hategame logo
2020 година - кои бяха игрите, попаднали в рубриката хейт ревюта?
пуснато на 30 януари 2021 от pseto
warcraft 3 reforged cover
2020-а измина - а това означава, че е време за традиционните обзорни материали в сайта. Този отдолу е посветен на всички игри, попаднали в хейт ревюта за изминалата година. Които са точно 10 на брой.

А коя е играта, която мога да нарека провал на 2020-а? Несъмнено Warcraft III: Reforged. Да, говорим за римейк, а не нов продукт. Но все пак заглавието бе издадено под шапката на Blizzard. И все пак говорим за една от класическите стратегии отпреди почти 20 години, любимо заглавие на милиони геймъри. Крайният резултат... беше стряскащо лош, а Warcraft III: Reforged се превърна в играта на Blizzard с най-ниски оценки и на фенове, и на медии изобщо.

the last of us 2 cover

Макар и през 2020-а в хейт ревюта да попадна The Last of Us II, то при никое положение не бих го нарекъл ужасна игра. Напротив - чувствата ми към заглавието бяха изцяло смесени. В крайна сметка основната история, която имаше прекалено големи дупки в логиката, успя да ми вгорчи впечатленията от иначе добрата атмосфера, страхотен кинематографичен аспект и компетентен геймплей.

fifa 21 cover

По традиция в рубриката попаднаха и поредните издания на Call of Duty и FIFA. Всъщност в началните години на сайта футболната серия на EA по-редовно беше част от ънхейтабъл, но в последните години криминалността е толкова сериозна, а подобренията в геймплея толкова малко, че FIFA не може да ме хване дори за седмица.

call of duty black ops cold war cover

Що се отнася до Call of Duty, Black Ops Cold War си е пак повече от същото. Да, понякога формулите във франчайза леко се сменят, заради което един път се случи немислимото - да ми хареса нова CoD игра. Но пък Black Ops Cold War предлага точно нещата, които най-малко ми допадат в касовата серия на Activision.

phoenix point cover

В хейт ревюта попадна - макар и със съвсем малко - Phoenix Point. Много исках да харесам играта, разработена у нас, но за съжаление това не се случи. Доколкото имаше някои светли лъчи в геймплея, то небалансираните сблъсъци с противниците и някои прекалено флегматични битки ме подтикнаха да я сложа в червената категория.

watch dogs legion 1

През 2020-а в хейт ревюта попадна и Watch Dogs: Legion. Въпреки че първата част от серията беше в същата категория, то двойката ми хареса и имах очаквания и тройката да е окей. Но с техническите си проблеми и като цяло безличната, къса кампания играта се оформя като поредното заглавие с отворен свят на килограм от страна на Ubisoft.

avengers cover

Едно от разочарованията на годината бе и Marvel's Avengers. Не че някой е очаквал чудеса от заглавието, но дори и при това положение то не се отличи с нищо. Особен минус е бойната система (която може и вече да е пооправена с пачове, кой знае). Но дори ако я изключим - всичко останало е просто посредствено и невдъхновено. Само няколко месеца след дебюта си Marvel's Avengers изглежда умрял и едва ли ще може някога да се вдигне на крака.

И последно - трио от изометрични екшън RPG-та от Diablo тип. По принцип в този жанр няма чак толкова много игри всяка година, но пък през 2020-а излязоха доста. А аз, като негов фен, нямаше как да ги пропусна.

wolcen cover

Първо, Wolcen: Lords of Chaos. Добре направена визуално игра, силно вдъхновена от Warhammer вселената, която в първите си часове изглежда така, сякаш може да е стабилно изживяване. Бързо обаче става ясно, че бъговете са много, системите с умения и предмети имат много проблеми, а ендгеймът е скучен. Като добавим бавното темпо, с което разработчиците действат - дори и момента, Wolcen се оформя като заглавие, което не си струва.

torchlight 3 covr

После, Torchlight III. Вероятно най-лошото заглавие от триото. Играта е представител на една от най-обичаните екшън RPG серии, но последното издание е просто разочароващо. Прекалено опростено и в мобилен стил, заглавието е вероятно да не допадне на мнозинството любители на Diablo тип игрите.

minecraft dungeons cover

Що се отнася до Minecraft Dungeons, макар и играта да е в хейт ревюта, то не бих казал, че е чак толкова лоша. Битките са добре направени, но лошото е в луут системата, която е прекалено повърхностна. Именно тя - плюс късата кампания - оставят негативните впечатления.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл