hategame logo
Бивш шеф в EA: Ultimate Team е много далеч от хазарт
пуснато на 08 януари 2021 от pseto
ultimate team ronaldo
Режимът Ultimate Team e „много далеч от хазарта“, смята Питър Муур, един от бившите водещи кадри в EA. Известно време той отговаряше за спортния отдел на компанията, а след това се занимаваше с връзките с външни студия на Electronic Arts.

В интервю за изданието GamesIndustry, Мур казва, че според него Ultimate Team е много далеч от хазарта. Той го сравнява с различни „аналогови“ колекционерски игри – например албумите с футболисти на Panini.

Муур добавя, че в Ultimate Team, за разлика от хазарта, „винаги получаваш нещо“, когато си купиш тесте с карти – независимо дали с виртуални или реални пари. Което твърдение е леко спорно – понеже много често стойността на предметите/играчите, които получаваме в Ultimate Team е по-ниско (или доста по-ниско) от инвестицията, която правим за едно тесте. И в някои случаи крайният резултат е общо взето подобен на хазарта – не получаваме почти нищо.

Все пак Муур казва, че „разбира защо има критики“ към Ultimate Team и микроплащанията като цяло. Но неговото мнение като външен наблюдател е това, че няма нищо лошо в режима и че „хората го обичат“.

Естествено няма как кадър като Муур да каже нещо различно. В крайна сметка той е един от инженерите и създатели на Ultimate Team. Би било странно и лицемерно той да се отметне от него. Особено и след като напусна приятелски EA.

В последните години Муур заема сериозна роля във футболния клуб Ливърпул. Той е отговорен за бизнес частта на мърсисайдския гигант, като отговаря единствено пред собствениците – групата Фенуей. Бидейки роден в Ливърпул, несъмнено това е мечтаната работа за Муур (а и никой не го обвинява, че склонява деца към хазарт, каквито критики се отправят редовно към шефовете в EA днес).

Коментари
sauron93 avatar
sauron93
09 януари 2021
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл