hategame logo
Готвят се подобрения в Biomutant
пуснато на 31 май 2021 от pseto
biomutant 4
Студиото Experiment 101 е чуло критиките на геймърите за Biomutant и готви подобрения. Това научихме в края на миналата седmица от официално съобщение на компанията.

"Работим по темпото на диалозите, опции за изключване на разказвача, трудностите на геймплея, графичните опции, луут системата и усещането при битките", пишат от студиото.

Засега не знаем кога може да се очаква пачът или какво точно ще включва. Но пък проблемите на Biomutant сякаш са по-скоро фундаментални.

Доколкото играта представлява добра основа, то празният отворен свят, странните и хаотични битки, прекалено силните на моменти противници, които могат да ни убият с 2-3 удара, а също така и други проблеми правят играта противоречиво преживяване. Критики получава и разказвачът, който ни представя историята - изглежда на болшинството от геймърите не им допада.

Е, сега остава да видим дали Experiment 101 ще успеят да подобрят Biomutant (и то бързо).

Коментари
darkblue avatar
darkblue
01 юни 2021
Ако са тръгнали да ръшват сторито на левел 5, нормално да ги убият с два удара. Аз до сега не съм срещал противник който да ме убие с два удара. Да има по трудни ама чак пък така. Иначе до момента имам към 40 часа геймплей.
nightwarrior avatar
nightwarrior
01 юни 2021
Не знам, аз също не съм имал проблем с това. Впрочем мина един ъпдейт и може би е плацебо, но меле атаките, като че ли са по-ефективни отколкото бяха. Оставих я настрани да поизчакам ъпдейти, особено ако оправят това с разказвача, щото в момента диалозите направо ме влудяват и историята спира да ме интересува.
HighFist avatar
HighFist
01 юни 2021
Не съм я пускал, но май диалозите са основната критика към играта, а другите елементи са на ОК ниво.

Иначе главният енот или каквото е там, ме кефи :Д

nightwarrior avatar
nightwarrior
01 юни 2021
Абе има си кустомизация, ама и според мен все си е разновидност на trash panda
darkblue avatar
darkblue
01 юни 2021
Диалозите не са ми проблем даже им се кефя, доста за забавни и добре изпипани от към диалог. То по принцип няма угодия. Ако има мн реплики , защо има, ако няма, защо няма. ако тва така , другото що така, избухват играта за 3 дена по най бързия начин и после ох... няма ко да играя.... е за къде бързаш ?
nightwarrior avatar
nightwarrior
01 юни 2021
Проблемът не е дължината или забавност. Проблемът е начина на поднасяне. Ако вместо разказвача да ми предава информацията казана на измислен език(и тогава да вървят субтитрите) получавах субтитри за измисления език(със или без разказвач, който разказва, все едно не е диалог, а приказка), щях да съм напълно ок. В това им състояние сега, за мен са просто досадни и ги скипвам(нещо което по принцип в нито една игра не правя).

Естествено, че това е мой вкус и разбиране на нещата и ти може да си напълно ок, но на мен ми разваля кефа, а явно и не само на мен.

darkblue avatar
darkblue
02 юни 2021
Е нормално, все пак затова сме различни хора. На мен лично не ми е проблем дето говори, даже мн ме кефи гласа и в повечето случай слушам, а не чета субтитрите. Ясно е че ще е яко да има опция за махане, за да може всеки да си го наглася както му е комфортно на него. Примерно аз исках да има опция да не показва шлема... ама няма... или да сложат трансмог. Понеже както каза ти, найстина си е траш панда и някой път не ми допадат изобщо броните / дрехите.
darkblue avatar
darkblue
02 юни 2021
pseto avatar
pseto
03 юни 2021
Абе мен си ме трепаха в началото с по 2-3 удара. Предполагам защото няма почти никаква плячка, нямаш броня и те дънят по-здраво (това на последната трудност, де). После като се назобих откъм броня наистина не са ме убивали с 2 удара точно, но все пак някои гадове правят мега висок демидж. Някак демотивира човек да влиза в меле в доста случаи. А пък с кайтване става доста лесно.

Аз съм силно разделен за играта, от една страна ме зарибява, битките, макар че са яко кайтване, са ми що-годе окей, но пък отвореният свят е доста празен, крепостите са много еднообразни, често липсва някаква тръпка при превземането, на моменти си викам - "Ей ся идва боса" - то светва надпис, че съм превзел нещо.

darkblue avatar
darkblue
04 юни 2021
Е сега след пача е с повече врагове. Като цяло няма лошо да има повече , понеже са доста широки местностите. Ама теб като те знам... едвали ще отидеш навсякъде. После ще кажеш " о то 165 хиляди места не ми се ходи навсякъде (както за ? в асасина ) Дори и преди пача си имаше доста места с врагове и дейности. Вярно има мноого широки поляни с треви , дървета ала ала бала дето няма нищо за биене ама и нали е така в реалния свят. АКо тръгнеш из полята и горите няма да срещаш дейност на всеки 100 метра. Сега с последния пач доста неща подобриха , промениха , предполагам и още ще се грижат за играта и ще стане доста добре.
darkblue avatar
darkblue
04 юни 2021
A Забравих да допълня за това " Абе мен си ме трепаха в началото с по 2-3 удара. "
Ако си попаднал на по големите гадове, на тея като гущери с анцузи нормално, просто са за по горен левел, както и на др места е така в играта и както е било в др игри. Сега ако си умрял от малките мобове.... не знам.... да не си кат Божко, на ийзи и да умира по 200 пъте
pseto avatar
pseto
04 юни 2021
Е тея големите ме свалят очевидно, не малките. Просто едно от омразните ми неща в гейминга е да ме one-hit-ват... то тук не говорим точно за one-hit-ване, ама гледам имам там близо половина пълна кръв или 2/5, каналчето си изглежда що-годе пълно и бам, един удар и gg. Откакто се назобих с броня не става така, де, но първите няколко часа са (или по-скоро бяха, ако пачът е оправил нещата) тегави, понеже без плячка и противници няма как да си ъпгрейднеш жалката начална екипировка.

Ся явно това е недомислица, ама първите няколко часа на игра са най-важни, а тези в Biomutant са доста демотивиращи. Едва като се мине въздългия пролог започва да се отваря играта.

The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
01 юни 2021
Има нужда от пачове. Ако наистина фикснат всичко,играта ще е страхотна,но не знам доколко може да се оправят нещата. Аз като Найт съм я оставил за след пачовете.И без това Days Gone не е от кратките игри и имам да цикля още бая.
Rostik79 avatar
Rostik79
01 юни 2021
За Days Gone малко ти завиждам. Не че е кой знае колко велико заглавие, но мен ме изкефи. Впрочем то ме изкара от една геймърска криза - няколко месеца нищо не ми се играеше, но един ден тази си я взех, пуснах я и всичко се върна в ред

Иначе Биомутантчето усещам как след едно две ДЛЦ-та ще се "отвори" и ще стане съвсем прилична игра. Което е тъпо да чакаме все пчаове и ДЛЦ-та, че да стане една игра, но последните 10+ години все е така с голяма част от заглавията.

The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
01 юни 2021
Да,Days Gone доста ми допада. Нищо невиждано,но ми е приятно да се шля в света на играта,а историята дори и клиширана е достатъчно интересна,за да ми държи вниманието. Аз лично бих я препоръчал на някой,който се колебае още.Жалко,че няма да има 2 част.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл