hategame logo
2019 година – кои са част от игрите, които очакваме в нея?
пуснато на 30 януари 2019 от pseto
obzor 2019
2019 година вече настъпи. Дойде традиционният момент за триото материали, включващи обзор на ънхейтабъл, хейт ревюта, а също и какво предстои. Е, статиите трябваше да са готови и по-рано. Няколко седмици по-рано. Но вероятно вече е традиция да се бавя и с тях.

Както и да е. Януари все още не е изтекъл, тъй че не съм санитарно закъснял, тъй че нека карам по същество. Какво ни очаква през 2019 година? Обичайно ще започна с думите, че е съвсем възможно да изпусна немалко очаквани заглавия. Но пък поне във форумната тема ми посочихте някои неща, които няма как да пропусна. И така, по същество.

kingdom hearts 3

Вероятно докато статията излезе ще се е появил Kingdom Hearts III. Ранни ревюта за поредното издание от успешната ролева серия са положителни и изглежда, че и този част ще си струва. Дата на премиера – 29 януари в световен мащаб, платформи – PS4 и Xbox One.

Тази година вероятно ни очаква най-силния февруари... от много години насам. Вероятно откакто изобщо е създаден този сайт? Поне аз не помня повече очаквани премиери толкова рано през годината.

metro exodus 1

Само на 15-о число от месеца очакваме трио заглавия. Първо – Metro Exodus. Третата част от серията ще включва отворен свят и определено изглежда адски интересно към момента. Предстои да видим обаче какво ще е качеството – особено и след финансовите проблеми на разпространителя Deep Silver, който бе купен миналата година от THQ Nordic. Платформи – PC, PS4, Xbox One.

far cry new dawn 1

След това на 15 февруари ще видим Far Cry: New Dawn. С оглед на онова, в което се превърна серията можем да имаме огромни съмнения дали заглавието няма да включва адски много копи и пейст. Новият супер шарен визуален стил пък намеква, че ще се търси различна аудитория. Но пък кой ли знае – може би Far Cry: New Dawn ще е приятна изненада? Платформите са обичайните – PC, Xbox One, PS4.

crackdown 3

Силовият 15 февруари приключва с Crackdown 3. Едно заглавие, отлагано куп пъти. То трябваше да бъде един от най-ранните ексклузиви за Xbox One, но бе забавян многократно. А след това се сдоби след това и с PC версия. Именно за тези две платформи ще видим екшъна идния месец. Който обаче... изглежда може да бъде засенчен от другите две големи премиери.

anthem 2

Седмица след това се появи в продажба пък Anthem. Играта ще е налична за PC, PS4 и Xbox One, като изглежда върху нейните плещи се крепи изобщо съдбата на студиото BioWare. Паралелите с Destiny са очевидни – но дали Anthem ще засенчи шутъра на Bungie или ще е просто безличен клонинг?

dirt rally 2

Няколко дни след това на 26 февруари ще видим Dirt Rally 2.0. Рейсърът ще е наличен за познатото трио водещи платформи днес. А след доброто оригинално Dirt Rally, върнало се към корените на серията, то двойката изглежда задължителна за феновете на жанра.

left alive 2

Отново на 26 февруари ще видим и Left Alive. Заглавието за PS4 и PC ще ни пренесе в един постапокалиптичен свят, раздиран от войни, в който ще трябва да се влезем в обувките на съпротива, бореща се срещу поредния тиранин.

dead or alive 6 gameplay

Март изглежда не по-слаб. Стартът е с файтър – Dead or Alive 6. Него трябваше да видим през февруари поначало, но с толкова много премиери едно отлагане бе оправдано. Платформите са PC, PS4 и Xbox One, а пък самият Dead or Alive 6 изглежда освежен, поне от показаното досега. Скоро ще можем да го изпробваме, за да преценим дали това е така и на практика... или напротив.

total war three kingdoms 1

На 7 март очакваме пък Total War: Three Kingdoms. Ако изключим двата Total War: Warhammer-а може да се каже, че „историческата“ версия на поредицата започва да издиша доста. Така феновете на франчайза могат да се надяват Creative Assembly да се върнат към по-добрите дни на стратегията си с Three Kingdoms. Платформата, естествено, е PC – трудно можем да си представим Total War на конзоли.

devil may cry 5

Ден по-късно на 8 март очакваме пък Devil May Cry 5. На теория изглежда така, сякаш играта ще е едно от силните издания в поредицата – но дали? Платформите тук са PC, PS4 и Xbox One.

the division 2

На 15 март в продажба ще се появи The Division 2. От показан геймплей шутърът изглежда... някак доста копи и пейст на първата част. Нещо, от което Ubisoft страда доста в последно време. Но пък кой ли знае – може би първоначалните впечатления лъжат? Платформи – PC, PS4, Xbox One.

sekiro shadows die twice

Седмица по-късно на 22 март очакваме една от потенциално игрите на годината. Sekiro: Shadows Die Twice. Новата игра на From Software, които сякаш са орисани да правят хитове. Тук обаче няма да видим Souls игра и е интересно дали новият подход ще е успешен. Играта ще е налична на Xbox One, PC, PS4.

tropico 6

Месецът завършва с още една стратегия – Tropico 6. Диктаторската игра този път няма да е дело на нашенците Haemimont. Дали все пак тя ще си струва? Или серията вече се изчерпа? Скоро ще разберем. Играта е налична не само за PC, но също така и за PS4 и Xbox One.

Оттук нататък гейм календарът сякаш започва да олеква. Поне ако говорим за игрите с обявена дата на премиера.

anno 1800 1

На 16 април ще видим Anno 1800 – поредното издание във франчайза. Стратегията със строене на градове някак започва да губи от магията си от известно време насам и ще е любопитно да видим какво ще е положението тук. Платформата по традиция е единствено PC.

mortal kombat 11

23 април пък ще е щастлив за феновете на един от култовите файтъри – Mortal Kombat. Именно тогава ще видим единайстото пълнокръвно издание в серията. Наричащо се – да – Mortal Kombat 11. Е, можем да се надяваме този път да няма толкова проблеми в онлайна! Платформи – PC, PS4, Xbox One.

days gone 1

2018-а беше адски силна за ексклузивите на PS4. Един потенциално добър такъв очакваме и на 26 април – Days Gone. Играта е постапокалиптична със зомбита, като силно напомня на The Last of Us откъм усещане. Но дали ще има успеха на хита на Naughty Dog?

rage 2 1

И толкоз за април... минаваме на май. Там най-голямата обявена премиера се нарича Rage 2. Който изглеждаше интересно от различни клипчета. Все пак смяната на графичния енджин и фактът, че id Software няма да е водещо студио по разработката, ами играта ще е направена съвместно с Avalanche буди въпросителни за крайния резултат. Шутърът ще е наличен за обичайното трио платформи.

phoenix point 1

По някое време през юни ще видим Phoenix Point. Интересното при походовата тактическа игра е това, че се разработва в България. От студиото, създало Chaos Reborn. И от под ръководството на създателя на XCOM франчайза. Звучи ли ви достатъчно добре? Платформи – PC, Xbox One.

shenmue 3

Оттук нататък месец на премиера има само Shenmue III – 27 август. Тук можем да имаме доста съмнения – играта определено изглежда стара и евтина. Може и да се получи, но сякаш тя ще види бял свят, колкото да се спазят обещанията от Kickstarter кампанията. И можем да имаме сериозни съмнения. Платформи – PC, PS4.

Оттук нататък... имаме куп заглавия, за които е обявено единствено, че ще са налични в произволен момент от 2019-а. Което е любопитно – обикновено гейм календарът е доста по-структуриран. Но явно немалко компании не искат да се ангажират с дати. Дано с идеята да могат да обявят игрите тогава, когато са най-завършени.

Нека започнем с онова, което вероятно няма да видим през 2019-а. Освен ако не се готви някоя приятна изненада.

cyberpunk 2077

Ще е оптимистично да вярваме Cyberpunk 2077 да се появи в идните 11 месеца. Макар че хайп има достатъчно и дори CD Projekt Red да обяви утрешна премиера, тя ще е изцяло успешна. Все пак... можем да сме по-пестеливи в надеждите си.

the last of us 2 1

The Last of Us 2? Изглежда същото като Cyberpunk 2077. Naughty Dog не са се ангажирали с дата, има разни намеци. Но можем единствено да гадаем дали продължението на супер успешната оригинална PS4 ексклузвика е готово, че да се появи през 2019-а.

doom eternal gameplay

Продължавайки списъка на игри, за които има неясен намек, че е възможно да се появят през 2019-а е Doom Eternal. Мина известно време от премиерата на reboot-натия Doom, който изненадващо успя да запази доста от оригиналния дух на поредицата. Тъй че е възможно и Eternal да е готов... но кой знае?

death stranding gameplay

Death Stranding? При Коджима нищо не е сигурно. Съвсем умишлено японецът не обелва дума относно дата на премиера и не изглежда вероятно Death Stranding да е наличен през 2019-а. А и най-малко Коджима отделя известно време, за да набере скорост хайп машината... която не изглежда вървяща с пълна скорост към момента.

dying light 2

От Dying Light 2... също не сме видели практически нищо, въпреки че бе обявен практически след премиерата на оригинала. Можем да очакваме немалко - поляците Techland са стабилни досега. Но дали през 2019-а?

Е, продължавам нататък с игрите, които официално са обявени за дебют тази година.

Едва ли има нужда да се отделя супер много време на сапунки като FIFA, Call of Duty, PES. Знаем, че ще имат ревизии и тази година, нали? Даже можем да кажем и по часовник кога ще бъдат обявени. FIFA – юни, около E3. Call of Duty – някъде през април. PES – почти сигурно също в началото на лятото като основния си конкурент FIFA.

Тъй че направо с останалите игри. В съвсем хаотичен ред.

warcraft 3 reforged

Warcraft III: Reforged. Римейк на оригинала и експанжъна The Frozen Throne, по който изглежда е хвърлен доста труд от показани видеота. Освен сингъла очакваме и пълнокръвно мулти, с които да си припомним по-ранните ни години, когато цъкахме стотици часове стратегията на Bilzzard. Поне онези, които ѝ бяхме фенове, де.

code vein gameplay

Code Vein. Поредна Souls-подобна игра, която обаче ще се опита да вкара тук-таме нещичко ново. Например наличието на придружител с нас през цялото време. Всичко останало обаче изглежда подобно. Дали все пак Code Vein ще е от успешните Souls-подобни игри или напротив? Ще научим, ако се спази обещанието за премиера през 2018-а. Платформите са PC, PS4, Xbox One.

mechwarrior 5 5

mechwarrior 5 5

Mech Warrior 5: Mercenaries. Видяхме геймплей от него, изглежда изцяло в духа на старите игри от франчайза. А и вече сякаш е време за още нещо от тази поредица! Играта ще е налична само за PC, ако не бъде отложена до 2020-а.

control remedy game

Control. Новата игра на Remedy, които някак разочароваха с последния си Quantum Break, който определено не успя да стигне висините на Max Payne или Alan Wake. И в Control ще имаме перспектива от трето лице, а също и сериозно застъпен научнофантастичен елемент. Платформите са PC, PS4 и Xbox One.

skull and bones delayed

По някое време през 2019-а се очаква Skull & Bones – игра с акцент на морските битки, дело на сингапурското студио на Ubisoft, създало тъй популярния корабен елемент в Assassin’s Creed серията. От показан досега геймплей Skull & Bones изглежда обещаващо – но какъв ще е крайният резултат? Отговорът ще дойде за всички, притежаващи PC, PS4 или Xbox One.

the outer worlds

През 2018-а Microsoft обяви, че се е сдобил със студията Obsidian и inXile. Игри и от двете очакваме през 2019-а. От една страна това е The Outer Worlds – RPG от първо лице на Obsidian. То бе обявено съвсем наскоро, като прави впечатление с хумора си. Поне от наличните малко видеота. Но как ще е геймплеят? През тази година трябва да научим. Платформи – PC, PS4, Xbox One.

wasteland 3 6

Заедно с това чакаме Wasteland 3 на inXile. С втората част на играта, доста подобна на оригиналните два Fallout-а, студиото се върна обратно във висшата лига на гейминга. Но сякаш след това inXile загубиха инерция и бяха купени от Microsoft. Все пак със свежата финансова инвестиция на софтуерния гигант Wasteland 3 на теория трябва да стане още по-добър. Платформите тук са не само PC, типично за изометричните ролеви игри, но също PS4 и Xbox One.

gears of war 5

За феновете на Gears of War серията календарът на 2019-а крие добра вест – по някое време на теория трябва да видим Gears 5. Който е шесто пълнокръвно издание в серията. То има петичка в названието обаче, защото продължава сюжета на Gears of War 4. Платформите тук са PC и Xbox One.

the dark pictures man of medan

Man of Medan е една от игрите, които феновете на хоръра вероятно няма да изпуснат. Кинематичното заглавие е дело на Supermassive – студио, което набра популярност с ексклузива Until Dawn. Тук обаче ще видим мултиплатформена премиера за PC, PS4 и Xbox One.

star war jedi fallen order

Опитите на EA да направят достатъчно успешна Star Wars игра по-скоро удрят на камък. Respawn, създателите на Titanfall, се очаква да променя ситуацията със Star Wars Jedi: Fallen Order. Екшън-приключението се чака в края на годината, но с оглед на факта, че не сме видели геймплей от него не можем да сме сигурни дали няма да бъде отложено. Любопитно за него не са обявени платформи, но спокойно можем да заложим на PC, PS4 и Xbox One.

wolfenstein 2 shooting

Любителите на шутърите и конкретно Wolfenstein несъмнено ще чакат Youngblood. По план трябва да го видим до края на годината, като пак няма обявени платформи. Но с оглед на онова, което се случваше досега те ще са PC, PS4 и Xbox One като минимум, доста вероятно и Switch. Интересно е да отбележим, че тук ще е наличен спиноф на основната серия. Така ще е интересно дали този ход ще е успешен.

twin mirror dontnod

Twin Mirror пък е една от новите игри на Dontnod. 2018-а не бе отлична за французите – Vampyr бе по-скоро негативно приет, а пък вторият сезон на Life is Strange не предизвика фурора от първия. Но през тази година ще се тестват водите с нова психологическа свръхестествена игра – Twin Mirror. И тук платформите са познатото трио.

the surge 2

Въпреки че в сайта The Surge попадна в хейт ревюта, то втора част се готви с пълна сила. И трябва да е готова през годината. И тук иде реч за Souls-подобна игра, но този път футуристична. Наистина оригиналът имаше любопитни механики, но и някои прекалено зле интегрирани Souls черти. Дали ще има достатъчно подобрения в The Surge 2? Отговорите по някое време през годината за PC, PS4, Xbox One.

Една от по-интересните нови

И това... общо взето е всичко засега. Интересно тази година гейм календарът изглежда... някак лекичък. Особено и при положение, че не е обявено практически нищо за септември, октомври, ноември. Което означава, че имаме някакъв обрат в поведението на разпространителите. Които сякаш предпочитат бомбастично да представят нещо, което да се появи след няколко месеца, вместо геймърите да чакат с години.

Тъй че остава да се запитаме - какво ли предстои да ни бъде показано?<

Коментари
sauron93 avatar
sauron93
31 януари 2019
Това са много игри за февруари и март. Човек да се чуди с коя да се захване.
Macks avatar
Macks
07 февруари 2019
Очертава се силна година. Игрите, които лично аз чакам са Мортала, ДМЦ, Секиро и Код Вейн. Ще видим обаче кога ще успея да ги изиграя
pseto avatar
pseto
07 февруари 2019
Силна в началото, ама нататък почти нищо не е обявено практически. Доста странна ситуация според мен. Която ме кара да се питам какво ли предстои тепърва да се обявява.
Macks avatar
Macks
13 февруари 2019
Прав си, псе, за времевите интервали, аз обаче по-скоро имах предвид за себе си като цяло игрите, които ме интересуват. Така или иначе почти никога не играя нова игра, когато излезе по една или друга причина. От изброените от мен най-много се виждам Мортала да играя на релийз и това е.
sonofdeath avatar
sonofdeath
03 март 2019
На Е3 ще разберем може би кога ще излезе Киберпънк. Антъм е провал ... Девизията 2 я тестваx и ...пълен минус лично за мен спрямо Девизия 1. Същата работа са направили като Crew 2 пълен шит спрямо Crew 1. 2-3 нови MMORPG е доста в рамките на една година и да видим колко ще се задържат. Има слуxове, че на Е3 ще бъде обявен новия Need For Speed. Тази година има слуxове, че ще излезе World Of Warcraft Vanila. Все още се очаква бетата на Diablo imortal които за мен ще е ок през нощните смени. До колкото разбирам се очаква за Q2 2019 експанжън за Конан.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл