hategame logo
2019 година - всички игри, попаднали в рубриката хейт ревюта на сайта
пуснато на 27 януари 2020 от pseto
hate
Времето за обзорните статии за игрите, попаднали в хейт ревюта и ънхейтабъл не само дойде, но и малко закъснявам с тях. Е, все пак успях да вляза в рамките на януари с тези материали - най-вече защото малко се забавих с ревютата на A Plague Tale и Total War: Three Kingdoms.

Те обаче са в рубриката ънхейтабъл - в която споменах, че смятам 2019-а за една от най-силните години в гейминга от известно време насам. Имаше и представители на хейт ревюта, все пак. А отдолу можете да видите кои са те.

Миналата година в този материал посочих не конкретна най-слаба игра на годината, а компания - EA. През тази не съм сигурен дали да сложа Ghost Recon: Breakpoint като заглавна снимка или пък логото на Ubisoft. Защото двете най-слаби игри за миналата година, които поне аз играх, може би бяха именно на френския разпространител.

ghost recon breakpoint cover

Първо, Ghost Recon: Breakpoint. Мишмаш от механики на Ubisoft, част от които нямащи никакво място в играта. Безумни сървайвъл елементи, чиято функция също бе тотално неясна. А освен всичко това и значително количество бъгове. Ghost Recon: Breakpoint беше една от по-големите игри на Ubisoft за годината, но се провали силно. Дотолкова, доколкото бяха отложени няколко други заглавия, включително и Watch Dogs: Legion, за да не бъдат повтаряни грешките от това.

far cry new dawn cover

В началото на годината пък Ubisoft стартира с Far Cry: New Dawn. Който в някаква степен беше съвсем подобен на Ghost Recon: Breakpoint. Бяха вкарани ролеви механики, които не се вписваха особено добре в концепцията на серията и представляваха общо взето кух грайнд, целящ да ни запълни времето. И тази игра намекна, че компанията предпочита да действа на килограм - да, по-сериозните RPG механики се отразиха страхотно на Assassin's Creed, но това не означава, че имат място във всеки франчайз на разпространителя.

wolfenstein youngblood cover

И след Ubisoft спокойно бих преминал към Bethesda. Които пуснаха два съвсем безлични шутъра през миналата година. По-слабият от тях беше Wolfenstein: Youngblood, който... между другото страдаше от същите проблеми, които имаха горепосочените две игри. Зашиване на излишен ролев елемент, носещ единствено скучен грайнд. Това, плюс противниците, издържащи на колосално количество бой, успяха да убият удоволствието от олдскул шутър като преродения Wolfenstein.

rage 2 cover

Що се отнася до Rage 2, то играта не беше точно помия. Напротив, подобните на Bulletstorm престрелки бяха страхотни и носещи значително удоволствие. Проблемът бе друг - тотално излишният, скучен отворен свят, който не добавяше нищо към формулата. Напротив, служеше като някакво тотално убийство на кефа от бруталното разчленяване на куп противници. Да, в правилното настроение това заглавие може да ви се понрави - но за мен е втора грешна стъпка на Bethesda що се отнася до Rage франчайза.

anthem cover

Оттам нататък мога да премина спокойно към още една игра, която толкова исках да ми хареса... но просто не се случи. Anthem. И до момента смятам, че това е заглавие със значителен потенциал, стига някога да видим наистина преработената му ревизия, която EA ни обеща миналата година. Тя може би ще дойде скоро... Въпреки това в оригиналния си вид Anthem имаше прекалено малко съдържание, прекалено фрапантни бъгове, прекалено големи дизайнерски недомислици. Страхотната бойна система и якото летене просто не можаха да изнесат цялата игра на раменете си.

control cover.

Някъде тук ще спомена и Control. Дали заради техническите проблеми за PS4, дали заради темпото си заглавието на Remedy не ми допадна изцяло. Дали имаше някои страхотни моменти? Несъмнено. Но винаги играта намираше някакъв начин да ме полее с кофа ледена вода малко след това. За някои Control беше една от игрите на 2019 година... но не и за мен.

warhammer chaosbane cover

Миналата година в хейт ревюта влезе и Warhammer: Chaosbane. Колкото и да съм любител на изометричното екшън RPG онова, което представи заглавието далеч не бе достатъчно. Луут системата бе безинтересна, а пък битките - като цяло монотонни. Светлият лъч светлина бяха подземията в началото на ендгейма, но и те омръзваха след 2-3 часа. И далеч не оправдаваха целия грайнд до достигането им.

call of duty modern warfare cover

След това преминаваме към два от абонатите на хейт ревюта. Първо - Call of Duty: Modern Warfare. След безпрецедентния случай миналата година, когато Call of Duty ми хареса - за пръв път в сайта, то сега нещата си се връщат в стария коловоз. Виждаме обичайната, гола формула на серията за пореден път.

fifa 20 cover

После идва ред на FIFA 20. Тук едва ли има нужда да раздувам особено - или я харесваш, или не. За мен криминалните скриптове са абсолютно нетърпими и успяват да убият цялото ми удоволствие от играта. Макар и в нея, поне в първата ѝ версия, да имаше някои определено смислени подобрения. Въпреки че такива има всяка година, но след това всичко се завръща към pace whoring-а.

need for speed heat cover

Другата серия, редовно влизаща в хейт ревюта е Need for Speed. Тази година честта е за Heat. Пак не мога да кажа, че играта е за кенефа, но отново има голямо количество недоразумения, най-голямото от които изкуствения интелект. Тази помия, която разработчиците Ghost упорито отказват да оправят и която е адски дразнеща за мнозина.

pes 2020 cover

И последно за миналата година - Pro Evolution Soccer 2020. Дали това е по-добрата футболна игра от FIFA 20? Да. Серията върви в правилния път в последните няколко години откъм геймплей. Единствената причина да попадне в хейт ревюта бяха скриптовете - не толкова агресивни, колкото онези във FIFA, но достатъчно видими, за да ти развалят удоволствието.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
27 януари 2020
Нито една от горните не съм играл, с изключение на една бета на Anthem. Но са ми в "разширения"списък Far Cry New Dawn и Control. Някой ден като станат по 15-20 лева може да ги поцъкам ... след като изиграя игрите от "срочния" списък
lyubohar avatar
lyubohar
27 януари 2020
Само Control бих извадил лично аз (макар че си има своите проблеми, които са отразени и в ревюто на pseto).
igra4 avatar
igra4
28 януари 2020
Съласен съм, и разбира се не нъм ги ижрал, няма нужда.
nightwarrior avatar
nightwarrior
28 януари 2020
Двойният стандарт винаги ме е изумявал.

Играчкин - реве на pseto, че не е доиграл RDR2, как така ще оценява играта.

Пак играчкин - оценява игри, за които гордо заявява, че дори не ги е и пускал.

Проблемът не е, че не харесваш дадена игра или че я окачествяваш за боклук. Проблемът е, че логическото мислене ти е толкова засегнато от емоционалното такова, че не виждаш проблем в очевидния двоен стандарт, който прилагаш почти във всичко.

igra4 avatar
igra4
29 януари 2020
Добре, купи ми ги, дай ми да ги играя и да кажа, че пак не стават. Все едно няма ревюта, не се знае, че тези поредици са компрометирани и пак бас държа, че съм купил и играл, повече от по старите версии. Ти игра ли ги всички хейтнати игри.
igra4 avatar
igra4
29 януари 2020
Рдр2 е голям ентъртеймънт продукт с вложени 100ци милиони с голям отзвук, къде го слагаш тук. На всеки с малто мозък му е ясно че псето преувеличи, което беше добър пиар ход, да се заговори за сайта. Тия игри са набързо скалъпени, трябва да играя рескинат фар трай да кажа че е тъп ли. Ми играл съм 4 и даже 5 я взех на пълна цена 130 лева. Колко от тука ще я вземат така, тва ми дава правото да говоря и да им изкарвам негативите. Не ми излизай с това не си я играл и нареждаш. Мога да ги купя, всички наведнъж, но пари за подобни игри и отделяне на време и нерви няма смисъл.
igra4 avatar
igra4
29 януари 2020
Междудругото Rage2 бях взел на преордър, дали и до половината я играх и я разкарах. Коментирал съм преди в ревюто на играта
nightwarrior avatar
nightwarrior
29 януари 2020
Ето затова ти говоря. Ти напълно пропусна за какво става въпрос. Когато псето не доигра играта, когато аз ти казах, че Deys Gone е просто средно ниво игра, ти орева всичко. Как мога да давам оценка, щом не съм я играл, как псето дава оценка без да я е доиграл... Ти правиш същото, но ревеш, когато другите го правят - това Е двоен стандарт.

Колкото до това, че ревюто на RDR2 e било ПР... Това е едно от най-смехотворните твърдения, които съм чел. Псето НЕ изкарва пари от сайта, съответно трафика/кликове/брой мнения НЯМАТ значение. За какъв ПР говорим тогава? Зарежи дискусия дали би го направил или не, измисли една причина поне защо...

Понякога съм в ступор от умозаключенията ти, аз и затова в началото те мислех за трол(уви не си). Никъде не съм срещал човек с толкова рехава логика и неоправдана арогантност.

Veluvian avatar
Veluvian
28 януари 2020
Control е уникален..., но и уникално гениално нереализиран проект докрай...
pseto avatar
pseto
28 януари 2020
Не знам, аз Control уникален не мога да го нарека в никой случай. Кой знае, може би защото съм гледал куп сериали, а обстановката/историята са адски близки до Fringe+Alcatraz (дотолкова, доколкото започнах да се чудя дали Джей Джей Ейбрамс не е сценарист).

Не отричам силните му моменти, някои от кинематичните сцени и mindfuck секциите са идеални. Просто темпото трябваше да е същото като в A Plague Tale. Remedy са ветерани в индустрията, но определено има какво да научат от едно малко студио. С 2-3 часа по-малко разходки из коридори нищо нямаше да се изгуби, напротив.

God avatar
God
28 януари 2020
Псе, да преместиш Control оттатък За другите си прав.
sauron93 avatar
sauron93
28 януари 2020
За мен пес 20 не е по-лош от пес 19 който попадна във ънхейтабъл. Напротив ,има доста подобрения геймплеялно. Фифата 20 също има подобрения спрямо 19 ама тя заслужава да е във тази графа със пълна сила,заради тия скриптове и мафиотската сгема УТ.

Като гледам разработчиците на тия игри са Еа,активижън и уби. Нямаше как да съм очуден че са във хейт графата,това са най-криминалните фирми последните години.

BundyBari avatar
BundyBari
29 януари 2020
От всичките хейт игри цъках само Anthem през миналата година и съм съгласен, че е попаднала в правилната рубрика, много бързо омръзва, макар екшъна да е фън в началото, но си пожелавам така да я преработят от BioWare, че да ти се наложи за 2020-та да пишеш пак ревю от зелените (мечтите са безплатни)
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл