приключил предната мисия или да се налага да се връщаш някъде си. Дори в прехвалените асасини свободата да правиш каквото решиш когато решиш е по-пълна, верно не са много мощни конзолите ама трябва ли да се връщаме към времената когато рама и производителността не достигаха? и как други го могат а супер успешните рокстар имат подобен огромен ключов недостатък в играта си, за който явно не са искали да отделят средства или са расзъждавали дай да покажем 2 скринйншота с препускащи коне на фона на залязващото слънце и да платим за ревюта, другото е без значение?
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
03 ноември 2018
Изтрит коментар
Charcharo avatar
Charcharo
04 ноември 2018
@TOxic
Затва ли HDRа не работи, темпоралния филтър е слаб а реконструкцията на PS4 Pro използва малоумни настройки?

Не говори за хардуер. Това е лична обида вече!

pepito avatar
pepito
04 ноември 2018
тогава остава да е направено нарочно? още по-зле
darkblue avatar
darkblue
05 ноември 2018
https://9gag.com/gag/av8LGPM
Veluvian avatar
Veluvian
05 ноември 2018
Това е някаква нова версия на Goat Simulator
LethianDream avatar
LethianDream
05 ноември 2018
Това се казва да ти влязат с рогата напред!
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
05 ноември 2018
You've goat to be kidding me, lol!
pseto avatar
pseto
05 ноември 2018
You've go(a)ty to be kidding me, по-скоро.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
05 ноември 2018
Ха, не съм предполагал, че тази игра може да ми достави толкова забавление за няколко дена, без даже да съм я играл.
pseto avatar
pseto
05 ноември 2018
Ако има някакви чийтове за Goat Simulator режим може и се откажа да продавам играта.

https://9gag.com/gag/az9Ednp

pepito avatar
pepito
06 ноември 2018
.
azsambot avatar
azsambot
06 ноември 2018
Гледам че и в един друг форум последните 2-3 коментара,въпреки първоначалния хайп са пак за това че играта е много мудна.Явно нещата там наистина се развиват много бавноооооо.

Псе ти ревю на Thronebreaker няма ли да пишеш,доколкото четох някъде из форума май беше я почнал

Spdif avatar
Spdif
06 ноември 2018
Аз пък не мога да проумея вие за какво сте се разбързали? Мудна е да, но то това и е чара
pseto avatar
pseto
06 ноември 2018
@Spdif, проблемът е, че няма наличен избор в Red Dead Redemption 2. Бих дал пример с Marvel's Spider-Man. Аз там ползвах fast travel един-единствен път за 25+ часа. Ако нямаше подобен - изобщо нямаше да ми пука. Говоря изобщо да няма никакъв намек и помен от fast travel. Но не казвам - "Ей, онея, дето ползват fast travel в тази игра са баси тъпаците, вижте колко е хубаво websling-ването".

Знам, че на някои хора ще им е досадно, разработчиците също знаят и са добавили нормален fast travel. Но не и в Red Dead Redemption 2. Rockstar алиенизират цяла група от хора напълно необяснимо. Поне за мен е напълно необяснимо. Понеже практически всеки, който критикува играта говори за мудното темпо. А ако имаше нормален fast travel хората, които се кефят да напредват бавно, бавно нямаше да го ползват... и едните, и другите щяха да са доволни.

@azsambot - сега здраво ме хвана Pathfinder: Kingmaker. Може би Thronebreaker ще поизчака леко, но и него не искам да изпускам.

pepito avatar
pepito
06 ноември 2018
то само фаст травела да беше проблема с мед да го нахраниш... оставям дори настрана мисиите и невъзможността да правиш 2 едновременно, на някой може да не му пречи, ама.. стрелбата? оле майко... ами БЯГАНЕТО на главния герой, как може да си върти така задника като най-долен педерас... и това трябва да го гледаш с часове... псето за конете е писал достатъчно... ами каруците? какво по дяволите е това, каруцата с конете + всичко отгоре е като някакъв залепен с лепило макет, караш каруца и минаваш по неравности и цялото нещо с конете, хората, юздите се държи като един голям квадрат, който се плъзга по неравен терен.. юмручните боеве? оле майко, недоумявам как това е минало през някакво дори базово QA... но пък тук един + мога да дам - яко омазване става в калта. Мога да изсипя още един куп примери за някакви дребни уж неща дето обаче взети заедно са недопустими за компания с възможностите и претенциите на ростарците...
nightwarrior avatar
nightwarrior
06 ноември 2018
Много е счупена wanted/bounty системата. Играта хем иска да е имърсив и реалистична, хем ти плясва нещо коренно отделено от тези неща... Що за геймплей шизофрения.
vldir avatar
vldir
07 ноември 2018
pseto avatar
pseto
08 ноември 2018
И все още има хора, които твърдят, че управлението "не е толкова лошо" и не е дървено. Интересно ми е как ще коментират това видео... никак, разбира се.

GOTY.

Charcharo avatar
Charcharo
07 ноември 2018
igra4 avatar
igra4
07 ноември 2018
Вече навъртях близо 50 часа и съм на 1/3 от играта, бъкано е с мисии и евенти. Имам само една хванато легендарно животно от общо 12, за рибите да не говорим, света е бъкан с животни, ако реша само легендарните животни да ловя ще идат едни 20 часа, но това е опция просто. Има фаст травели от всички градове и повечето местности, но и да се язди на дълги разстояния почти винаги се случват неща, има къмпинги, хайдаути и т.н., случаюни разговори с нпс-та прерастват в мисии, има съкровища към 4-5 съм открил. Тва е най-великата игра! Направо са смешни парите които струва за това което предлага, а онлайна ще добави още часове, макар да ми е далечен, отделно има мистерии, еастър егове и още и още. Псето на бесилката, най-малоумното мнение(ревю) в историята. Няма какво да коментирам, заслужено второ място като най-велик ентъртеймънт продукт, троловете да режат вени, пред Божествата от Рокстар
pepito avatar
pepito
08 ноември 2018
кофти наистина, съчувстваме ти, но какво да се прави, стискаме зъби и чакаме ГТА6 там нещата вече ще са добре. НАЛИ?
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
08 ноември 2018
Изтрит коментар
pseto avatar
pseto
08 ноември 2018
Токси, самият факт, че аз играх на RDR2, а тебе даже те е гнус да го докоснеш говори колко по-голям фен съм на играта аз от теб. Засрами се.

bojosan avatar
bojosan
08 ноември 2018
На Карадайъ не му разбрах и дума колкото и да се напрягах....
hyper avatar
hyper
08 ноември 2018
Псе, на въпроса ти "ама защо не можеш да вземеш 190 куеста и да си шляеш 100 години преди да направиш и един", намерих ти отговора:

https://www.digitaltrends.com/gaming/red-dead-redemption-2-fully-realized-western-world/

Това е игра с насочен към историята фокус, а не RPG. И това инфо е постнато юни месец, сиреч преди половин година, така че няма какво да обвиняваш Р*. Можеш само да ги виниш, че не са направили ролева игра. Или няма телепортация.

И немалко лош вкус оставя как с лека ръка заклеймяваш толкова труд от толкова хора за толкова години. Надали на теб ще ти е приятно да получаваш мазни имейли, които ти казват месеци наред да стоиш на работа до 8-9, иначе може да си търсиш друга работа. Без особено допълнително заплащане при това. За много от тези хора в момента има по-голям смисъл да видят труда си оценен по медиите поне малко, отколкото коледните бонуси. Идеята ми е, че дори като за този сайт си премълчал много от добрите неща, а те не са едно и две. И това го казвам като човек, който - както поиска - е поиграл повече игри и бях превъртял гимназията при РДР1, така че нямам особено големи розови очила заради младост.

Иначе на ревюто се разхилих откровено на "Например ако конят ни се хлъзне и падне от 1 метър и се пребива като боклук и почва да се гърчи." Има и някои добри критики, но ми малеят, нещо количеството игри за ревюиране май ти пречи да усетиш добре по-бавните такива.

Заслужава си да потроля по този повод, предвид че някои хора в коментарите признаха, че са тук не защото са я играли /ще я играят, ами да се позабавляват, tei 4e da zapo4vame?

Charcharo avatar
Charcharo
08 ноември 2018
"И немалко лош вкус оставя как с лека ръка заклеймяваш толкова труд от толкова хора за толкова години. "

Това НЕ е аргумент. По тази логика почти всички игри, книги и филми не можем да им дадем дори малко хейт.


"Това е игра с насочен към историята фокус, а не RPG. "

Аргумент за главните мисии не за страничните.

pseto avatar
pseto
08 ноември 2018
Аз не очаквах от Red Dead Redemption 2 да е RPG, очаквах да е игра с отворен свят. Невъзможността да изпълняваш повече от един куест в даден момент значително ограничава отворения свят. Дотолкова, доколкото мога спокойно да кажа, че играта няма отворен свят, а линеен. Голям по мащаб линеен свят.

Особено и като имаме предвид, че много от мисиите се състоят в това да отидеш до главния лагер и някой да ти каже - "Сега се срещни с Джон Марстън" или Пешо или който и да е - някъде в средата на нищото, където започва "реалната" мисия. Искам да ми обясниш каква причина има да се случва това и да няма форма на fast travel до мястото, където стоят Джон или Пешо и където почва истинската мисия? Особено и при положение, че пътувайки от главния лагер към мястото, където започва мисията пак се води, че ние сме стартирали мисия - въпреки че няма никой с нас, с когото да си говорим (няма кинематична стойност) и целият свят е умрял и не се случва нищо произволно (и съответно изглежда крайно празен)? Аз причина не виждам. Това е разкарване.

Също така тази мантра за "телепортацията" е много слаб аргумент от RDR2 феновете. В някои мисии от кампанията играта ни "телепортира", тоест ни спестява ненужното разкарване и стартираме директно с действието. Тоест може. И никой не говори за "телепортация", никой не говори за "Beam me up, Scotty" - говорим за кратка кът сцена как Артър се качва на кончето и почва да си язди по пътя. Смисъл поне аз се сещам в такъв случай, че Артър не се телепортира, де да знам. Да не говорим, че точно такъв fast travel в играта има, просто е ограничен до такава степен, че е почти изцяло неизползваем.

Моето мнение го казах много пъти. Не виждам причина да няма fast travel. Който иска бавно си играе така, както Rockstar им казва. Който иска fast travel го ползва. Всички са доволни. Сега една част от хората просто не могат да играят Red Dead Redemption 2, защото Rockstar не им позволяват и то не им позволяват заради липса на нормален fast travel... през 2018 година. Аз дори не мога да повярвам още, че това се случва. Че подобна игра няма fast travel...

Нещо странично - с интерес наблюдавам трофеите за completion на Red Dead Redemption 2 и те разказват любопитна история. Преди няколко дни 60% от хората дори не бяха стигнали до трета глава. 80% от хората не са стигнали старта на четвърта. Изключително интересно ми е какъв процент ще са стигнали половината след месец. Ако примерно са 30%, то значи 70% дори не могат да преполовят Red Dead Redemption 2. Което означава, че проблем с темпото има. Който вокалните 30% не могат да отрекат. А ако след месец две трети от хората дори не са преполовили Red Dead Redemption 2... или дори да са половината от хората, не две трети - ще видим числата и ще дискутираме - то това означава, че вероятно те никога няма да продължат да играят още...


П.С. А пък за разработчиците на Rockstar не ми е жал и грам. В Африка милиони работят като роби буквално с калашници над главите им. Прости ми, ако не ми дреме за добре платени специалисти, които решават, че името им във финалните надписи на Red Dead Redemption 2 е по-важно от здравето им, щастието им и свободното им време и ги дават за без пари на Rockstar. Това не са отчаяни хора, това е каймакът на гейминга, който може да си намери работа от раз само със CV-то си, в което пише Rockstar. Те са си направили своя избор. И аз съм бил в подобни ситуации. Понякога съм напускал, понякога съм инвестирал известно количество от личното си време без заплащане за някоя фирма с ясната идея, че просто й го подарявам. Не съм ревал, че съм дал еди колко си часа. Защото знам, че е бил мой избор.

Също така в този сайт едва ли ще намериш ревю за игра на инди компания, в което хейтя по същия начин, по който Red Dead Redemption 2. Защото индитата имат куп ограничения. Хора правят игри със страст, работят не по-кратки работни седмици от Rockstar, но за много по-малко заплащане. И без перспективи за бъдещето. Не е ясно ако играта им фейлне дали няма да са на минус с 10 000 долара, 50 000 долара, 100 000 долара. Не е ясно какво са ипотекирали, за да я пуснат в продажба. Те не заслужават голям хейт... но ако отидеш в IGN и другите сайтове с десетките за RDR2 ще видиш как малките игрици ги хулят с отвратителна злоба. Или тези със среден бюджет, които едвам-едвам са го докарали до пазара. Което е смешно. Rockstar има неограничен бюджет, Grand Theft Auto V е докарал 10 милиарда долара ли, кой знае дали не са и повече... те пичовете преработват като мангали настоящите си служители и не наемат нови. Какво уважение? Уважение към кого? Към тях ли? Или към разработчиците, които не си защитават правата и грам и то в държави, които не са България?

LethianDream avatar
LethianDream
08 ноември 2018
Псе, още ми е пред очите как "големите гейм сайтове" през 2013 направих на пух и прах една от най-любимите ми игри - Remember Me. Буквално я сринаха със земята- ревюта като bad/mediocre бяха на всяка крачка. 5 години по-късно, мине се, не мине време, аз отново и отново започвам приключението. Защо? Защо на човек му е нужно да преиграва игра? Заради графиката? Не, графиката е умряла като скумрия-мюсюлманка в Биг Брадър. Защо? Заради геймплея? Геймплеят е линеен, няма отворен свят, битките са готини, но дотам. Защо играя тази игра? Отговорът е един - защото е правена със сърце, не е правена по шаблон на работен ден от девет до пет, в края на който идват костюмарите да питат: "Вкара ли луутбоксове? Как мислиш, че ще си избием милионите, които сме наляли?" Не знам как DontNod не умряха тогава, след това направиха готината Life is Strange и противоречивата Vampyr.. и пак бих играл тези двете с всичките им бъгове и сбъркани системи пред 90% от модерните игри на пазара. Всеки човек е различен, лошото е, че комерсиалните игри вече се правят на конвейер, гарнирани с високи оценки и бюджети за маркетинг - това важи за всички големи компании - Юби, EA, Activision, Rockstar.. Като си много голям, няма как да пропаднеш, като си малък и сгафиш, изчезваш на секундата, както каза и Псето За RDR2, не мога да коментирам, след като не съм я изиграл още, около Коледа ще мога да се включа към една от двете фракции- за или против играта. Както казах и преди, харесвам уестърни, по-скоро би следвало да ми хареса.
lyubohar avatar
lyubohar
08 ноември 2018
Моята такава игра е Starship Troopers: Terran Ascendancy
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
08 ноември 2018
LethianDream,аз също харесах тази игра.Не знам защо наистина й дадоха толкова ниски оценки.За мен си беше доволно хубава.Геймплея беше наистина забавен,което е най-важното в една игра.
igra4 avatar
igra4
08 ноември 2018
Летиан,що се подвеждаш по хейтърите , конвейрите ги правят юбисофт и ЕА. РДР 2 е правена минимум 5 години и точно затова харесвам Рокстар, защото се вслушват в критики и правят игрите си със сърце и любов към малките детайли. Тия милиярди които печелят от сингъл игри не са случайни, даже и мултита им са яки. Пак повтарям Рокстар не правят като юбисофт рескиннати 3-4 боклука паралелно, погледни в уикипедия изкарват игри през 3-4 години.
Charcharo avatar
Charcharo
09 ноември 2018
Колкото и да повтаряш, хората не те слушат !
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
09 ноември 2018
[ Моята такава игра е Starship Troopers: Terran Ascendancy ]

Мамка му, от днес ти си ми в топ листата и най-доверен приятел! Не съм вярвал, че друг изобщо е чувал за STTA, камо ли да му е любима!

lyubohar avatar
lyubohar
23 ноември 2018
Хахах, чак сега го виждам това Много ми е любима, даже и в момента си я имам на лаптопа
nightwarrior avatar
nightwarrior
08 ноември 2018

Also GOTY

igra4 avatar
igra4
08 ноември 2018
Да, GOTY ще бъде, като не ти харесва не я играй, разбрали шишко? И аз мога да намеря клипове и да плюя по Уичър 3, която съм играл достатъчно, но него правя, защото първо играта не може да стигне РДР2, второ защото играта не е лоша, не ми е допаднала, не тръгвам да хуля, разбра ли плъх? Виждам те на кви игри се кефиш, тва не е твойто.
nightwarrior avatar
nightwarrior
09 ноември 2018
Намери 1000 клипа, аз не тръбя, че CDPR са божества и че са перфектни. Тия твойте дето са перфектни и си изпитвали нещата не само, че са допуснали прилично голям бъг, че и две седмици след премиерата нямат решение за него. На потребителите пишат да почнат нов сейф или да опитат да играят нататък, пък липсващите npc-та можело и да се появят. Ама какво ли говоря, те сигурно ще изпитват бъга поне пет години... Може да се постараят топките на коня да се свиват на студено, а за QA не могат...

Жалкото е, че ако не беше палячо, какъвто си и спреш да ги гледаш влюбено, все едно ти плащат, щеше да видиш, че играта си има проблеми, някои от които стабилни.

Казвам за играта същото - добра игра е, но толкова. И не, не виждаш на какви игри се кефя, че да ми казваш кое е моето. Ако тая игра беше излязла от Ubisoft или EA ти щеше да си от първите дето реват, ама щом са Рокстар, всичко може... Заеби, пак осъзнавам, че изхабих твърде много време да наливам разум у един кон с капаци...

Лека, палячо.
Also GOTY

universe avatar
universe
09 ноември 2018
GOTY,ама другия път има игри много по заслужаващи тази награда...
toti avatar
toti
09 ноември 2018
дам дайте GOTY-то на RDR,щото видиш ли на коня му се дърви хуя...е това е 100% GOTY...
iNfRaSoNiC avatar
iNfRaSoNiC
10 ноември 2018
Pse, за повечето игри казваш, че са не запомнящи се и т.н. моля кажи ни 3 игри излезели в последните 5 години, които помниш и ще помниш занапред ?
pseto avatar
pseto
11 ноември 2018
Ами то си има цяла рубрика, посветена на това. Някъде около половината или айде, една трета от игрите в ънхейтабъл помня с добро и бих изиграл отново в даден момент.
iNfRaSoNiC avatar
iNfRaSoNiC
12 ноември 2018
Да, просто дори и на игрите в тази категория често присъстват изрази от сорта на "Добра игра, но след 7-8 месеца едва ли ще я помня"

За Rockstar-ския ш*т съм напълно съгласен с теб, като стане 30-40 лева може да я взема за жената, да ходи да ги стреля и да язди

toti avatar
toti
12 ноември 2018
Недей,не причинявай тази болка на жена си,като и купуваш RDR2
Spdif avatar
Spdif
12 ноември 2018
Аз съм почти сигурен,че въпросното "ревю" е върху първите 30% от играта...😉 Играта си е топ!
pseto avatar
pseto
12 ноември 2018
Аз и сега като погледна доста игри в ънхейтабъл - нямам никакво желание да ги изиграя втори път. Може би към 1/3 бих - примерно Darkest Dungeon, експанжъна на Prey и т.н. Един Battletech играх сигурно 50 часа, ама... няма да го преиграя отново, както Mech Commander 2 и т.н. Ама и реално не чак толкова често ме впечатлява нещо толкова, че да го играя пак.

@Spdif - коя от критиките ми към играта се променя след 30% от кампанията или след 50%? Феновете на Red Dead Redemption 2 спорите като в калъп, но онова, което не разбирам е защо задължително искате да накарате всички да играят RDR2?

Това ревю е предупреждение към хората, които няма да издържат безкрайните, скучни разкарвания. А тези хора хич, хич не са малко. Днес като се прибера у нас с огромен интерес ще погледна докъде са стигнали болшинството Red Dead Redemption 2 хора. Последния път 50% не бяха минали втора глава, а 85% - трета. Определено ще се смея много, ако тази велика игра, once in a lifetime преживяване е толкова добра, че примерно 50-60% от хората дори не могат да стигнат половината. Което е абсолютно, абсолютно реалистичен сценарий.

Spdif avatar
Spdif
12 ноември 2018
@pseto-Специално мен ме грабна,не съм някакъв рокстар фанатик,даже напротив(GTA ми е скучна,table tennis бива).Аз пък не разбирам, защо задължително искаш да накараш всички да НЕ играят RDR2? Не е редно да гледаш 15-20 мин от филма и да кажеш,-а бе той филма тъп!
Enetor avatar
Enetor
12 ноември 2018
"защо задължително искаш да накараш всички да НЕ играят RDR2?" -> не че нещо, но това ти си го внушаваш. Не разбирам яд ли ви е, че има хора които не харесват играта? И ако да защо ви е яд? Че сте дали 100 лева и нагоре, а не е това което очаквахте? Че ние няма да се докоснем до тази невероятна игра? Защо ви пука толкова много?
Spdif avatar
Spdif
12 ноември 2018
@Enetor-яд ме е за цените на горивата,парното,виваком и юнайтед,че не могат да се съвземат толкова години😆.На pseto няма как да ме е яд,уважавам го за това което прави.Играта,наистина става доста по-динамична след около 30-ят процент.
toti avatar
toti
12 ноември 2018
ем как няма да ги е яд,нали това "бижу" е от господарите на гейминг индустрията и ще е грях ако не го харесаш,няма как просто,ако е на друг какво ти дреме,ама като е на рок стар няма к'во просто задължително е да го харесаш...нали само те се трудят и правят игрите си с душа и сърце както някой беше казал...другите студия кучета ги яли те нали не влагат труд,време и нерви само Рок Стар го правят видиш ли...ама к'во нали си имаме рокерчетата да ни даряват с такива велики игри...ооо трябва да се чувстваме благословени...
pseto avatar
pseto
12 ноември 2018
Аз не карам никого да прави нищо. Най-малкото защото знам, че е невъзможно да накараш някого да направи каквото и да е, особено пък в интернет. Ха, ти ако си наумиш нещо и най-близките ти хора рядко могат да те разубедят, какво остава за някаква си виртуална личност във виртуалното пространство?

В интернет просто се дискутира. Почти невъзможно е да накараш някого да си смени мнението - това съм го научил много, много, много отдавна.


Ето, аз задавам един обикновен въпрос към теб - какво се променя във втората половина или в последната 1/3 в играта от нещата, които съм описал като критики? Най-вече ако става дума за безкрайното, скучно разкарване из картата? Изчезва ли изведнъж то? Появява ли се изведнъж нормален fast travel?

Spdif avatar
Spdif
12 ноември 2018
@pseto-до мисията с овцете и аз бях на косъм да я зарежа😁..не ми се навлиза в детайли,но все си мисля,че ако я беше превъртял,мнението ти щеше да бъде малко по-различно.
pseto avatar
pseto
12 ноември 2018
Не знам дали не го споменах вече някъде в 150-те мнения отгоре, но титаничният минус за мен в играта е един - липсата на адекватен fast travel. Ако можех да се върна бързо, когато съм стигнал до някое ръбче на наличната в момента карта, ако можех да се върна бързо след завършена мисия - тогава мисля, че щях да успея да издържа повече. Може би както ме разкритикуваха горе щях да видя повече от деликатните моменти на отворения свят.

Но липсата на fast travel убива играта. За мен. Разбирам как за някого другиго безкрайните конни пътешествия могат да са отпускащи, но при мен бяха точно обратното - супер изнервящи. И толкоз. Човек не може просто да си каже - "Вместо да се изнервям трябва да не се изнервям".

И проблемът не е в случаите, в които има някое NPC с тебе и ти мрънка нещо, проблемът е, когато има толкова много мисии, главни или странични, които са от типа "Ходи с коня до някого, говори с него, ходи още някъде" и чак тогава има действие. Трябва да има опция това да се превърти, ако не щеш да го гледаш... просто трябва.

Трябва, защото практически всички критики за Red Dead Redemption 2 са точно за това - безкрайните конски разкарвания. И както писах - който иска да язди, да язди. Той ще си язди и с fast travel. На който не му се язди - fast travel и успява да се наслади на играта. Липсата му е фрапантно лошо гейм дизайн решение на Rockstar, което няма оправдание. Липсата на fast travel през 2018 година няма оправдание. Който каквото иска да ми говори, че "не съм разбрал играта". То реално какво да разбираш? С нормален fast travel не губиш нищо - точно като в Marvel's Spider-Man. Който иска - ползва го, който не иска - не го ползва, всеки си играе играта както избере и всички са щастливи!

И както продължавам да повтарям - към момента 50% от хората, които играят Red Dead Redemption 2 не са минали втора глава. Като видиш трофеите за останалите - процентите драстично намаляват. Дотолкова, доколкото 2/3 - и повече - дори не са преполовили играта. А тук не говорим за стотици часове геймплей. Темпото е бавно, темпото е проблемно бавно, който иска да го отрича - числата говорят. Аз ще се върна към тези числа и след примерно 1, 2 месеца... че ми е наистина интересно как ще изглеждат те тогава. Примерно ако след 2 месеца 50% от хората дори не са преполовили Red Dead Redemption 2 (не говорим за превъртане) - това толкова велика игра ли е?

igra4 avatar
igra4
12 ноември 2018
Да, Псе аз съм на 50 процента и съм играл играта около 70 часа, за това време щях да съм врътнал 4-5 боклука е й ? Точно това я прави велика игра, хората не искат да я изиграват набързо и да минават към следващата. Точно това е якото разнообразието, търсене на съкровища, тайни, митове, случайни събития, боунтита, лов, риболов, стренджъри, основни мисии и сиг нещо пропускам, разнообразието е голямо и хората се забавляват. Не са някакви идиоти да бързат да играят нещо друго и да искат да я врътнат набързо. Впрочем в хмбг някав я беше врътнал още на 3 ноември, ако се кара само по сторите играта може да се изиграе за седмица, така че има решение на проблема ти. Спайдърмен е яка игра но еднодневка играеш и забравяш там пък фаст травела беше същия като рдр 2, пуска те до близки дистанции до мисията, но пък в спайдера мапа беше малък, в РДР 2 ако я беше играл повече щеше да знаеш че имаш фост травел за всички градове и даже за около 15 области и мисията винаги е близко до тях, но ти си заслепен хейтър, който стана за смях в целия нет, явно това си целял, хората са казали няма лоша реклама, надуши си момента да си я направиш на гърба на величествена игра, признавам хитър ход. Жив и здрав ))
pseto avatar
pseto
12 ноември 2018
Играч, що Токсик не играе Red Dead Redemption 2?
Spdif avatar
Spdif
12 ноември 2018
Вчера поне 4-5 пъти ползвах ФАСТ ТРАВЕЛА,че и с балон летях и на остров до Куба ходих
😁..тва последното много ме израдва.
rosniak avatar
rosniak
13 ноември 2018
@pseto- Toxic не играе RDR2, щото чака в замунда-та pc версията....
bojosan avatar
bojosan
12 ноември 2018
Псе има фаст травел,ама си го купуваш в главния лагер,там някаква кутия имало,нещо от тоя род,имало и дилижанс и т.н..Малкия брат е превъртял играта,някъде на над 80% беше след двата епилога,и като я свърши я започна веднагананово.По 5-6 часа на ден не ставаше,иначе е заклет Фифаджия и други игри не го интересуват.Даде и отценка 9 по десетобалната система.Аз от време на време хвърлях по някое око от любопитсво за съществото на мисиите.Личното ми мнение относно тая игра е : има два вида хора,единия вид ще я играят с удоволствие потапяйки се в историята и светът,а другия вид към който принадлежа аз няма да я погледнат дори и да им плащат за това.Дадох ти пример как двама човека с една и съща кръв и ДНК имат противоположни вкусове.
ПП.Аз Фифата не искам дори да знам как се пуска...
iNfRaSoNiC avatar
iNfRaSoNiC
15 ноември 2018
Явно има някаква система за "Fast Travel"

https://d2skuhm0vrry40.cloudfront.net/2018/articles/2018-10-25-17-46/red_dead_redemption_fast_travel_8.jpg

Малко е празно вътре, но има

pseto avatar
pseto
15 ноември 2018
Е, да, има. Аз съм споменал изрично и в статията, и в коментарите. Има някакво скопено подобие на fast travel, което не върши основното нещо, за което хората биха искали да ползват fast travel - когато след някоя мисия се окажат в средата на нищото да се върнат обратно до главния лагер или до някой град.
lyubohar avatar
lyubohar
15 ноември 2018
https://www.escapistmagazine.com/v2/2018/11/14/red-dead-redemption-2/
pseto avatar
pseto
16 ноември 2018
Мачка... макар че доколкото помня преди много години беше дал положително ревю за оригиналния Red Dead Redemption.
lyubohar avatar
lyubohar
18 ноември 2018
Да, доколкото "положително" при него означава само една кофа с лайна, вместо обичайните три
pseto avatar
pseto
20 ноември 2018
Естествено, това се има предвид под положително за Yahtzee. Сега пък се сетих за може би любимото ми негово видео - това за The Witcher, ще му хвърля едно око сега.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
18 ноември 2018
Изтрит коментар
LethianDream avatar
LethianDream
21 ноември 2018
https://www.nenovinite.com/ne/politika/bsp-se-preimenuva-na-red-dead-redemption
LethianDream avatar
LethianDream
21 ноември 2018
https://www.nenovinite.com/ne/politika/bsp-se-preimenuva-na-red-dead-redemption
hyper avatar
hyper
21 ноември 2018
South Park, едно от най-старите шоута, което все още се излъчва и прави социален коментар, е споменавало реални игри за повече от 1 майтап само няколко пъти за 20+ сезона. Една от тях е, я, интересно, RDR2. Невероятно как толкова много хора могат да я оценят, но тук тя е заклеймявана. Още по-интересно - цели 2 епизода с множество препратки към ситуации от играта, как може една толкова слаба игра да се ползва така в поп културата? Нима са слепи? Нима извечния шедьовър, произведението на изкуството, което разтърси из основи индустрията и беше наградено със стотици награди вече, наречено Assassin's Creed Reskinned, пардон, Grind, пардон отново, Odyssey, не е било забелязано от тези прости плебеи, които кой знае защо продължават да ги излъчват? Нито от моите колеги, явно изключително прости и наивни, от които продължавам да дочувам да говорят за историите си в Запада? Простащина, казвам аз! Псето подкрепя! С пяна на уста вече звъни на ISIS, за да уговори бомбардировки на офисите на хората зад South Park и с право. Рокстар са следващите и заслужено.
Но от по-сериозната страна - в Гърция имат чудесни манастири, където ще можеш да се откъснеш от света и да не се опитваш да изиграеш 17 неща за 3 дена, за да видиш как са замислени някои игри, които не се правят на конвейер паралелно с още 3 рескиннати версии за следващите години. Потърси ме - ще те уредя, ще бъде удоволствие за мен отново да те видя трезвомислещ. Вярвам, че има шанс дори за теб! Амин.
pseto avatar
pseto
22 ноември 2018
Фактът е, че 45% от хората не са минали втора глава на Red Dead Redemption 2. 66% не са минали трета. Болшинството от играчите не са инвестирали повече от 10-15 часа в тази игра за един месец.

Кой е прав и кой крив? Не ми дреме. Вие, фанатиците, гръмогласно хулите всеки, който благоволи да каже, че Red Dead Redemption 2 е мега скука. Но фактите говорят. Отвори сам трофеите на PlayStation 4 и виж кой докъде е стигнал.

Пък можем да поговорим по тази тема. Щото изглежда, че фактите подкрепят онова, което аз съм написал горе - че Red Dead Redemption 2 е болезнено скучен и невъзможен за изиграване от много хора.

lyubohar avatar
lyubohar
22 ноември 2018
Аз не мисля, че споменаването на играта в Southpark е по някакъв начин оценка, още по-малко пък положителна. 100% е някаква форма на ебавка с болните фенове, която те не са разбрали
toti avatar
toti
23 ноември 2018
аман от заблудени фенчета...
bojosan avatar
bojosan
22 ноември 2018
И аз не мога да разбера защо хора харесващи играта неуморно и регулярно излизат с персонални нападки против тези които не я харесват,неусещайки се че по този начин още повече затъват в плаващите пясъци.Ами много съжалявам че не съм изпаднал от овчи възторг от играта,кво да правя кат съм тъп и не ми стига мозъка да схвана гениалната нишка на тоя скрит шедьовър,но мозъкът не е кофа да му се налива,не ме кефи Герника както и Джаспър Джонс,мисля чи че не струват и 1/100000 от Вешин и Репин,не ме кефи Д.Роулинг а си обичам да се успокоявам с Тургенев и Чехов,не ме кефи Фифата и Уичъра,проклетисвам Фром,щото съм несръчен,със забавени (или по бързи рефлекси) и ми бяга тайминга,но уважавам и се възхищавам на добрите играчи на Соулс игрите.Кефи ме само мултито на CoD,където много трудно изпадам от челната тройка.Кефи ме това което го мога, в същото време силно недоволствам от пеерасите АV заради камара неща.Тук в игрите всеки си гледа през своя макарон нещата,и мисля че сме толкова хапливи и агресивни най вече поради факта,че аудиторията купуваща масово някоя игра която на нас лично не ни е допаднала,повлича крак и на останалите девелопъри и те следвайки примера, ще почнат да правят същите неща за да правят мангизи.Което на нас лично няма да се хареса.Коя е най оборотната игра ever ? Знаете .И главно заради това :
http://store.picbg.net/pubpic/E6/9B/88cce4954b18e69b.jpg
LethianDream avatar
LethianDream
22 ноември 2018
Фактите са следните, поне това, което виждам в един от любимите ми сайтове за играене на PS4 версията месец след премиерата:
60% са минали 2 глава.
16.6% са я превъртели (минали са Епилога).
НЯМА НИТО ЕДИН ПЛАТИМУМ ОТ 75 000 притежатели на играта в този сайт.
Това говори няколко неща - или е много необятна, или е много трудна, или трофеите са тегави.
Псе, не може да гледаш по трофеите само дали една игра е добра или не. Пак стигаме до личната оценка - теб не ти харесва играта, на повечето хора им допада. Не виждам защо трябва да се посочва ревюто ти като нещо скандално, нарочно направено и т.н. Лично моето мнение, че тези хиперболизирани ревюта в западните медии ти оказаха влияние при писането на ревюто. Играта графично предполагам разцепва, но не всеки е длъжен да отиде в манастир, защото не харесва да играе една игра три месеца и да е до трета глава То е все едно всички като слушат Деспасито и аз да се поклоня на колене и да кажа: Велика песен! Еми, не става, за мен велика песен е Atoma на Дарк Транкуилити, която я слушат 3 човека на кръст. Това е! Няма как да накараш някой да хареса нещо Тоест всички тези дрязги и коментари намирам за излишни - нито Псето ще убеди всички, че играта не струва, нито хардлайнерите на Рокстар ще ме убедят да играя играта (особено като си спомня каква рядка помия беше GTA5 лично за мен). Първият RDR ми хареса, рано или късно ще си взема RDR2, за да преценя дали ми харесва или не.
pseto avatar
pseto
22 ноември 2018
Забележи, че аз не говоря за платинуми или за минаване на основната кампания. Щото не се правя като феновете на Red Dead Redemption 2.

Ясно е, че за един месец не всеки може да извади 60-100+ часа, за да превърти играта. Аз говоря за втора глава. Която отнема 10-15 часа. Като 15 часа е с повечко обикаляне, без никакво бързане, ловуване, странични мисии и тъй нататък. Щом за един месец 40% от хората не са прекарали дори 10-15 часа, значи има проблем. Както и да го гледаме.


И мен не ме интересува кой е прав. Също така не казвам, че Red Dead Redemption 2 е тъп или боклук. Казвам, че е скучен. Фактите подкрепят това мое твърдение. Щом толкова са толкова назад в играта, значи просто не прекарват време в нея. И окей, нека всички от тях да казват, че Red Dead Redemption 2 е GOTY. Щом не го играят, значи им е скучно. Това е.

BundyBari avatar
BundyBari
22 ноември 2018
Тук ще си позволя да те опонирам Псе, играя Skyrim в момента и навъртях 100 часа преди да мина примерно 3-ти куест от основната история, за да ми даде съответния трофей. Ако и в RDR2 геймърите подхождат като мен, това че 40% си се кефят повече на покера, лова, обикалянето и умишлено не вървят по сюжетната линия, не значи че са зарязали играта. Иначе уважавам личната ти позиция за играта и битката ти срещу нелепия често пъти незаслужен и пресилен хайп Очаквам следващия в такъв мащаб да е за Cyberpunk 2077, но дано е заслужен и да сме доволни
pseto avatar
pseto
22 ноември 2018
Структурите на Skyrim и Red Dead Redemption 2 нямат абсолютно нищичко общо. Най-малкото в Skyrim цялата карта е достъпна от самото начало и можеш да ходиш където ти е кеф. В Red Dead Redemption 2 във втора глава си ограничен до съвсем малко парченце от цялата карта, в което няма толкова много неща за правене. Това някой да прекара 50 или 100 часа във втора глава е просто нереалистичен сценарий. Да не говорим пък за 40% от хората...

Да не говорим, че Skyrim e сандбокс като идея, историята я има ей така, колкото да я има, болшинството хора след няколко задължителни мисии в началото просто почват да се шляят наляво-надясно. От друга страна Red Dead Redemption 2 акцентира силно на историята, дотолкова, доколкото като изпълняваш каквато и да е мисия целият свят спира, замръзва, за да можеш да се концентрираш изцяло върху мисията. Не виждам как можеш да играеш Red Dead Redemption 2 и да стоиш 100 часа в околията на Валънтайн...

BundyBari avatar
BundyBari
22 ноември 2018
Ще ми е интересно някои от феновете й също да коментират, какво ги задържа вътре, ако не историята. От ревюто и мнението ти освен чара на дивия запад нищо не ми зачопли интереса. Както и да е, за мен темата и хайпа за играта е приключена, скачам на дълбоко в Persona 5 (ако си я играл, кажи в 2 реда дали си струва )
pseto avatar
pseto
22 ноември 2018
Те са писали - изследването на разни затънтени кътчета от (не толкова) Дивия запад. Само че за да отвориш повече кътчета за разкриване и повече гледки за гледане трябва задължително да прогресираш през основната история, понеже картата се отваря малко по малко. То можеш да забележиш, че почти никой от феновете на RDR 2 не говори за "реален" геймплей... защото особено много такъв няма.

Persona-та... щях да пиша ревю миналата година, ама отече. Яка е, особено ако се кефиш на серията.

igra4 avatar
igra4
22 ноември 2018
Картата при достигане на втори чаптър е отворена, не слушай хора като Псето дето са играли дотам. Това че не е разкрита не означава че не е отворена. Примерно още втори чаптър може да идеш в Сен Дени или където искаш, без зоната на Блекуотър.
BundyBari последните часове карам само по историята и странджър мисиите, има мн странични неща в играта.
pseto avatar
pseto
22 ноември 2018
Видях, че нататък се отварят някакви нови големи порции, признавам, че не съм странствал в нищото отвъд ръба на видимата тогава карта, за да гледам какво има. При положение, че нямам метод да се върна оттам...

...пак се връщам на въпроса - защо 40%-45% от хората не са минали още втора глава? Обяснение? Или пак ще мълчите вие фанатиците с hyper?

П.С. Май никога досега не съм срещал фенове на игра, които да са толкова неспособни да водят каквато и да е дискусия като тези на RDR2. Само лични нападки, а когато стане дума за нещо по същество - мълчание. И после завръщане с още лични нападки и пак мълчание. Което е показателно, де, когато човек няма аргументи и не може да си защити мнението опира единствено до това.

П.П.С. Сега зачетох потребителските коментари в IGN и Gamespot, че ми стана интересно... доста разочаровани от RDR2. GOTY, ама друг път.

hyper avatar
hyper
27 януари 2019
Псе, защо ни питаш защо някакви напълно непознати хора не са я завършили? Колкото ти можеш да си направиш теория, толкова и аз. Аз имам приятел, който я остави след последния чаптър, и двама, които я завършиха. Е са като я завърша ще кажа повече (тук виждам как се подсмихваш вече :Д).
pseto avatar
pseto
28 януари 2019
Въпросът е реторичен. Миналата седмица пак хвърлих едно око - общо взето 70% от хората "окапват" някъде до средата на Red Dead Redemption 2. Една трета (или повече) още не са минали втора глава. Онези 25%, минали средата превъртат играта.

При положение, че говорим за кинематична линейна игра, не Skyrim, то тези числа мисля са съвсем показателни. Една игра не може да е GOTY при все, че 75% не могат да продължат да го играят отвъд средата.

hyper avatar
hyper
04 февруари 2019
Връщам се да отговоря, защото ми попадна това: https://www.kaldata.com/игри/повечето-геймъри-днес-не-изиграват-иг-302905.html

Проблемът е във всички нас, а като една игра е ужасно дълга, явно числата се вдигат.

pseto avatar
pseto
04 февруари 2019
Моят въпрос винаги е бил защо 40% в RDR2 не стигат до трета глава (мисля, че преди седмица-две беше такъв броят) и защо 70% окапват до средата. Но такава статия в западните медии няма да прочетеш. Защото би изглеждало, че за болшинството от хората Red Dead Redemption 2 е... скучен.

За мен в случая на тази игра имаме от една страна тежък конформизъм - много хора не искат да разпънати на кръст от фанатици, както ме разпънаха мен за мнението ми - а от друга, имаме сто процента и супер много GTA V деца, които автоматично са купили (по-скоро родителите им) и следващата игра на Rockstar. Естествено това не е игра за деца и логично с идването на мултито всички са заебали кампанията, колкото да се гърмят в battle royale-а.

Former Gaming Shithole avatar
Former Gaming Shithole
22 ноември 2018
Очаквах RDR2 да попадне в другата категория.Това е първият сайт в който виждам сериозна критика към играта което е хубаво да се види.
toti avatar
toti
23 ноември 2018
е не очаквай IGN и тем подобни медии да кажат нещо лошо за RDR И Rock star...въпреки,че тази година доста игри получиха дооооооста високи оценки и хвалби...ето ти новия god of war например-играта е много хубава и страшно ми хареса,но не мисля,че е за толкова 10-ки имаше си някои минуси както и новото copy paste асасинче което получи 9-ки че даже имаше и над 9 айде моля ти се...така че изобщо не трябва да им се обръща внимание на тия медиики,те тия хора или са много заблудени или не разбират от игри или са си яко платени,защото нито RDR2,нито GOW,нито пак ACO особено заслужават тези хвалби и 10-ки...абе ненормална работа
lyubohar avatar
lyubohar
23 ноември 2018
Този сайт аз винаги съм го възприемал по-скоро за личен блог, отколкото за някаква голяма медия с претенции за напълно обективни ревюта. Да се цупим на мнението на автора е меко казано инфантилно.
pseto avatar
pseto
23 ноември 2018
То дори и големите медии нямат претенции за напълно обективни ревюта. Напротив, името на автора и снимката му вадят очите и винаги изрично се посочва, че дадена статия е неговото лично мнение, а не мнението на медията. Но то и няма как да се претендира за обективност. Почти винаги един-единствен човек е отговорен за дадена статия, а ако пише за игра, която разделя геймърите полярно - а определено Red Dead Redemption 2 е такава игра, то шансът е горе-долу 50:50 между това да напишеш "правилната" и "неправилната" статия.

Но реално погледнато съм забелязал, че обикновено под "обективност" се има предвид политически коректен, мек тон и класическо ревю без крайности, в което да се споменава така без да обиждаш никого, че има минуси, да се споменават всички плюсове и накрая всички да са доволни. Писал съм подобни ревюта, когато писах професионално, знам много добре какво е нужно. Ако този сайт не се казваше по този начин и ако ревютата бяха политически коректни щеше да има много по-голяма популярност днес. Но това никога не е била моята идея, напротив, започнах да правя този сайт точно когато трябваше да пиша политически коректни, балансирани неща, които да имат мек тон и да не обиждат никого. И не че не можех да пиша както се изискваше, просто не ми правеше удоволствие. Ако трябваше да пиша политически коректно ревю за Red Dead Redemption 2, в което да заключа, че играта е GOTY, ако правех подобен тип сайт - това щеше да е мъчение за мен.


Но реално погледнато - в общия случай като гледам някакъв сайт с мнения за нещо - аз следя онези никове, чието мнение ми е допаднало, чиито препоръки са ми допаднали. Естествено, че това не е винаги така - но и в реалния живот не е така. С някого може да имате почти еднакъв вкус наглед, но за някои неща гледните ви точки да са полярно противоположни - и това е нормално. Но това не значи, че следващия път няма да видя някой филм, сериал или игра, който "доверен" човек ми е препоръчал - най-вече защото знам, че човешките вкусове са странно нещо и няма логика в тях.

pseto avatar
pseto
23 ноември 2018
SpiderSharp avatar
SpiderSharp
31 януари 2019
Недей игра игри на сила бе, не пиши ревю ако не си изиграл цялата игра. Баси псето, помиярска работа така или иначе не правиш пари в тоя сайт и си губиш времето само, за кво хейтиш излишно? Аз знам, щото си толкова ограничен. Според теб удачно ли е да обиждаш игрите на хората? Това те прави по-жалък от колкото си. На мен си ми ясен - нямаш търпение да изиграеш играта и да минеш към следващата, защото нямаш изградено мнение за нищо. Конктретно за играта, аз също не я харесвам, даже не съм я играл. Порастни малко, не може всяка игра да ти харесва и да си добър на нея...
LethianDream avatar
LethianDream
31 януари 2019
Псето три месеца трябва да играе, за да я изиграе, както сам може да видиш, изиграли са я 25%. Как решаваш, че човек е ограничен, щом не харесва игра Която сам признаваш,че не си играл. Щом не си я играл, вярваш сляпо на някой? Псето си има пълното право да пише каквото си иска, включително може да напише ХУЙ за RDR. Не видях да го е писал, просто е разочарован от темпото. Ти какво искаш- всички да харесат някоя игра? И да се молят в храм? Баси измисления герой Ако обиждат играта, какво става- ще се оплачеш на мама ли? Жалка история. Поне Играчът игра играта, харесва я, има аргументи срещу Псето, тоя Спиндер, който гледа на Шарп телевизор даже и трол не е.
SpiderSharp avatar
SpiderSharp
31 януари 2019
Решавам и преценявам много лесно. Просто съм много умен и кадърен, прозирам през лъжите на хората. Освен това съм геймър на топ ниво. Също така и троловете като теб могат само да реват срещу големите гъзари като мене.
Enetor avatar
Enetor
31 януари 2019
Ти пък като нападаш хората по този начин си много як
nightwarrior avatar
nightwarrior
31 януари 2019
Оставете го, по-очевиден трол не съм виждал в скоро време. Регна се и наспами навсякъде, нека се прави на интересен, не му обръщайте внимание и тва е.
pseto avatar
pseto
03 февруари 2019
Хах, това го бях изпуснал, слаба тролова история, наистина. Ех, едно време в зората на интернета какви тролове имаше... стоиш на нокти и не знаеш сериозен ли е или се ебава с теб. Ама днес - слабо.
Enetor avatar
Enetor
31 януари 2019

Mitko6000 avatar
Mitko6000
23 февруари 2019
Виждам, че Токсик и Играча са си пренесли тролщината от PC Mania, тук. Че и на игра на Rockstar. Защо ли не се изненадвам? XD
lyubohar avatar
lyubohar
15 юни 2019
Поиграх и аз. Невероятно добър Western симулатор. Като игра е тоталното отегчение. Предполагам ако си голям фен на тоя период може и да издържиш безкрайното стискане на X бутона и слушане на поредната безинтересна кръчмарска история
lyubohar avatar
lyubohar
03 август 2019
Начи...Взимам си част от думите назад. След постоянен тормоз от страна на един приятел, поиграх още малко и играта ме захапа.

Повечето от критиките нагоре си стоят и са основателни, но играта има страхотна атмосфера и интересни персонажи, благодарение на което просто е приятно да прекарваш време в този свят.

На който си я е купил препоръчвам да не я разкарва все още. Ако до края на Chapter 2 не го захапе, може да я продаде спокойно (даже аз бих я купил).

Тайната е да игнорирате името на играта, компанията зад нея и всичко, което се изписа. Ако се цъка супер casual, без очаквания дори да я завърши човек, тогава се случва магията

pseto avatar
pseto
04 август 2019
Ами то за мен нещата при Red Dead Redemption 2 се изчерпват до едно: допадат ли на човек пешеходните симулатори или не? Ако отговорът е положителен, RDR2 е вероятно да му хареса. Ако отговорът е отрицателен обаче, то не виждам как RDR2 може да му допадне. Понеже говорим за пешеходен симулатор, в който геймплеят е куц (което мисля е неоспорим факт) и в който атмосферата и кинематичната част са на високо ниво (което и аз не съм оспорвал).

Всъщност RDR2 е странна игра, защото иска да е кинематична и залага акцент на кинематичността, но същевременно темпото е откровено дилетантско. Нека направим едно сравнение с Detroit: Become Human - там всичко става бързо, стегнато. Има ги бавните сцени, да. Но те са точно толкова бавни, че почти да ти стане скучно и после пак следва нещо динамично. Това е игра с адекватно застъпена кинематичност. RDR2 иска да е кинематичен, но същевременно вкарвайки пешеходен симулаторен елемент с разходките из природата. При което се смесват два съвсем различни жанра. Изобщо и не говорим за претенцията освен тези две неща и играта да е "с отворен свят" и да има "екшън" - с пуцалката и прочее. Всичко това прави RDR2 един много странен микс. Който мога да разбера защо се харесва на някои хора, но на мен няма как да ми хареса нещо такова.

П.С. Според мен на човек са му достатъчни не повече от 5 часа, ако са и толкова, за да разбере дали RDR2 е за него или не. Просто ако не обичаш пешеходни игри и още по-зле - ако не си чак толкова фен на кинематичната част и искаш повече действие - то RDR2 буквално не може да ти предложи абсолютно нищичко от това, което ти обещава, че предлага.

lyubohar avatar
lyubohar
04 август 2019
Там е работата, че след първите 5 часа бях убеден, че играта не е за мен. След 10 часа съм убеден, че е за мен А пешеходни симулатори никога не съм харесвал.

Играта в никакъв случай не е пешеходен симулатор. Дългите (и досадни в началото) сцени на придвижване служат за изграждане на образите. Това е класически похват в добрите филми и сериали - ако искаш да изградиш персонаж, прати го на път. Така например в първите сезони на Game of thrones, героите постоянно пътуваха (пред камера) и това даваше възможност да се изградят реалистични взаимоотношения между тях и образите им да са плътни и триизмерни. В последните сезони овладяха техниката за телепортация по картата и образите отидоха по дяволите. Затова и всичко беше толкова неубедително накрая.

Затова в RDR2 придвижванията, които са свързани с мисии, не могат да се прескочат - защото по време на тях се градят персонажите, за да може няколко часа по-късно да ти се струва, че ги познаваш от 10 години и да ти пука за тях. И 100% работи.

В същото време ако се придвижваш сам, извън мисия, имаш куп различни начини да се телепортираш (макар че тогава пропускаш рандъм мисиите, които са сред най-забавните).

Та така. Докато пишех това си спомних и нещо друго - най-невероятните ми мигове в Skyrim бяха докато обхождах огромната карта пеша, преди да знам как да се телепортирам по картата. Веднъж попаднах на дракон, който се биеше с циклоп под лунната светлина докато прекосявах половината карта пеша. И до момента това ми е в топ 3 гледки в игри ever. Мисълта ми е, че частта с придвижването и в тази игра не е случайна, а изпълнява определена роля и според мен - много добре.

Смятам, че мнението ми на човек, който се е конвертирал от единия лагер към другия (каквито няма много май) би било полезно за някой, който е на кантар. И между другото - същите аргументи, които ти вадиш, ги вадих и аз докато спорихме с моя приятел, който ме убеждаваше да поиграя още малко И накрая се хванахме на бас и сега му дължа черпене...

И последно - моментът с "играта ти обещава" предполага, че подхождаш с някакви очаквания. Както писах по-горе, играта ми хареса едва когато спрях да имам каквито и да е очаквания и да играя само колкото да натрия носа на приятеля си, убеден че 100% няма да ми хареса колкото и да играя.

П.С. Даже съм готов да се хвана на бас с теб, че ако удържиш до края на Chapter 2, играта ще те грабне здраво на гърлото. Вместо да спорим - хващаме се на бас за каквото кажеш - каса бира или нещо друго

igra4 avatar
igra4
04 август 2019
Човек, който сравнява детроита с РДР 2 няма какво да го караш да играе и да му обясняваш, той човечеца си няма хал хабер 😀
pseto avatar
pseto
05 август 2019
При много от мисиите яздиш с кон до някоя точка на картата, където започва самата мисия - там са ти кът сцените и оттам нататък си говориш с твоите другарчета. Каква е причината да няма fast travel дотам? Ти яздиш сам и не става нищо! Не, това не е кинематичност. Това е или дилетантска недомислица от страна на Rockstar, или изкуствено надуване на геймплей времето (или пешеходен симулатор).

Същото е и когато е свършила мисия и си заебан на произволно място на картата и трябва да яздиш обратно. По каква причина не мога да се телепортирам в лагера? Пак яздя сам, докато стигна до него. Да, ясно ми е, че Rockstar искат играта им да се играе така, защото RDR2 е линеен и защото когато си заебан на майната си след мисия играта ти пуска 1-2 скриптирани, еднакви за всички "случайни" мисии. Но аз може да не искам да ги играя. Може би искам да се върна в основния лагер и да започна нова главна мисия. Поне аз така играя игри с отворен свят. Правя каквото искам. Не каквото някой ми е заложил като план. Ту мина няколко основни мисии, ту обикалям наляво-надясно. Но не! Ти не можеш да се върнеш обратно, защото Rocktar така са казали. Това не е Планът!

Също така, откровено казано, смятам към половината от страничните мисии и пак толкова персонажи за баластра. Има супер много брутални клишета от уестърните. С други думи няма нещо, което да ме привлича и да ме кара да издържа безкрайните яздения. Да, има хубави мисии. Най-вече основни. Да, краят на Chapter 2 (за който няма смисъл да се хващаме на бас) е як. Даже помня точно какви ми бяха реакциите. Вдига се темпото. Стават яки неща. Казвам - "Ето, може би има шанс RDR2 за мен, да видим каква е следващата глава" - "Качвай се на коня и язди нанякъде". И после пак се почват все същите еднообразни мисии. В този момент вече знаех, че тази игра няма никакъв шанс никога да ми хареса. Няколко интересни мисии на всеки 4-5 часа геймплей не оправдават останалото време, изгубено в скука.


Като цяло - трудно можеш да обърнеш точно мен да харесвам RDR2. Трябва с пистолет да ме караш да си пусна тази игра. От всичко, което изпуснах само тази година, изобщо не говоря за миналите - шансът някога по каквато и да е причина да си пусна Red Dead Redemption 2 е нулев. Може би ако някой ми даде една месечна заплата бих се замислил да поиграя малко, ама по-скоро не бих си трошил нервите, защото съм сигурен, че след първите 3 разкарвания по 10 минути с коня в тишина пак ще кажа - майната му и ще спра конзолата.

lyubohar avatar
lyubohar
05 август 2019
Е добре, щом си стигнал до края на Chapter 2, значи си играл достатъчно и едва ли ще те грабне тепърва.

Клишета няма как да няма; животът на тези хора е бил доста простичък - няма кой знае колко много неща, които да вкарат, без да се загуби от автентичността. Все пак женски протест за права за гласуване в уестърн филм не съм виждал, така че са се постарали да изтискат максимума от периода

Странното е, че повечето неща, които си написал, са вярни, има даже и други недомислици. И въпреки това играта има някаква притегателна сила, която мен поне ме кара да се връщам.

logout avatar
logout
26 май 2020
И аз след като бях зарязал играта за дълго време реших да се пробвам на ново и да и дам шанс. Историята е много добре направена, даже мога да кажа, че ме учуди как свършва. @Pseto не можеш да се телепортираш директно в лагера, но можеш да го направиш достатъчно близо за да не те дразни язденето, а за останалите локации - можеш директно в тях (без по време на мисиите, но това в никоя игра го няма) Съгласен съм с lyubohar, че диалозите по време на мисиите помагат за изграждането на образите. Поведението на фракциите се променя според мисиите, които изпълняваш, и се усеща развитието по картата.
jenssn avatar
jenssn
05 март 2020
Най накрая изиграх играта с над 110 часа в нея, не бързах и се потопох в глава 1 и 2 е малко бавно но после няма празно. Дори мислех че одирането и ловенето на риба ще ми е най безинетересно и ще го правя ако само трябва ... то риболова ме изкефи толкова че си гейма игра в играта щот ей тей чил и малко симулациийка. От точка до точка б в каквито и да е моменти галопираш ли с коня няма начин поне 1 евент да не ти се случи а винасги са повече от 1. ИГрата ме изненада много приятно дори с очакванията където нямаше да ми хареса ... ми хареса.
MightyElf avatar
MightyElf
08 април 2020
Мисля че малко съм закъснял но не пречи да напиша един коментар.Не разбирам защо толкова много хора хейтиха най-вече assassin's creed поредицата само за да изкарат rdr 2 по-добрата...Не съм я играл.Може и да я пробвам.Само заради самата атмосфера.Прочетох всеки един коментар тук и не знам дали не остана компания която да не беше нахейтена само за да се изкара rdr като най-великата игра правена някога.Не знам колко сляп фен трябва да си че да мислиш rockstar за богове и само защото те са правили играта задължително трябва да е добра.Аз попринцип не пиша коментари.Даже нямах и акаунт но го знам сайта от известно време.Аз лично съм фен на assassin's creed поредицата.Но Юбисофт не са някакви гейм богове.Най-великите в историята.Колкото и да ми се иска.Не знам толкова нахейтиха играта само за да изкарат rdr по-добрата...Може би понеже получи по-добро ревю.Не знам.Реално играта не е за всеки.Не е първата такава нито последната.Някой обичат бавно да прогресират.Други по-бързо.Аз лично съм нещо по средата.Това е единственото негативно ревю на играта което съм виждал.И се радвам че има такова.Доста от хората коментираха че новите ac са еднакви и се прави едно и също.Нито едното е вярно.Да подобни са но определено не еднакви.И броят часове които можеш да изгубиш може да е в пъти по-голям.Да игрите си имат минуси но да ми кажеш че не струва при положение че може и да не си я играл само за да изкараш великата rdr по-добра нещо не става.Та ако въобще коментара ми се прочете очаквам всеки да почне да ме хейти за прегрешението ми че не мисля rockstar за богове и rdr за най-великата игра някога.
pseto avatar
pseto
12 април 2020
Това с митичните Rockstar си е тролска история на няколко човека предимно, както и слепият хейт по Ubisoft. Да, в последните години са 50:50 за мен, изненадват ме и приятно, и неприятно, но все пак по-добре от Activision, които в общия случай дори не се опитват да направят нещо разчупено (макар че и те бяха разпространителят на Sekiro, което си е похвално). Ако се замисля няма разпространител, който ненавиждам, дори и най-гнусните чат-пат успяват да пуснат нещо яко.

А за ревюто - имаше някои, например това на Jimquisition, които бяха много на ръба, но все пак когато си изкарваш парите с гейминг понякога не можеш да си много краен.

MightyElf avatar
MightyElf
13 април 2020
Така си е.Изкарваш ли си парите с гейминг не можеш винаги да си напълно честен.А по едно време как всеки почна да хвали Rockstar ми стана даже смешно.Поне ако тролиш го прави като хората.Те и това не могат...Така да го дразниш от вътре да го подлудиш.Тези хвалят Rockstar все едно са богове .Btw искам да те попитам мислиш ли да направиш група в discord?Там който иска може да дойде.Може да направиш различни чатове за различни неща и когато качиш ревю да излиза и там.
Ludnichar avatar
Ludnichar
25 юни 2020
Преди около 2 месеца (поради епидемичната обстановка) в един момент наистина се зачудих какво да играя и най-добрият ми приятел ми даде RDR2.
Понеже от както чета сайта (вече доста време) съм останал с впчатлението, че с Псето имаме доста подобни вкусове, бях решил да му се доверя и да не си губя времето с RDR2. Още повече, че точно нещата, които описва, за мен са сред най-омразните в гейминга - флегматичност и липса на fast travel. Именно поради тези причини аз лично не харесвам първите 2 соулс игри. (втората направо я мразя)
Та по същество - отделих около 3-4 часа на RDR2. Абсолютно единствената причина да го направя беше, че обожавам снежни пейзажи в игрите, ако са добре направени. Защото съм човек, който ненавижда зимата и студа, но обожава снега. (само претенции, знам)
Та да, пейзжите бяха уникално красиви, поне в моите очи и колкото и да ми беше супер тъпо, малоумно и скучно всичко останало, през което трябваше да премина, играта успя да ми достави някакво удоволствие. Но 99% заради тях.
В момента, в който снегът свърши, играх точно 10 минути, прибрах дисковете в кутията и при следващата ми среща с моя човек му върнах играта. С думите "ти беше прав", защото мнението, което той ми даде, беше доста подобно (може би с една идея по-меко) от това на Псето.

Та Псе, респект за нервите и времето, което си потрошил, за да напишеш ревюто, макар че ти е било ясно още тогава, колко ще бъдеш оплют от масите.

BundyBari avatar
BundyBari
25 юни 2020
Ей колега, радвам се да те видя, къде се изгуби. Твоите коментари са ми от по-интересните във форума, заради страстта ти към "соулс" поджанра. Я кажи според теб, тази новата Ghost of Tsushima ,ще има ли "соулс" елементи, че така само от клипчета нещо не мога да преценя. И за да не е съвсем офтопик, RDR2 на каква трудност я игра. Има ли някакво предизвикателство, или е направена като за малки деца?
pseto avatar
pseto
25 юни 2020
Хората ще ти кажат, че не си ѝ дал достатъчно шанс. И на мен ми хареса снежната секция, после всеки следващ част ставаше все по-мъчителен. Давах и толкова втори шансове, колкото ми отне да мина The Last of Us II (и повече), ама... като не става не става.

Между другото RDR2 е точно една от игрите, които много се насилвах да играя във всякакви настроения - трезвен, на 1 бира, на 2 бири, на 3 бири, уморен, свеж, след работа, през уикенда - кат не става не става.

Ludnichar avatar
Ludnichar
25 юни 2020
@BundyBary ми в момента се наслаждавам на свободата след пандемията и цъкам малко, повече съм навън с бира в ръка. Единственото време, през което играя, е докато си взимам ежедневната доза велоаргометър, т.е. около час на ден, което е крайно недостатъчно за сериозни рънове. Даже скромната ми фейсбук страница, посветена на Соулсигрите я занемарих. Сега като излезе след месец първото DLC на NiohII ше съм пак по-активен поне за некаф дребен период от време.
От това, което четох по темата и си говорих с хора, които са по-навътре в нещата, поскоро Соулс елементи ако има въобще някакви, ще са изключение в Ghost of Tsushima. :/
Честно казано нямам спомен на каква трудност играх РДР2, но най-вероятно е било на предпоследната, обиковено това е трудността, която избирам за първо превъртане на игри, които го позволяват.
П.П. Като типичен Соулс фен, мразя опцията за избиране на трудност. Предпочитам аз да си я създавам чрез билда, който си създавам.


@pseto , ми да кажат каквоти решат.
Аз лично играя, за да изпитам удоволствие и да се отпусна. 8те часа дуел с Laurence докато го сваля в BL4 run-a си бяха нереален кеф в сравнение с 4-те часа мъка в RDR2. Защото аз от такива предизвикателства наистина изпитвам кеф. А от тая мъка на Рокстар, само скука и разочарование. :/

nightwarrior avatar
nightwarrior
25 юни 2020
Аз я доиграх, но ми отне към 5-6 месеца. Взех я на релийз и я приключих края на април. Имаше неща, които ме движеха, ако щеш донякъде дори историята, въпреки проблемите и на моменти. Но геймплея, особено с недомислицити... Ами беше ми муден и скучен, докато обираме банка или в някоя по-разчупена мисия ок, но иначе... Затова я и проточих.

Парадоксалното е, че минах първата след тази за около седмица и нещо-две. Но там темпото го усетих съвсем различно.

@BundyBari, и аз го бях умислил, ама видях, че пак е взел да стриймва по малко, та се успокоих.

Ludnichar avatar
Ludnichar
25 юни 2020
@nightwarrior - e тия 40-60 минутни стриймове са ми докато си въртя велото. Толкоз.
Повече до октомври, само 1-2 седмици след като излезе длц-то на Nioh2
Ludnichar avatar
Ludnichar
25 юни 2020
*грешен коментар*
Rostik79 avatar
Rostik79
17 ноември 2020
Много писано и обсъждано има за тази игра. Поръчах си я и тези дни ще я почвам. Като цяло не съм фен на Рокстар. ГТА 5 на два пъти я почвам и все не ми допада нещо. Прекалено инфантилна някак си ми е с тези мутренски истории. РДР2 ми изглежда по- ... mature да кажем и имам усещането, че ще ми допадне. А и сетингът е интересен. По-различен от фентъзи, зомбита, извънземни ...
Една от основните критики на псето към играта (подобна на тази към Одисеята), че има много размотаване, не ме притеснява. Аз отделям доста време и не бързам да ги изигравам игрите, а псето май е доста нетърпелив.

*****

Леле, сега видях нагоре дейстивтелно какъв хейт имало към псето заради това ревю. И някакви смешници даже го хранят, пишели в Gamers Workshop навремето. Голямата работа, ще рече. Още тогава статиите там бяха супер-дебилни и инфантилни. И се пишат "журналисти" тези смешници.
Ще използвам случая да кажа, че псето пише едни от най-обективните и обстойни ревюта в БГ-пространството. Дори и да не съм съгласен всеки път, мнението му е достатъчно добре обосновано. Освен това пише много грамотно чисто езиково. Нещо, което не се отдаваше на великите "журналисти" от хартиените ни списания отпреди 10-тина години, които бяха пълни с правописни грешки на ниво 6-ти клас.

HighFist avatar
HighFist
17 ноември 2020
lyubohar avatar
lyubohar
17 ноември 2020
Според мен единственото леко "дразнещо" на някои ревюта на pseto е, че ако към някоя игра е имало големи очаквания, а на него не му е харесала особено, той я храни мега зловещо - все така аргументирано, да, но с думи като за игра между 1 и 3. А в същото време казва, че примерно я оценява за 7 Но това си е неговият сайт/блог, неговото си мнение и нито аз, нито някой друг могат да се сърдят за това. Освен това тая склонност я имаме всички
pseto avatar
pseto
17 ноември 2020
Така е, всички имаме тази склонност, а и когато една игра е поляризираща и ти я виждаш в едната крайност, то очевидно не си съгласен с крайни коментари от другата крайност и ти се набиват повече в очите.

Всъщност и заради това човек трудно може да бъде "обективен". Аз мога да се опитам да си представя, че RDR2 не ми е гига скучен, но не знам дали мога да напиша цяло ревю по темата. Ще стане някакво пълно менте. Обективността може най-добре да се случи, ако си някак на кантар, виждаш и едната, и другата страна - когато залитнеш в крайност и вече няма начин.

lyubohar avatar
lyubohar
17 ноември 2020
Така си е.
igra4 avatar
igra4
17 ноември 2020
Интересно ми е дали тогава във фб, новината за РДР2 е стояло надписчето платена публикация, както стоеше с това на TLOU2. Признал съм го Псето кефи ме.
sClass avatar
sClass
18 ноември 2020
Играта не е върха, но е приятна за едно изиграване, а псето просто си направи PR покрай нея.
Според мен първия RDR е по-добър.
Rostik79 avatar
Rostik79
29 декември 2020
Аз след известно време игра и вече на Chapter 3 мога да кажа, че играта ме кефи. Мудна е за игра, да, има тромаво управление, бавна е, но въпреки това ми харесва. Втори път не бих я играл, де.
Има добра атмосфера, отлично озвучаваме - буквално и "статистите" (примерно просяците) са озвучени с разни акценти и съвсем професионално. Има разнообразни механики, някои от които дори все още не мога да схвана.
За себе си не бих я нарекъл поляризираща игра. Харесва ми и ще я изиграя, но не толкова, че да тръгна да правя всяко едно предизвикателство и да открия всички животни, тайни, колиби и предмети. Основно по мисиите се движа и правя сравнително малка част от санд-бокс елемента. Може би по-нататък самата игра ще изисква повече да се размотавам, за да прогресирам? Доколкото разбирам от разни странични активности и лов/риболов набираш материали да си крафтнеш или купиш талисмани, които ти дават разни бонуси, а мен малко ме домързява да ловя риба 30 минути, докато хвана някакъв специален екземпляр, или да снова с часове из гори и поляни, за да утрепя някоя специфична коза, че да й взема перфектната кожа.
Пари като гледам май предимно от основните мисии ще набирам, че предпочитам да играя с добра карма, а почти всяка друга активност, с която печелиш пари ти дава негативен образ + награда за главата, която е горе-долу колкото си изкарал от обира.
Екшънът е много куцо направен - общо взето клечиш зад някой сандък, подаваш се - стрелваш - убиваш - повтаряш.
Интересно ми е да видя и какво ще се случи с Артър и бандата нататък. Засега се усеща зачатък на конфликт между Артър и Дъч, който предполагам ще ескалира в даден момент.
bonchef avatar
bonchef
14 март 2023
Ако задам въпроса така. Защо да изиграя играта? Почнах я само защото изчетох една камара положителни ревюта за нея, а и имах съвсем погрешна представа за това какво представлява играта. Мислех, че е някакъв "разчупен" шутър с РПГ елементи или каквото там с акцент върху екшъна. Това тук е първото негативно ревю което прочетох. За съжаление съм в самото начало, но нещо като да имам неприятното усещане получено след краткия престой в играта, че май няма да е моето нещо. Някои от моите впечатления се припокриват с тези на автора на ревюто. Не казвам , че играта е лоша, а само, че май няма да е моя тип. Случайно попаднах тук но виждам познати имена. Привет на "Убиеца на дракони" някога преди може би и повече от 10 години сме разменяли разни коментари за игри. Не че е толкова важно. Да, вярно , че от 2020 тук никой не е писал но...........
Ludnichar avatar
Ludnichar
14 март 2023
Именно това ревю беше една от причините да харесам толкова този сайт.
РДР2 я издържах около 3 часа макс и я зарязах. Това е най-мудната и флегматична игра, която някога съм докосвал през живота си и определено не съжалявам, че не съм я завършил.
Така че не си сам.
lyubohar avatar
lyubohar
14 март 2023
Поиграй още малко и тогава реши дали ти харесва. На мен също ми тръгна трудно, но после ме грабна до степен да не мога да я оставя. 3 часа са прекалено малко, за тая игра бих казал 5-7 поне. Освен, че е изпипана до съвършенство, има страхотно изградени образи на героите и страхотни диалози. Историята също беше супер, а светът е...Все още влизам само да си пояздя и да се наслаждавам. Ако търсиш само екшън и горните неща не те интересуват - вероятно няма да те грабне.
bonchef avatar
bonchef
15 март 2023
Аха, добре може би така ще направя. Честно да си призная най вероятно ще го сторя не за друго а за да видя аз към кой полюс ще се причисля + или - . Общо взето то принципно с всяка игра докато навлезеш в атмосферата и е така. Снощи докато убия следващите 3 вълка преиграх 3 пъти. Представям си какво ще стане в напечените ситуации. Зачетох менюто на играта, хм.... нахрани коня, не прехранвай коня, изчисти коня. Виж бърникането из оръжията може да ми хареса. Ако правилно съм се ориентирал, но може и да бъркам твърде много ми прилича на някакъв вид симулатор тази игра. В адската виелица и сняг как му дойде на ум на коня, че трябва да се освободи от преработената му в стомаха храна не знам. При подобни условия аз трябва да съм ял нещо развалено. Мда как да е.
lyubohar avatar
lyubohar
16 март 2023
Тия детайли са забавни, но в никакъв случай не са централни за играта, можеш спокойно да не обръщаш никакво внимание на коня. Обаче по-натам, след като се сдобиеш с някое от по-натоканите добичета, сам ще искаш да си развиваш връзката с него, за да бяга още по-бързо
bonchef avatar
bonchef
17 март 2023
Амиии.........Дивия запад - като ви каже някой "Дивия запад" каква е първата асоциация която правите? За мен това са КУМБОИ с пистолетЕ да го е... "Един пробит долар", "За няколко долара повече" "Великолепната седморка" ако щете, ако се напъна още ще се сетя. По големичките се сещат за какво говоря. Е и индианци разбира се. Последните щото не ползват огнестрелни оръжия не са ми приоритет в картинката. За съжаление тук стрелбата е зле. Може и аз да съм калпав с джойстика де. От друга страна още не съм нагазил в дълбокото и ако както загатвате историята е интересна ще оправдае загубата на часовете шляене.
nightwarrior avatar
nightwarrior
20 март 2023
Разгледай в YouTube имаше настройки, с които стрелбата ми стана по-удобна. Не мога да ти дам линк, че мина камара време, но помня че от видео гледах за настройки.
Rostik79 avatar
Rostik79
20 март 2023
Сега като ми припомнихте темата, гледам какво съм писал преди 2 години и нещо - писал съм, че ме кефи играта, но едва ли пак ще я играя, след като я приключа.
Да, но 2 години по-късно пак си я инсталирах наскоро и с удоволствие поцъках отново и се разходих из този потапящ свят. Даже реших да почна да откривам каквито неща има за откриване из света - динозавърски кости, стенописи, гробове и т.н...
Във фийда ми в youtube продължават да се появяват клипчета на наскоро открити тайни места. Да, 5 години след премерата все още има разни тайни местенца.
bonchef avatar
bonchef
18 април 2023
Мда.......след 10 - 15 часа игра мога да кажа , че ми харесва. Пак прочетох ревюто отначало за да видя до къде се припокривам с автора. И се успокоих.........аз си мислех, че само мен ме убиват ей тъй от нищото. Яздя коня, от някъде се изсипват трима галоша и "ЕЙ мистър." Оглеждам се, не остава време де си посегна за пистолета, тримата вкупом от упор пуцат в мен. Умирам, гепят ми и част от парите. До сега нито веднъж не съм успявал да убия всичките си спонтанни нападатели. Срещна ли вълци същата работа, първо се насирам от страх, после се сещам да стрелям. Успеха същия два кирливи вълка не мога да убия. Същински терминатори вълците. Бе оръжия ъпгрейдвах, бе патрони сменях, опитвах се да мина във фърст пърсън вю щото открих , че така героя е малко по адекватен в целене и реакции- настройките променях за чувствителност на камера и
прицелване, нЕма и нЕма, умирам. Единствените убити от мен са в разни престрелки от далече с оптична карабина. От близо или на кон "абсолютли нотинг". Това с язденето не ме дразни, но това умиране като муха, пък уж нали съм як кумбоец да го е... Но си ми харесва играта. Гепам разни златни кюлчета из пустошта, да ама ги гепам щот чета из нета как и откъде. Ако остане на непросветен играч ей тъй от нищото да намери тези злата и да ги вземе елате ми се обадете. То първо дето е завряно в гъза на географията и за да попаднеш на това нещо едва ли не трябва да преобъщаш всеки камък , а пък после да разгадаеш нещо за което няма никаква подсказка и е на принципа "проба грешка" с вероятност от хиляди комбинации. Може и да има такива фанатични играчи способни да отделят десетки часове на безмислен пъзел, но за мен е малко прекалено. Но пак казвам за мен е +.
lyubohar avatar
lyubohar
24 април 2023
Нали знаеш, че има auto-aim по подразбиране (ако не греша) - на всяко прицелване хваща някой от лошите и само трябва да бутнеш мерника съвсем леко на горе за headshot.
Rostik79 avatar
Rostik79
24 април 2023
На каква платформа играеш, bonchef. Аз на конзола с включен auto-aim и ми беше много трудно ... да умра. Даже в големи престрелки, дето вика Любо, насочваш горе-долу в посоката и стреляш с евентуално лека корекция. DeadEye режимът със забавяне на времето прави нещата още по-лесни.
Предполагам с мишка и клавиатура даже и от auto-aim няма да има нужда.
bonchef avatar
bonchef
24 април 2023
Привет, играя на PS-5 , т.е. с джойстик. С клавиатура знам аз, цял живот това съм правил, но скоро взех плейстеъшъна. Когато пуснаха тази игра доста я търсих , но тогава беше само за плейстейшън. После през годините забравих за тази игра и сега реших да наваксам. Не пускам Авто прицелването, то ми е включено само като съм върху коня щото върху кон и да карам коня и да се целя нищо не убивам. Малко се поуправих с убиването но малко. Бе в ТАЗ игра ТАКОЗ преебаване става, че си умирам от яд и почвам да чета из нета. Що не пишете за ТЕЗ неща за да ви се посмея малко и аз. Само не ми казвайте , че не са ви се случвали. Следното имам предвид. Отивам да хващам вампира от Сен Дени. Чел съм разбира се къде да търся надписите иначе никога не бих ги намерил. Такааа......намерил съм надписите и отивам да търся вампира. Отивам на мястото ама съм изтървал часа т.е. станало 1 и 30 сутринта. Вампира го няма. Пууу да му е... макЯта. Викам "А няма нищо ще преспя в палатката и ще се върна на време". За да преспя бягам извън града. Спя ама не съм уцелил точния час и съм станал рано. Отивам в града и ще чакам. Чаках, чаках, чаках.........бактиса ми и викам ще си изчистя оръжието докато чакам . Почвам, вадя едно по едно и чистя. След последното гледам излиза ми опция "Прицели се" , прицелвам се от любопитство, обаче отпред пред дулото да мине един галош и като се развика, хоп един полицай сочи ме с пистолет миникартата почервеня "Търсят" и всичко се прецака. Не си бях направил и сейф на играта. Бягам като замаен да се спася. Почвам от начало..........футам на поразия. Пак почвам упражнението с нужния час за поява на вампира. Тук става най смешно, ама се смях малко преди да напиша това щото ето какво намерих в нета
Не знам дали автоматично ще стане линк. Гледайте след средата на клипа щото същото сполетя и мен и ми отмъкнаха 800 и косур долара. Ама като гледах как и бай руснах яде хурката съм се смял поне 10 минути с глас. "Ама казвайте ги тези неща бе хора." И още доста подобни епизоди имам.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл